۱۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرح بازآفرینی محلات قدیمی مهریز یزد نیاز است + فیلم

یزد- ایرنا- رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مهریز یزد گفت: ۱۰۰ میلیارد ریال بودجه برای اجرای طرح بازآفرینی در پنج محور گردشگری در بافت تاریخی محلات مختلف شهرستان نیاز است.

به گزارش ایرنا، علی‌ اکبر قانعی شنبه شب در جمع خبرنگاران افزود: برای اجرای طرح بازآفرینی، وضعیت مناطق مورد نیاز در محلات مختلف شهر مشخص که با تخصیص بودجه عملیات اجرایی انجام و نقش مهمی در مرمت، بازپیرایی و موجب استفاده مردم و گردشگران خواهد بود.

وی با بیان اینکه یکی از برنامه‌های مهم میراث فرهنگی و گردشگری، اجرای طرح‌های بازآفرینی و حفظ و حراست از بافت‌های ارزشمند قدیمی و مناطق تاریخی و گردشگری محلات مختلف است ادامه داد: همکاری مردم و مسئولان نقش مهم و اصلی در حفط مواریث گذشتگان و استفاده بهتر از بناها و آثار تاریخی و گردشگری دارد.

۱۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرح بازآفرینی محلات قدیمی مهریز یزد نیاز است + فیلم

این مسئول در ادامه با بیان اینکه تاکنون در شهرستان و مناطق روستایی توسط دولت با همکاری مردم و علاقه مندان به حوزه گردشگری، زیرساخت‌های خوبی فراهم شده اظهار کرد: در مهریز از لحاظ زیرساخت گردشگری مشکل خاصی نداریم.

قانعی بیان کرد: در شرایط کنونی مهمترین موضوع و نیاز شهرستان در بحث گردشگری، جذب میهمانان و مسافران برای استفاده از مکان‌های تاریخی و فرهنگی و تقویت گردشگری است که باید با همکاری بخش‌های مختلف اقدام شایسته به عمل آید.

ضرورت جذب گردشگر با پیوست فرهنگی

وی تاکید کرد: وجود ۱۱۵ اثر تاریخی، فرهنگی و گردشگری ثبت شده در آثار ملی کشور و ۳۰ بوم گردی، سفر خانه سنتی و سایر مراکز مناسب زمینه لازم را برای حضور گردشگران در شهرستان فراهم کرده است.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مهریز گفت: برای جذب گردشگر و مسافران و بازدید و استفاده از آثار تاریخی و فرهنگی به همراهی به خصوص کارهای تبلیغاتی و رسانه‌ای و تولید محتوای به روز و جذاب نیاز است.

قانعی یادآور شد: در این خصوص هرچند تاکنون کارهای خوبی صورت گرفته ولی باید در سال‌جاری و برای ایام نوروز بیش از گذشته نسبت به ایجاد زمینه برای جذب گردشگران بیشتر همراه با پیوست فرهنگی اقدام داشته باشیم.

وی گفت: برای معرفی جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی مهریز با همکاری برخی از دستگاه‌های اجرایی در نظر است در قالب ایجاد محتوا به خصوص در فضای مجازی و ساخت برنامه و کلیپ اقدام صورت گیرد.

این مسئول به وجود خانه‌های فراوان تاریخی و فرهنگی در شهر در محلات مختلف و بافت قدیم اشاره کرد و حفظ آنها را یک ضرورت و وظیفه همگانی برشمرد و همراهی اقشار مختلف را خواستار شد.

قانعی به اهمیت ایجاد مدرسه صنایع در شهرستان اشاره کرد و گفت: وجود یک مرکز آموزشی مناسب برای ارائه برنامه‌های آموزشی در حفظ و انتقال آن به نسل جوان و آیندگان در صنایع دستی یک ضرورت است.

وی همچنین به اهمیت ایجاد و فعالیت تشکل‌های مردمی در حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی در شهرستان به عنوان بازویی قانونی در کمک به این اداره اشاره کرد که باید اقدام و همکاری برای تحقق آن صورت گیرد.

این مسئول در پایان ضمن پاسخگویی به سوالات خبرنگاران در خصوص اهمیت اطلاع رسانی درست و همکاری فعالان فرهنگی و رسانه برای تحقق اهداف و برنامه‌ها و معرفی مناسب شهرستان و جذب گردشگران و میهمانان با رعایت مقررات و پیوست فرهنگی تاکید کرد.

مهریز ۶۰۰ اثر تاریخی شناسایی‌ شده دارد و باغ پهلوان پور، قنات حسن‌آباد مشیر و دهنو در فهرست آثار سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد(یونسکو) ثبت شده است.

تاکنون ۱۱۵ اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی مهریز در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.

بنای اولیه مهریز به مهرنگار دختر انوشیروان ساسانی به قبل از اسلام نسبت می‌دهند.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha