جعفر شهامت روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: دربازه زمانی یاد شده ۱.۹ میلیون تن بار با ناوگان تجاری در قالب صادرات، واردات، ترانزیت خروجی و ترانزیت ورودی از پایانه های مرزی یاد شده تردد داشته است که حکایت از رشد ۴۷ درصدی دارد.
وی گفت: در ۱۰ ماهه سال جاری ۱۴۵ هزار دستگاه ناوگان تجاری از ۲ مرز یاد شده تردد داشته اند که از این حیث افزایش ۳۹ درصد ثبت شده است.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی خاطر نشان کرد: تردد در پایانه مرزی سرخس در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۱ برابر با ۷۰هزار و ۹۴۴ دستگاه با جابجایی ۹۰۷ هزار تن کالا که ۳۸ درصد رشد داشته است و مجموعه تردد در پایانه مرزی لطف آباد در مدت یاد شده ۷۴ هزار و ۳۰۹ دستگاه با جابجایی بیش از یک میلیون تن کالا و با رشد ۴۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه بوده است.
شهامت با اشاره بر بالا بودن سهم تردد ترانزیتی ورودی و خروجی در پایانه مرزی سرخس نسبت به دیگر پایانه های مرزی، گفت: در این پایانه مرزی می توان برخی رویه ها و مشکلات موجود این مرز زمینی که موجب کندی حرکت و کاهش تردد روزانه ناوگان خروجی می شود را با برنامه ریزی های ویژه و تعاملات بین دستگاهی از طریق اقدامات هماهنگ اصلاح کرد.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی اظهار داشت: از دست دادن بخشی از ساعت کاری در مرز به دلیل اختلاف ساعت بین دو کشور، اعمال سقف پذیرش روزانه از سوی طرف ترکمنستان در پی انباشت حجم زیاد یدک های ایرانی در خاک کشور ترکمنستان و نامناسب بودن وضعیت هندسی معبر ورود و خروج پایانه مرزی به سمت کشور ترکمنستان از جمله مشکلات موجود در مرز سرخس است که این عوامل باعث افزایش زمان توقف ناوگان در این پایانه مرزی شده است.
شهامت در خصوص پایانه مررزی لطف آباد نیز اضافه کرد: این پایانه مرزی در شهرستان درگز که همواره دارای بیشترین سهم تردد ناوگان ترانزیتی خارجی در جمع پایانه های مرزی استان است از مسائل و مشکلاتی مشابه با پایانه مرزی سرخس برخوردار است.
وی بیان داشت: اجرای برخی اقدامات اصلاحی در حوزه ساختار فیزیکی محوطه مرزی در قالب اجرای طرح جامع پایانه مرزی، استاندارد سازی برخی فرآیندها و تشریفات مرزی، تقویت نیروی انسانی و رفع کمبودهای برخی دستگاهها در این حوزه می تواند در افزایش ظرفیت این پایانه موثر واقع شود.
به گزارش ایرنا، پایانه مرزی "سرخس" در شمال شرقی خراسان رضوی و ۱۸۵ کیلومتری مشهد، با قدمت ۲۸ ساله در نقطه صفر مرزی ایران و ترکمنستان قرار دارد و هم اکنون به کانون توجه تبادلات تجاری منطقه ای و فرامنطقه ای تبدیل شده است.
پایانه مرزی لطف آباد در نقطه صفر مرزی ایران و ترکمنستان در ۳۰۰ کیلومتری شمال مشهد و ۱۱۰ کیلومتری جنوب عشق آباد پایتخت ترکمنستان قرار دارد.
خراسان رضوی از شمال و شمال شرق به طول تقریبی ۵۳۱ کیلومتر دارای مرز مشترک با ترکمنستان است که این مرز در محدوده شهرستانهای قوچان، درگز، کلات، سرخس و صالحآباد قرار دارد.
ترکمنستان دارای چهار گذرگاه مرزی سرخس، لطف آباد، باجگیران و اینچه برون با ایران است که عمده ترددهای تجاری ریلی و جاده ای به ترتیب از طریق سرخس، اینچه برون و لطف آباد انجام می شود.
مرز باجگیران قوچان بنا به خواست ترکمنستان تاکنون به ترددهای دیپلماتیک محدود شده است که شهریورماه امسال بازارچه مشترک این گذرگاه مرزی با همسایه شمالی پس از ۲.۵ سال تعطیلی، بازگشایی شد.
نظر شما