روایتی از یک خبرI اسلام‌هراسی در آمریکا؛ از نظام سیاسی تا جامعه مدنی
اعتراض‌های مسلمانان در میدان یونیون نیویورک سیتی، فروردین ۱۳۹۰

تهران- ایرنا- مورد اهانت قرار گرفتن و تجربه کردن یک فضای ناامن برای مسلمانان آمریکا از داخل نظام سیاسی گرفته تا جامعه مدنی، همچنان نشان از روند رو به افزایش اسلام ستیزی و اسلام هراسی در ایالات متحده دارد.

به گزارش ایرنا، ایلهان عمر عضو مجلس نمایندگان آمریکا روز یکشنبه (به وقت محلی) در پاسخ به سوالاتی درباره تلاش‌های کوین مک‌کارتی رئیس‌ مجلس نمایندگان برای ممانعت از ادامه حضور وی در کمیته روابط خارجی، گفت: افرادی نظیر مسیر اشاعه اسلام‌هراسی را دنبال می‌کنند.

وی افزود: شما به یاد دارید که وقتی دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا وارد ایالت من شد، گفت «مسلمانان و پناهندگان سومالیایی در حال نفوذ به کشور ما هستند» یا زمانی که لورن بوبرت (نماینده جمهوری‌خواه) از من به عنوان یک «تروریست» یاد کرد.

ایلهان عمر با تاکید بر اینکه این افراد موافق اشاعه اسلام‌هراسی هستند، تاکید کرد: آنها با وجود صدای یک مسلمان در کمیته روابط خارجی مجلس موافق نیستند.

پیشینه

اسلام ستیزی و توهین به مسلمانان در نظام سیاسی مسبوق به سابقه است و ایلهان عمر تنها کسی نیست که به خاطر مسلمان بودنش مورد اهانت قرار گرفته است. رشیده طلیب دیگر عضو مسلمان مجلس نمایندگان آمریکا که اصالت فلسطینی دارد نیز از چنین رفتارهایی رنج می‌برد و در کنگره ایالات متحده نگاه به این دو نسبت به دیگر اعضا، کاملا متفاوت‌تر است.

در کارزار انتخابات ریاست جمهوری زمان باراک اوباما نیز ادعاهایی علیه اینکه وی مسلمان است، مطرح شد تا از این مساله به عنوان یک اسلحه برای تخریب دیدگاه آمریکایی‌ها نسبت به مسلمانان استفاده شود؛ اوباما اصلا گرایش به اسلام نداشت و یک مسیحی بود.

این احساس ضد اسلامی در جریان سال ۲۰۱۶ نیز ادامه پیدا کرد زمانیکه جرایم نفرت محور علیه مسلمانان افزایش چشمگیری پیدا کرد. بیشترین میزان جرم نفرت محور علیه مسلمانان به سال ۲۰۰۱ مربوط بود که در آن پلیس اف‌بی‌آی رشد هزار و ۶۱۷ درصدی (۴۸۱ فقره) نسبت به سال قبل را گزارش داد. اما بار دیگر همزمان با کارزار انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ که دونالد ترامپ در آن پیروز شد، ۳۰۷ مورد جرم نفرت محور علیه مسلمانان صورت گرفت که در مقایسه با سال ۲۰۱۵ با ۲۵۷ مورد، افزایش چشمگیر داشته است.

روایتی از یک خبرI اسلام‌هراسی در آمریکا؛ از نظام سیاسی تا جامعه مدنی
دیوار نوشته نژادپرستانه بر روی دیوار یک مسجد در شهر «رُزویل» در ایالت کالیفرنیا، بهمن ماه ۱۳۹۵

در جریان اولین ماه‌های فعالیت دولت ترامپ مرکز پژوهشی پیو گزارش داد که تقریبا ۷۵ درصد از بزرگسالان مسلمان به تبعیض بسیار زیاد علیه مسلمانان در آمریکا معتقد بودند.

پس از مدت کوتاهی از آغاز ریاست جمهوری ترامپ، وی یک دستور اجرایی را صادر و براساس آن مهاجرت به آمریکا را از چندین کشور مسلمان ممنوع کرد. ترامپ در زمان کارزار انتخاباتی، ممنوعیت کامل ورود مسلمانان به آمریکا را خواستار شده بود.

طبق آمار وزارت خارجه آمریکا، از سال ۲۰۱۷ تا سال ۲۰۲۱ که بایدن این ممنوعیت را برداشت برای بیش از ۴۰ هزار نفر به دلیل اجرای همین دستور روادید صادر نشد.

اهمیت موضوع

در هر چرخه انتخاباتی، جایگاه مسلمانان در جامعه آمریکا به علت سیاست‌های سران این کشور بد و بدتر می‌شود. اسلام هراسی به یک ابزار سیاسی تبدیل شده که برخی از شخصیت‌های سیاسی مانند رئیس جمهوری پیشین و افراد رسانه‌ای برای تقویت پایگاه‌های خود از آن استفاده می‌کنند.

همانطور که از صحبت‌های ایلهان عمر بر می‌آید برخی سیاستمداران، مسلمانان را برنمی تابند و نژادپرست هستند. آنها به افراد مسلمان بی‌احترامی می‌کنند و وصله تروریستی به آنها می‌چسبانند تا حمایت برخی از اقشار خواهان تضعیف اسلام را به دست آورند.

روایتی از یک خبرI اسلام‌هراسی در آمریکا؛ از نظام سیاسی تا جامعه مدنی
تجمع گروه ضد اسلامی «عمل برای آمریکا» در منطقه منهتن در نیویورک، خرداد ۱۳۹۶

مسلمانان در برخی مناطق آمریکا تحت فشار هستند و بهانه مقابله با تروریسم در میان دولتمردان آمریکایی باعث شده این فشار بیش از پیش بر آنها اعمال شود.

با وجود گزارش اف‌بی‌آی مبنی بر کاهش جرایم نفرت محور علیه مسلمانان در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹، مدیر اجرایی شورای روابط اسلامی- آمریکایی در لس آنجلس سال گذشته میلادی به مناسبت حادثه ۱۱ سپتامبر (۲۰ شهریور) گفت: مسلمانان در نتیجه رفتاری که توسط اسلام هراسان و رسانه‌ها در سال‌های پس از حملات ۱۱ سپتامبر نهادینه شد، همچنان هدف قلدری، تبعیض و نفرت قرار می‌گیرند.

همچنین شورای روابط اسلامی- آمریکایی در ماه مه سال گذشته، شکایات مسلمانان درباره نقض حقوقشان در آمریکا را با افزایش ۹ درصدی گزارش کرد.

ارزیابی

مشخصا با توجه به آمار و ارقام موجود، افزایش جرایم نفرت محور علیه مسلمانان را شاهد خواهیم بود. در حالیکه ایلهان عمر به عنوان نماینده مبتکر قانون «مبارزه با اسلام هراسی» در کنگره آمریکا تلاش کرده اما خود وی به عنوان یک فرد مسلمان مورد اهانت قرار گرفته است.

زمانیکه قانون تصویب شده در کنگره توسط اعضای خود آن به اجرا در نمی‌آید و مک‌کارتی چنین رویکردی را نسبت به نماینده مسلمان دارد، نمی‌توان انتظار داشت که بتواند در عمل تاثیر گذاری چندانی داشته باشد.

بدین ترتیب به نظر می رسد که خاستگاه اسلام هراسی در آمریکا، نظام سیاسی این کشور است که این دیدگاه را به جامعه مدنی نیز انتقال داده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha