به گزارش خبرنگار ایرنا، یعقوبعلی نظری روز یکشنبه و در مراسمی به مناسبت روز جهانی گمرک (ششم بهمن ماه) افزود: گمرک یکی از دستگاهها و گلوگاههای اساسی در حوزه اقتصاد خراسان رضوی با توان درآمد ارزی است که وظیفه مهم صادرات و واردات را در استان بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه صادرات و واردات باید مبتنی بر تولید در استان خراسان رضوی پیگیری شود، بیان کرد: بخشی از اهداف بلند توسعه اقتصادی استان مربوط به حوزه گمرکات است و بر همین اساس باید نظام گمرکی استان خراسان رضوی، متحول شود که طرح و برنامه آن به زودی تنظیم و اجرایی خواهد شد.
استاندار خراسان رضوی اضافه کرد: کار کنترل و ارزیابی در گمرک ها نباید منجر به توقف طولانی مدت کامیون ها و تریلی های باری شود، زیرا مرز فقط مبادی ورودی و خروجی و تردد است و باید روان باشد.
وی با اشاره به لزوم تجمیع گمرکات گفت: با تجمیع نیازهای لازم گمرکی باید به سمتی برویم که ضمن توجه به نیازهای آینده در حوزه گمرک، امکان فعالیت در راههای مختلف ریلی، جاده ای و هوایی اندیشیده شده باشد.
نظری در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه یکی از علل عقب ماندگی شرق کشور، نبود زیرساخت مناسب در حوره حمل و نقل است، افزود: کوتاه سازی دالان ریلی در منطقه شرق کشور با تکمیل خط آهن از چابهار به سمت شمال کشور تقویت می شود و از سوی دیگر ایجاد آزاد راه شمال به جنوب نیز در ترانزیت کالای صادراتی نیز تاثیر گذار است.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: برای اجرای این موضوع نباید به منابع دولتی متکی بود بلکه باید با مولد سازی و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در مسیر جهش بزرگ اقتصادی استان سهیم باشیم.
وی بیان کرد: برای اجرای درست این موضوع ایجاد قرارگاه برای حمایت و پشتیبانی از فعالیتهای اقتصادی در سطح استان خراسان رضوی انجام شد تا در نهایت به اهداف عملیاتی در بخش خصوصی با همکاری و استفاده از ظرفیت مبتنی بر توان مردمی دست پیدا کنیم.
امکانات گمرکهای خراسان رضوی در زمره بهترینهای کشور
ناظر گمرکات خراسان رضوی و مدیر کل گمرک مشهد نیز در این مراسم با اشاره به اینکه گمرک های استان از نظر امکانات در زمره بهترین گمرک های کشور به شمار می رود، گفت: این استان با دارا بودن چهار گمرک با ۲ کشور همسایه هم مرز هستیم.
جواد جعفری افزود: ترانزیتی که از مرزهای استان خراسان رضوی صورت می گیرد به کشورهای افغانستان، آسیای میانه و در نهایت چین ختم می شود.
وی ادامه داد: فعالیت های خوبی در گمرک دوغارون طی ۱۰ ماه گذشته شکل گرفته است و اکنون به صورت روزانه حدود ۶۰۰ ورود و خروج به این گمرک وجود دارد که طبق برنامه ریزی انجام شده ۲ برابر خواهد شد.
ناظر گمرکات خراسان رضوی اضافه کرد: گمرک قدیمی سرخس با داشتن وسعت ۱۰ هکتاری امکان فعالیتهای جدید را نداشت که از ابتدای امسال موضوع انتقال گمرک شهید شوشتری به نقطه جدید خود در دستور کار قرار گرفت و امیدواریم به زودی مورد بهره برداری رسمی قرار گیرد تا در نهایت منجر به رسیدن دورنمای فعالیت ۳۰۰ میلیون تنی این گمرک شود.
او با اشاره به گمرک لطف آباد اظهار کرد: با توجه به محدودیتهای فیزیکی موجود در حال حاضر روزانه ۴۰۰ ورود و خروج در این گمرک شکل می گیرد که خواب کامیون ها را به صفر نزدیک کرده است، در نظر است با اصلاح مهندسی بتوانیم تبادل کالا در این گمرک را به بیشتر از شرایط فعلی برسانیم.
جعفری گفت: در کنار گمرک باجگیران، بازارچه مرزی فعال شده است که بر اساس آمار روزانه حدود هزار و ۴۰۰ نفر از کشور ترکمنستان برای خرید به این بازارچه مراجعه می کنند.
استاندار خراسان رضوی قبل از این مراسم در پایانه بار طرق حضور یافت و از نزدیک با فرآیندهای انجام شده در گمرک پایانه بار صادراتی استان واقع در این محل آشنا شد.
روزانه حدود ۲۰۰ اظهار نامه صادراتی و ترانزیتی در پایانه بار طرق صادر میشود.
نظر شما