به گزارش خبرنگار ایرنا، نعمت حاجیزاده روز دوشنبه در جلسه کارگروه مدیریت بحران گنبدکاووس گفت: آشنایی با قوانین جدید مدیریت بحران ضمن ارتقای سواد مدیریتی اعضا، آنان را در انجام وظایف محوله در قبل، حین و بعد بحران کمک میکند.
وی با اشاره به برخی مواد قانون جدید مدیریت بحران افزود: در قانون قدیم ۱۵ کارگروه داشیم و ماموریتها کارگروه محوری انجام میشد اما در قانون جدید، وظیفه محوری شده و هر دستگاه و نهاد موظف است وظایف محوله را در حوزه فعالیت خود انجام دهد.
حاجی زاده اضافه کرد: در مواد ۱۰ و ۱۲ قانون قدیم، اعتبارات حوزه پیشگیری و تامین امکانات در اختیار روسای ستاد مدیریت بحران در استان بود و براساس اولویت تشخیص داده شده بین دستگاهها توزیع میشد اما در قانون جدید اعتبارات متمرکز در اختیار وزارتخانهها قرار دارد و هر دستگاه باید آن را از مدیر استانی و کشوری پیگیری کند.
مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان ادامه داد: در قانون جدید مدیریت بحران و ماده ۲۰ آن، جذب «فداکار خدمت» داریم که هر دستگاه میتواند از بین علاقمندان افرادی را شناسایی و آموزش دهد تا در مواقع بحران از آنها استفاده کند.
وی استفاده از ظرفیت تشکلهای مردم نهاد، گروه های جهادی و بانوان را در حوزه آموزشهای عمومی و فرهنگیسازی رعایت اصول پیشگیرانه، جمعآوری و توزیع اقلام مورد نیاز حادثهدیدگان در مواقع بحران را ضروری دانست و بر آن تاکید کرد.
حاجیزاده همچنین با اشاره به برودت و یخبندان دو هفته پیش در گلستان و مصوبات ستاد مدیریت بحران استان در بخشهای مختلف از جمله استفاده از سوخت جایگزین توسط برخی صنوف و صنایع، برلزوم تعیین کمیته نظارت در هر یک از ۱۴ شهرستان گلستان برای پیگیری و اجرای کامل مصوبات تاکید کرد.
وی افزود: یکی از مصوبات ستاد مدیریت بحران گلستان ضرورت استفاده از سوخت جایگزین از سوی ۷۰ درصد واحدهای نانوایی تا پایان سال بود که باید انجام شود.
فرماندار ویژه گنبدکاووس هم در این جلسه برلزوم آمادگی ذهنی و روحی و داشتن نگاه پدافندی از سوی همه مدیران ادارات و نهادها و نیز دیگر آحاد جامعه برای مقابله با حوادث احتمالی تاکید کرد و گفت: داشتن این آمادگی ذهنی و انجام اقدامات پیشگیرانه به کاهش خسارات و آسیبهای ناشی از بلایای طبیعی و غیرطبیعی کمک میکند.
مهدی دهرویه همچنین برلزوم رعایت و اجرای مصوبات ستاد مدیریت بحران گلستان در همه شهرستانهای این استان تاکید کرد و افزود: متاسفانه باوجود رعایت مدیریت مصرف و قطع گاز واحدهای تولیدی و صنوف خدماتی در گنبدکاووس اما اطلاع داریم در برخی شهرها گاز صنوف قطع نشد.
وی، خشکسالی و کم آبی را از واقعیت های اجتناب ناپذیر گلستان و گنبدکاووس دانست و اضافه کرد: برای غلبه بر ای موضوع بحث تخریب آب بندان های غیرمجاز حاشیه گرگانرود برای توزیع عادلانه منابع آبی در دستور کار قرار گرفته است.
دهرویه، تجهیز اراضی زراعی به سیستم های آبیاری تحت فشار، پلمپ چاه های آب غیرمجاز و پرهیز از کشت محصولات با نیاز آبی بالا بالاخص شالی در گلستان و گنبدکاووس را ضروری و از دیکر راهکارهای مدیریت منایع آبی دانست و بر آن تاکید کرد.
وی همچنین برلزوم نوسازی ناوگان اورژانس ۱۱۵ گنبدکاووس و تسریع در تکمیل مرحله نخست طرح جمع آوری فاضلاب شهری تا فروردین سال ۱۴۰۲ از سوی متولیان تاکید کرد و گفت: شهرداری موظف است تا جلسه آینده ساختمان های ناایمن حوزه عمومی و تجاری این شهر را شناسایی و معرفی کند.
شهرستان گنبدکاووس با ۴۱۱ هزار نفر جمعیت در شرق استان گلستان واقع است.
نظر شما