همه مسوولان جایگاه قرارگاهی شورای عالی انقلاب فرهنگی را باور داشته باشند

تهران - ایرنا - دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: همه مسوولان کشور باید نسبت به جایگاه قرارگاهی شورای عالی انقلاب فرهنگی باورمند باشند و صرفا به لفظ آن اکتفا نشود.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه امروز (یکشنبه) در آیین تکریم و معارفه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در تالار ایوان شمس که با حضور غلامحسین اسماعیلی رییس دفتر رئیس جمهور، محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، جمعی از مقامات کشوری و لشکری، رؤسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه، شخصیت‌های فرهیخته علمی و فرهنگی در تالار ایوان شمس برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد وخاطره امام راحل و همه شهدا و جانبازان و ایثارگران انقلاب اسلامی در سخنانی از اعتماد رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور و همه اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی برای سپردن مسوولیت سنگین دبیری شورای عالی انقلاب فرهنگی و همچنین همه دبیران سابق این شورا قدردانی کرد.

وی در ادامه، هدف اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی را حکمی‌سازی علم، فناوری و فرهنگ دانست و گفت: مردم باید اثر حکمت، علم و فناوری را در زندگی خود حس کنند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکیدکرد: هنگامی ما شورای عالی انقلاب فرهنگی حکیمانه خواهیم داشت که عقلانیت، مشارکت نخبگانی و مشارکت مردمی با یکدیگر به کار گرفته شوند و غفلت از مشارکت توده‌های مردمی ما را از حکمی‌سازی شورا بازمی‌دارد.

خسروپناه با بیان اینکه در طول سال های اخیر اقدامات بزرگی در حوزه‌های علم و فرهنگ در شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شده است، هدف اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی را حکمی‌سازی علم، فناوری و فرهنگ دانست.

وی افزود: این به معنای پیوند حکمت با علم، پیوند حکمت با فناوری و پیوند حکمت و فرهنگ است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: وقتی سخن از حکمت به میان می‌آید، یعنی علم، فناوری و فرهنگ باید مبتنی بر عقلانیت و با مشارکت حداکثری نخبگان باشند. علم و فرهنگ باید مبتنی بر نظریه‌پردازی باشند.

وی با بیان اینکه گاهی دچار تفریط و افراط در این خصوص شده‌ایم، افزود: امثال ابن سینا و فارابی سنت حکمی علم را پایه‌گذاری کرده‌اند که ما باید درس آموز آن‌ باشیم.

وی گفت: ما گاهی اوقات گرفتار عمل زدگی می شویم و از پشتوانه نظری تصمیمات غافل می شویم و در عین حال نیز در دوره هایی گرفتار نظریه زدگی می شویم و همواره بدون اینکه دنبال عمل باشیم دنبال نظریه پردازی هستیم و دغدغه عمل نداریم این درحالی است که حکمت پیوند نظر و عمل با یکدیگر است.

دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: همه مسوولان کشور باید نسبت به جایگاه قرارگاهی شورای عالی انقلاب فرهنگی باورمند باشند و صرفا به لفظ آن اکتفا نشود.

خسروپناه تصریح کرد: زمانی شورای عالی انقلاب فرهنگی حکیمانه‌ای خواهیم داشت که همه ابعاد حکمت را لحاظ کنیم و عقلانیت، مشارکت نخبگانی و مشارکت مردمی، همگی با هم به کار گرفته شوند. غفلت از مشارکت توده‌های مردمی نیز ما را از حکمی‌سازی شورا بازمی‌دارد.

وی در ادامه از همه اندیشمندان کشور درخواست کرد در حوزه نظریه‌پردازی حکمی فرهنگی از جمله حوزه‌های قرآنی، سینما، موسیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی را یاری کنند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی معتقد است: تربیت حفاظ قرآنی و تولید آثار سینمایی به تنهایی کافی نیست، بلکه باید اثر آن‌ها در زندگی‌ اجتماعی مردم مشاهده شود.

خسروپناه همچنین مسوولیت نظارت بر تحقق اسنادی که براساس نظریه‌پردازی حکمی صورت گرفته را بر عهده گروه همکاری دستگاه‌های مختلف در قرارگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی دانست و گفت: اگر پیوند حکمت با علم، فناوری و فرهنگ را برقرار کنیم مورد لطف و عنایت خداوند متعال واقع خواهیم شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha