به گزارش ایرنا از پایگاه خبری وزارت و شهرسازی، «اسماعیل فرزانگان» افزود: ۸۰۰ دستگاه جدید شتابنگار در سال ۹۷ خریداری شده که ۶۰۰ دستگاه آن تاکنون نصب شده است.
به گزارش ایرنا، شتابنگار (به انگلیسی: Accelerograph) به لرزهنگارهایی که برای تعیین حرکات شدید زمین به کار میروند یا به بیانی سادهتر شتابسنجهای زمینلرزه، اطلاق میشود. اغلب آنها بهصورت جعبهای مستقل که بینیاز از لوازم جانبی است طراحی میشوند و امروزه مستقیماً به اینترنت وصل میشوند.
وی ادامه داد: در حال حاضر حدود یکهزار و ۵۰۰ ایستگاه شتابنگاری فعال در سطح کشور وجود دارد که این دستگاهها وظیفه ثبت و رفتارهای رخداد زلزله را برعهده دارند.
رئیس بخش شتابنگاری مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته و لرزهخیز همه ساختمانهای بلند و مهم همچنین تأسیسات حیاتی همچون پلها، نیروگاهها، سدها، مجهز به دستگاه شتابنگاری هستند، گفت: هم اکنون در کشور ما تعداد بیشماری از پلها، ساختمانها تأسیسات زیربنایی و مهم پالایشگاهها و نیروگاهها مجهز به دستگاه شتابنگار نیستند.
راهاندازی ۱۵۰ دستگاه شتابنگار جدید در کشور در دولت سیزدهم
فرزانگان ادامه داد: حدود ۱۵۰ ایستگاه شتابنگاری جدید در دولت سیزدهم در سراسر کشور راهاندازی شد و در برنامه است تا در صورت امکان خرید دستگاههای جدید به یکهزار دستگاه برسد.
وی افزود: پیشنهاد خرید دستگاههای جدید شتابنگار همهساله در سرفصل بودجههای مرتبط با شبکه شتابنگاری تعریف میشود و یکی از احکام برنامه ششم توسعه، توسعه شبکه شتابنگاری است.
این مقام مسوول گفت: همچنین بر اساس بند «ض» ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران، سامانه سریع زمینلرزه در کلانشهرها باید با خرید و نصب دستگاههای شتابنگار بهروز شود که این موضوع در دستور کار مرکز دارد. در همین زمینه مرکز تحقیقات توانسته هرساله بودجه مناسب برای خرید دستگاههای شتابنگار را از سازمان برنامهوبودجه بگیرد.
فرزانگان یادآور شد: موضوعاتی همچون تغییرات نرخ ارز، تحریم و حتی پاندمی کرونا در خرید دستگاههای شتابنگار تأثیر گذاشت.
وی درباره امکان ساخت دستگاههای شتابنگار در داخل کشور، بیانداشت: در حال حاضر کمپانیها و کشورهای محدودی در جهان این دستگاهها را با دقت و عملکرد بالا تولید میکنند و هنوز ایران زمان زیادی برای دستیابی به فناوری ساخت دستگاههای شتابنگار نیاز دارد.
نظر شما