شهناز آقاخانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح در سال جاری برای اولین بار در این استان با تاکید بر حفظ کرامت انسانی و ارتقای دانش و آگاهی گروههای هدف انجام گرفت.
وی با بیان اینکه تمرکز اصلی این برنامه خود مراقبتی با محوریت افزایش سواد سلامت اجتماعی و سواد رسانه ای است، اضافه کرد: این برنامه تلاش دارد تا افراد بتوانند به استقلال، خود باوری و احیای حقوق مادی معنوی خود دست یابند و با تغییر مطلوب شرایط بر محیط زندگی کنترل نسبی داشته باشند.
آقاخانی گفت: خودمراقبتی موضوعی آموختنی، آگاهانه و هدفمند است که هر فردی برای خود، خانواده و دیگران انجام می دهد تا سالم بماند و شامل اقدامات و تصمیماتی است که در راستای حفظ سلامت، پیشگیری از خطرات و آسیب های اجتماعی و توانایی رفع نیازهای جسمی، روانی و اجتماعی افراد انجام می شود.
سرپرست امور توسعه و پیشگیری بهزیستی استان زنجان یادآور شد: این طرح در قالب برنامه های مشارکت اجتماعی و در راستای کاهش ریسک و آسیب ناشی از رفتارهای پرخطر در ۲ مرحله اجرا شد.
وی اظهار داشت: در مرحله اول استان زنجان به عنوان استان میزبان، کارگاه آموزشی تربیت مربی را برای ۱۲۰ نفر از تسهیلگران استان های قم، سمنان، یزد و همدان با ۲۴ ساعت آموزش به صورت مجازی برگزار کرد و ۱۸ تسهیلگر از مراکز مثبت زندگی استان زنجان نیز آموزش های لازم را فرا گرفتند.
آقاخانی افزود: در مرحله دوم، طرح با ۲۴ ساعت آموزش به مخاطبان اصلی آغاز شد و ۹۰۰ نفر در ۲ گروه سنی دختران نوجوان و جوان دارای دامنه سنی ۱۳ تا ۲۰ سال و زنان جوان دارای دامنه سنی ۲۰ تا ۴۰ سال آموزش های لازم را در مراکز مجری در سطح استان و در ۱۲ جلسه آموزش دیدند.
این مسوول در خصوص محتوای آموزش طرح، خاطرنشان کرد: محورهای آموزشی این طرح در حوزه مسائل روانی - اجتماعی و پیشگیری از آسیب هـای اجتماعی است و سعی دارد با محوریت افزایش سواد سلامت اجتماعی، سواد رسانه ای و برقراری شبکه ارتباطی سازنده بین نوجوانان و والدین آنها اهداف پیش بینی شده طرح را محقق سازد.
نظر شما