سید سعیدرضا عاملی امروز (یکشنبه) در آیین تکریم و معارفه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در تالار ایوان شمس که با حضور غلامحسین اسماعیلی رییس دفتر رئیس جمهور، محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، جمعی از مقامات کشوری و لشگری، رؤسای دانشگاهها، پژوهشگاهها و حوزههای علمیه، شخصیتهای فرهیخته علمی و فرهنگی برگزار شد، در سخنانی با بیان اینکه به تعبیر رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب ما وارد عصر جدیدی با پیروزی انقلاب اسلامی شده ایم، افزود: انقلاب اسلامی ایران در حقیقت پایه گذار یک عصر جدید در دنیا بوده است.
وی یادآور شد: کلمه جدید در نظام لیبرال دارای معنی خاص خود یعنی دور بودن از فرهنگ الهی است، در بیان رهبر حکیم انقلاب نسبت به انقلاب اسلامی به معنای آن است که ما وارد دوره ای شده ایم که انقلاب اسلامی به غیرت اجتماعی، استقلال ملی کشورها، توان وتلاش برای استقلال جامعه اسلامی و مواجهه و مقابله بادنیای استکبار حیات داد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با یادآوری اینکه سال ها بود که ما از فضای مواجهه انقلابی دور مانده بودیم، خاطرنشان کرد: جامعه شناسان اساسا پیش بینی نمی کردند که انقلابی در جهان با زیربنا و زیرساخت دینی تحقق پیدا کند، انقلاب اسلامی مسیر را تغییر داد و واقعا تغییر مسیری که انقلاب اسلامی در جهان ایجاد کرد بسیار بزرگ بود و بدنبال انقلاب اسلامی حرکت ها و جهش های بزرگ اجتماعی در سراسر دنیا شکل گرفت.
عاملی همچنین اظهار داشت: در واقع دین گرایی و حیات فضای دینی با وقوع انقلاب اسلامی در جهان احیا شد، لذا همه ما وامدار انقلاب اسلامی، شهدا هستیم و همه ما اگر دراین مسیر برای حفظ ارزش ها و پایداری انقلاب فداشویم سزوار است، لذا ما به شهدا و خانواده شهدا و امام شهدا و رهبر حکیم انقلاب ادای دین می کنیم
وی در ادامه با بیان اینکه ما در حال حاضر با مشکلات و چالش هایی در کشور مواجه هستیم، افزود: اساسا انقلاب با چالش های مختلفی از جمله جنگ تحمیلی، فشار و تحریم متولد شد و سختی های زیادی را تاکنون متحمل شده است و همچنیان این مسیر ادامه دارد البته توکل به خدا در رودررویی با چالش ها بسیار مهم است و این یک سرمایه عظیم برای زنده ماندن انقلاب و پرورش مسیر خلاقیت است.
دبیر پیشین شورای عالی انقلاب فرهنگی درادامه نوآوری را راهکار اصلی مواجه با چالش های کشور دانست و گفت: کشوری مانند ژاپن که ۵۰ سال پیش جنگ را پشت سرنهاد تنها سه میلیون جمعیت این کشور در اثر قحطی و جنگ اتمی کشته شدند و آثار آن هنوز هم دراین جامعه وجود دارد، اما ژاپن تحقیر شده بعد از جنگ جهانی اول به اقتصاد دوم جهان تبدیل شد و این سرمایه محصول نوآوری و خلاقیت فکری و مبارزه با چالش ها بوده است.
عاملی با بیان اینکه نوآوری و خلاقیت یک زبان برای رفع مسایل است، تصریح کرد: هم زبانی یعنی اینکه با مردم آنقدر باید هم سطح شویم که درک اجتماعی پیدا کنیم و آن دریافت معنی را از رفتا ر اجتماعی و نسل جدیدی که تحت تاثیر فضای مجازی رشد کرده اند بوجود آوریم.
وی درادامه با یادآوری اینکه امروز به مرور زمان حکمرانی گذران اوقات و فراغت و خدمات اجتماعی به فضای مجازی در حال انتقال است و بستر فضای مجازی یک بستر رقومی دارای منطق عددی، منطق الگوریتمی و منطق هوش مصنوعی برخوردار است، افزود: بنابراین اجتماعی شدن و فرهنگی شدن نسل جوان و فرزندان تحت راهبری دراین فضا درحال رقم خوردن است.
مفروضات مدیریت فرهنگی نیازمند تغییر است
استاد دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: فضای مجازی برخلاف مکان و جغرافیا که از محدوده مکانی برخورداراست، یک محیط نامحدود اجتماعی است، در این محیط فرامحل فرهنگی شدن اتفاق میافتد و این خیلی ساده انگارانه است که کسی عتاب و خطاب کند که چرا وضعیت فرهنگ این چنین است، پس شورای عالی انقلاب فرهنگی به وظایف خود درست عمل نکرده است.
عاملی افزود: اول اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی مدعی است و مجری نهادهای فرهنگی کشور هستند و آنها باید پاسخگو باشند که چرا وضعیت فرهنگی کشور این چنین است و اگر وضعیت فرهنگی دچار چنین اتفاقاتی شده است سهم اساسی را فرامحل در حوزه ملی دارد و فقط حوزه ملی نیست که بر حوزه ملی تاثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: بنابراین امروز به معنایی ما محلی جهانی شده ایم و مفروضات مدیریت فرهنگی نیازمند تغییر است و مفروضات مدیریت فرهنگی باید مدیریتی ناظر بر عوامل فرامحل باشد در غیراینصورت اگر در محل می خواهیم پدیده ها را جستجو کنیم نمی توانیم علت یابی دقیقی از معضلات داشته باشیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین گفت: اینکه جهت گیری نوآوری باید به چه سمتی باشد، به نظر من جهت گیری نوآوری در کشور با همان تعبیر رهبر حکیم انقلاب در ملاقاتی که اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با ایشان داشتند باید در مسیر هدایت فرهنگی باشد و هدایت و کنترل فرهنگی لزوما یک امر مکانیکی نیست.
عاملی افزود: هدایت فرهنگی در واقع برخاسته از یک توانمندی اجتماعی است و توانمندسازی این نسل فرهنگ را تغییر خواهد داد و بنیان توانمندسازی اجتماعی در حقیقت آموزش و پرورش کشور و درادامه آموزش عالی کشور است.
وی تاکید کرد: اگر فرهنگ قوی داشته باشیم بسیاری از حوزهها اعم از جهاد دانشگاهی، وزارت ارشاد، وزارت علوم و سازمان تبلیغات قوی خواهند شد.
آیین تکریم و معارفه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، امروز با حضور جمعی از مسوولان و شخصیتهای حوزه علم و فرهنگ برگزار شد و حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه رسما دوره مسوولیت خود را در این شورا آغاز کرد.
نظر شما