به گزارش ایرنا، علی محمدی روز شنبه با اشاره به اینکه میزان بارش باران سال زراعی آبی جاری مطلوب است اظهار داشت: همچنین بر اساس آمار دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای بوشهر، میانگین بارندگی این استان (از مهر ماه تا روز پنجم بهمن ماه) نسبت به میانگین بلند مدت از ۶۴ درصد رشد برخوردار است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر اضافه کرد: این آمار نشان میدهد که ایستگاه بارانسنجی عباسی گناوه با ثبت ۴۶۰ میلیمتر، بیشترین و بندر دیر نیز با ۹۶ میلیمتر، کمترین میزان بارندگی را در سال آبی جاری ثبت کرده است.
محمدی با بیان اینکه بارش باران در بندر دیر نسبت به سال گذشته ۴۴ درصد و نسبت به میانگین بلند مدت ۳۶ درصد کاهش یافته است گفت: کاهش باران در شهرستان دیر، فشار بر سفرههای آب زیرزمینی این منطقه را دو چندان میکند.
وی آبخوان دیر را یکی از آبخوانهای تحت نفوذ آبهای شور و لب شور ساحلی عنوان کرد و ادامه داد: برداشتهای عمده آب در این منطقه به منظور کشت گوجهفرنگی انجام میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر بیان کرد: ایستگاههای بارانسنجی فاریاب، سمل، عامری و چهار روستایی امسال وضعیت بهتری از نظر افزایش میزان بارندگی تجربه کردهاند و از سوی دیگر ایستگاههای عسلویه، سرقنات و کنگان با کاهش شدید بارندگی مواجه بودهاند.
محمدی با بیان اینکه سدهای بوشهر در سال آبی جاری، آبگیری مناسب داشتهاند بیان کرد: سدهای ارغون کلمه و تنگ ارم در شهرستان دشتستان و سدهای سنا و قیزقلعه شهرستان دشتی در بارشهای اخیر باران سرریز شدهاند.
وی ادامه داد: سایر سازهها و تأسیسات آبی استان بوشهر اعم از سدهای کنترل سیلاب، طرحهای تغذیه مصنوعی و بندهای انحرافی با مهار سیلابها و کنترل آنها، ضمن جلوگیری از بروز خسارات به تأمین آب شبکههای آبیاری و تغذیه سفرههای آب زیرزمینی پرداختهاند.
نظر شما