به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «احمدرضا علایی» امروز (دوشنبه) در همایش معرفی توانمندیهای ایران در کشورهای حوزه آسیای میانه، قفقاز و روسیه با بیان اینکه در یک سال گذشته بر ترسیم نقشه راه برای توسعه تجارت متمرکز بودیم، افزود: یکی از ابزارهای سازمان توسعه تجارت برای ارتقای مبادلات و بهره گیری از دانش رایزنان بازرگانی است که با اولویت بندی مناسب برای کشورهای هدف، افراد بیشتری اعزام شوند.
وی با اشاره به ۴۳ مرکز تجاری فعال در کشورهای مختلف، خاطرنشان کرد: توسعه این مراکز در دستور کار قرار دارد تا بتوانیم به اهداف تجاری و گسترش مبادلات در سال های آینده دست یابیم.
علایی با اشاره به اهداف دولت برای دستیابی به ۷۵ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی تا سال ۱۴۰۴، تصریح کرد: برای رسیدن به این مهم باید با شیب برنامهریزی شده ای صادرات را افزایش دهیم که مطابق تقسیم بندی جغرافیایی، سهچهارم صادرات در کشورها در گروه یک شامل کشورهای عضو سی. آی. اس قرار گرفته اند که این کشورها سهم ۵۰ درصدی در افزایش صادراتی ایران دارند.
وی با بیان اینکه در مسیر ترسیم شده برای توسعه تجارت، وزارت صمت و جهاد کشاورزی نقش مهمی را ایفا می کنند، تاکید کرد: رایزنان بازرگانی نماینده کشور در کشورهای هدف هستند و می توانند در حوزه اولویت بندی و تبیین بازار دولت را همراهی کنند.
وی ادامهداد: دولت در بخشی از فعالیتها به دلیل تحریم ها کارساز نیست، زیرا با توجه به تنگناهای موجود در حوزه بین الملل، ورود دولت چاره ساز نخواهد بود که می توان با بهره مندی از بخش خصوصی به اهداف دست یافت.
معاون ارتقای کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در ارمنستان مرکز تجاری با حضور رایزن بازرگانی فعال شده است، خاطرنشانکرد: افزایش مشوقهای صادراتی و تخصیص بر اساس نظر مراکز تجاری، از برنامه های دیگر در دستور کار است تا این مراکز مجری سیاست های سازمان توسعه تجارت و ابراز نظارتی و کنترلی باشند.
وی با بیان اینکه روند صدور مجوز برای مراکز تجاری فعال تسهیل خواهد شد، گفت: ۵۶ خدمت را میتوان از طریق مراکز تجاری دریافت کرد، اما الزامی برای آن ها با توجه به موقعیت جغرافیایی هر مرکز وجود ندارد.
نظر شما