۸ بهمن ۱۴۰۱، ۱۶:۳۲
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 85012167
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سامان فضای مجازی و باشگاه‌های ورزشی زیرزمینی در کردستان

سنندج - ایرنا- جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان کردستان امروز در سنندج به ساماندهی فضای مجازی اختصاص داشت، فضایی که نگرش منفی و مثبت به آن وجود دارد ولی هنوز در اول راه است راهی که از سامان تا فعالیت باشگاههای زیرزمینی در این نشست ختم شد.

به گزارش ایرنا، پیشگیری از آسیب و تهدیدهای فضای مجازی بی‌تردید از بزرگ‌ترین چالش‌های پیش ‌روی والدین در فضای مجازی است.

اینترنت در جهان کنونی به‌ دلیل در دسترس بودن، یکی از پرکاربردترین ابزارها به‌ شمار می‌آید، ابزاری که با توجه به قابلیت‌های بسیار، می‌تواند فرصتی ایده‌آل برای آموزش نوجوانان باشد و البته به همان میزان هم یک تهدید.

مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان در نشست امروز ستاد ساماندهی جوانان کردستان اظهار کرد: جرائم فضای مجازی در استان امسال ۱۱۵ درصد افزایش داشته و ۹۷.۴۲ درصد از این جرایم کشف شده است.

حسن اصلانی با بیان اینکه جرایم سایبری از جمله مشکلات جدی در دنیا و کشورمان به شمار می رود، عوامل موثر در وقوع جرم را سهل انگاری کاربران، مشکلات فرهنگی و اخلاقی، سهولت ارتکاب و پنهان ماندن مجرم، توسعه رسانه های دیجیتال کاربر محور و افزایش تعداد کاربران و در نتیجه قربانیان و مجرمان دانست.

وی با بیان اینکه عامل ۹۰ درصد از طلاق‌های زوجین در جهان شبکه‌های رایانه‌ای و اینترنتی است افزود: ۴۳ درصد طلاق‌ها در کشورمان نیز به دلیل فضای مجازی است و ۸۶ درصد از کل طلاق‌ها( عاطفی و عدم وجود ارتباط صحیح و سالم) و ارتباط عاطفی و کلامی بین والدین و فرزندان نیز به این فضا بر می گردد.

به گفته مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان یکی از مهم‌ترین تهدیدات کاربران شبکه های اجتماعی در فضای مجازی جعل هویت است، اضافه کرد: این مساله زمانی شاخص تر است که کاربر از افراد سرشناس و شناخته شده باشد و اطلاعات عمومی و یا اختصاصی او مورد سواستفاده کلاهبرداران قرار گیرد.

آمار دقیق آسیب ها لازمه ارائه راهکار

مدیرکل فرهنگی، اجتماعی استانداری کردستان نیز در این نشست اظهار کرد: داشتن داده های مطمئن راهکار مقابله با آسیبهای اجتماعی است که با همکاری مرکز ملی رصد اجتماعی کشور این امکان فراهم و آمار از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ احصا شده و آمار سال جاری نیز در دست تدوین است.

فرانک رستگارنسب تاکید کرد: تا زمانی که آمار و اطلاعات دقیق در حوزه آسیب‌های اجتماعی نداشته باشیم، امکان انجام آسیب‌شناسی نیست.

وی با بیان اینکه آسیب‌های اجتماعی پدیده جمعی است که با پیچیده شدن زندگی مدام تولید و بازتولید می‌شود، افزود: رویه ثابت در این زمینه کارساز نیست و برای برخورد با آسیب‌های اجتماعی نباید از برخوردهای انتظامی استفاده شود چرا راهکار برخورد با آسیب‌های اجتماعی، برخوردهای اجتماعی است.

مدیرکل فرهنگی، اجتماعی استانداری کردستان گفت: سیاستگذاری در حوزه آسیب‌های اجتماعی زمانی تاثیر خواهد داشت که نگاهی همه جانبه به آن وجود داشته باشد که تاکنون در این زمینه سیاست‌های مطلوبی نبوده و مساله ای دقیق انتخاب و روی آن کار نشده است.

رستگارنسب اضافه کرد: هنوز سمن‌های قابل اعتماد را در کنار خود نداریم و معتمدین حذف شده اند.

وی به چالش های اجتماعی استان نیز اشاره کرد و افزود: بیکاری و وضع معیشتی از چالش های استان است که در زمینه نرخ بیکاری در چند سال اخیر در صدر جدول کشور هستیم.

رستگارنسب ادامه داد: خودکشی هم اگرچه سال گذشته روند کاهشی گرفته ولی از آسیبهای اصلی است و دیواندره و دهگلان از این نظر در وضعیت قرمز هستند.

سامان فضای مجازی و باشگاه‌های ورزشی زیرزمینی در کردستان

فضای مجازی بحران اجتماعی

معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان نیز عقیده دارد که مساله فضای مجازی از بحران اجتماعی عبور کرده است.

اکبر محمدی با بیان اینکه خلاء بزرگ فرهنگی و آموزشی و عدم انسجام سیاستگذاری از دلایل سامان نیافتن فضای مجازی است، افزود: نباید خودمان را توجیه کنیم که این فضا یک بحران اجتماعی است چرا که نظامهای اجتماعی با تاثیر از فضای مجازی در حال فروپاشی است.

وی ادامه داد: وقتی بحث کنترل فضای مجازی مطرح می شود، بلافاصله اذهان به سمت محدودیت می رود در حالیکه کنترل و سامان این فضا یک ضرورت جدی است.

معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان تاکید کرد: نیازمند قرارگاه ساماندهی فضای مجازی هستیم و تهدیدات این فضا باید در اولویت آسیب‌ها قرار گیرد چرا که منشا همه آسیبهای موجود از فضای مجازی است.

اشتغال و ازدواج برای پیشگیری از آسیب

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) کردستان هم اظهار کرد: این نهاد با اقدام عملی وارد بحث پیشگیری از آسیبهای اجتماعی شده و در ۳۵ سرفصل کاری و ۹۴ فعالیت به مددجویان خدمت ارائه می کند.

رضا طوسی افزود: در بحث پشگیری کارهای خوبی انجام شده و آموزشهایی در زمینه مهارت زندگی، کسب و کار، ایجاد اشتغال و نیز فعالیت فرهنگی خدمت ارائه می شود.

وی گفت: از ۷۲هزار خانوار با افزون بر ۱۶۰ هزار نفر مستمری بگیر افزون بر ۵۶ هزار نفر یعنی ۳۵ درصد جامعه هدف زیر ۴۰ سال سن دارند و از این تعداد ۳۷ درصد مرد و بقیه زن بوده و ۲۴ هزار نفر دانش آموز و دانشجو هستند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) کردستان اضافه کرد: امسال در زمینه خدمات تحصیلی و فرهنگی به دانش آموزان و دانشجویان مددجو، ۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان خدمت ارائه شده و ۱۱ هزار ۹۳۶ مورد خدمت نیز شامل کمک هزینه فرهنگی، تربیتی، مهارتهای شغلی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی ارائه شد.

طوسی اضافه کرد: در ترویج فرهنگ ازدواج آسان هم هزار و ۵۰۰ فقره جهیزیه با ۳۶ میلیارد تومان اعتبار به زوجهای جوان اهدا شد.

وی به پرداخت هشت هزار و ۴۴۷ فقره تسهیلات به مددجویان اشاره کرد و گفت: اعتبار پرداختی ۳۵۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بود که بخش زیاد آن به افراد زیر ۴۰ سال پرداخت شد.

رویکرد فرهنگی لازمه مقابله با تهدید فضای مجازی

جانشین رییس پلیس فتای کردستان نیز اظهار کرد: فضای مجازی به جزئی از زندگی تبدیل شده و بیشترین بخش از زندگی به این فضا اختصاص دارد.

سرهنگ فیض الله منصوری افزود: این فضا هم فرصت و هم تهدید تلقی می شود و از آنجا که دشمن با ابزار فرهنگی به دنبال پیروزی در جنگ نرم است، رویکرد فرهنگی لازمه مقابله با این فضا است.

وی یادآور شد: فضای مجازی منجر به تغییر در زندگی روزمره افراد به ویژه جوانان شده و جاذبه آن باعث شده است تا تعامل روزانه با افراد خانواده جای خود را به فضای مجازی بدهد.

کاهش سن جرائم سایبری تا مقطع دبستان، بالا رفتن سطح توقع زوجین از دیگر آسیبهایی بود که جانشین رییس پلیس فتای کردستان به آن اشاره کرد و گفت: افزایش آگاهی، اختصاص هزینه بخش فرهنگی به مدارس و خانواده ها، تولید محتوای جذاب و افزایش سواد رسانه ای از راهکارهای مقابله با این آسیبها است.

سرهنگ منصوری با بیان اینکه پلیس فتا در همه شهرستانهای کردستان فعالیت دارد و پیشگیری از اولویتهای این بخش است، افزود: سامانه فوریتهای سایبری به شماره ۹۶۳۸۰ راه اندازی شده و در تمام ساعات شبانه روز در خدمت شهروندان است.

سامان فضای مجازی و باشگاه‌های ورزشی زیرزمینی در کردستان

فعالیت ۳۰۰ باشگاه زیرزمینی در کردستان

مدیرکل ورزش و جوانان کردستان هم در این نشست اظهار کرد: ورزش تنها بستری است که می تواند جوان و نوجوان را از فضای مجازی دور کند.

حامد جولایی افزود: کردستان ظرفیت بالایی در زمینه ورزش دارد و نزدیک به سه هزار مربی فعال در استان داریم و ۲۰۰ هزار نفر با ورزش درگیر و ۶۵ هزار نفر سازمان یافته هستند.

وی به فعالیت ۳۸۰ هیات فعال در شهرستان ها و ۳۷۵ مکان ورزشی دولتی و ۷۰۰ باشگاه خصوصی اشاره کرد و افزود: کار ورزش سخت و گسترده است و برای همین مربیان در کنار ورزش برای تقویت فرهنگی تلاش کنند.

مدیرکل ورزش و جوانان کردستان افزود: افزون بر۳۰۰ باشگاه ورزشی بدون مجوز و زیرزمینی در استان فعالیت دارند که منشا اصلی آسیب‌های اجتماعی برای ورزشکاران به شمار می رود و مراحل پلمب و جلوگیری از فعالیت این باشگاهها در دست انجام است.

بیشتر بخوانید

استاندار کردستان: راهکار بومی برای استفاده بهتر از فضای مجازی ارائه شود

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha