محمد مهدی نانکلی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این خبر افزود: متکدیان شناسایی شده از سوی عوامل شهرداری به مجتمع اردوگاهی معرفی می شوند و در صورت داشتن نیاز مالی به کمیته امداد معرفی می شوند.
وی اظهار کرد: این افراد اگر گرفتار اعتیاد باشند یا نیازمند استفاده از خدمات بهزیستی باشند به این دستگاه معرفی می شوند و اگر نیاز به دریافت خدمات بهداشتی و درمانی نیز داشته باشند به مراکز مربوطه ارجاع داده خواهند شد.
مدیر مرکز توسعه خدمات اجتماعی شهرداری قزوین گفت: در مجتمع اردوگاهی براساس دستورالعمل ها باید نماینده فرماندار،شهردار،بهزیستی،کمیته امداد و فراجا حضور داشته باشند اما به جز شهرداری و فرمانداری سایر دستگاه ها نماینده ای در این رابطه تعیین نکرده اند و متکدیان جمع آوری شده به شکل تعاملی برای دریافت خدمات معرفی می شوند.
این مسوول گفت: متاسفانه به دلیلی خلاء های قانونی و بازدارنده نبودن جرائم و مجازات پیش بینی شده در قانون خیلی از متکدیان جمع آوری شده پس از مدتی در مکان های دیگر به این کار ادامه می دهند.
نانکلی با بیان اینکه در موارد خاص و تکرر فعالیت تکدی گری متکدیان به دستگاه قضا معرفی می شوند،افزود: در این رابطه امسال ۶ نفر شامل پنج متکدی زن که در عوارضی آزادراه قزوین-زنجان تکدی گری می کردند و یک مرد که روی ویلچر در چهارراه ولی عصر اقدام به این کار می کرد، به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی ادامه داد: این افراد نیازمند نبودند مثلا یکی از زنان متکدی مقدار قابل توجهی طلا به همراه داشت یا مرد متکدی که با نشستن روی ویلچر تکدی گری می کرد هم از تامین اجتماعی حقوق دریافت می کرد و هم بهزیستی ماهانه به او کمک می کرد اما خودش اذعان داشت به دلیل درآمد بالای این کار حاضر به ترک تکدی گری نیست.
مدیر مرکز توسعه خدمات اجتماعی شهرداری قزوین با بیان اینکه نیازمندان واقعی نیازهای خود را از روش های صحیح مانند مراجعه به دستگاه های حمایت کننده نظیر کمیته امداد مرتفع می شوند و به جز موارد انگشت شمار حاضر به تکدی گری نیستند، خاطرنشان کرد: در کنار تشدید جرائم و مجازات برای متکدیان، بهترین راه برای پیشگیری از تکدی گری کمک نکردن مردم به این افراد است چرا که متکدیان از احساسات و رفعت مردم برای کسب درآمد سوء استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه براساس گزارش همکاران ما در خیلی از موارد متکدیان جمع آوری شده دارای بیش از ۵۰۰ هزار تومان وجه نقد بوده اند،اظهار کرد: کمک مردم به نیازمند باید از مسیر صحیح و قانونی تعیین شده صورت بگیرد تا شاهد رشد تکدی گری نباشیم.
مدیر مرکز توسعه خدمات اجتماعی شهرداری قزوین اظهار کرد: اسپند دودکنی، شیشه پاک کنی خودرو، طلب وجه با نشان دادن نسخه دارو و پوشیدن البسه کهنه و کثیف برای جلب احساسات مردم و درخواست وجه نقد با حضور در سر تقاطع ها از جمله موارد تکدی گری در شهر قزوین به شمار می رود.
این مسوول گفت: برای جمع آوری متکدیان نیازمند همکاری و کمک فراجا هستیم و درخواست داریم تا پلیس برای این کار در کنار عوامل شهرداری حضور داشته باشد چرا که گاها همکاران ما در جریان انجام وظیفه دچار صدمات جسمی شده اند و همچنین از دستگاه های مربوطه نیز تقاضا داریم تا نمایندگان خود را برای ساماندهی متکدیان جمع آوری شده در مجتمع اردوگاهی معرفی کنند.
نظر شما