به گزارش روز سه شنبه ایرنا از آناتولی، بانک توسعه آفریقا (AfDB) در آخرین گزارش خود از وضعیت کشورهای آفریقایی در سال ۲۰۲۲ اعلام کرده است که ۲۷۸ میلیون نفر از مردمی که در این قاره زندگی میکنند، با گرسنگی دست و پنجه نرم میکنند.
طبق گزارش این بانک، عواملی مثل تغییرات اقلیمی و جنگ روسیه و اوکراین موجب کمبود مواد غذایی شده و انتظار میرود این کمبود تا سال ۲۰۵۰ تغذیه بیش از ۹ میلیارد نفر را با خطر روبرو کند.
آمارهای این بانک میگوید از ۸۲۸ میلیون نفری که در سراسر جهان از گرسنگی رنج میبرند، ۲۷۸ میلیون نفر آن در قاره آفریقا زندگی میکنند. سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) هشدار داد که این رقم ممکن است تا سال ۲۰۳۰ به ۳۱۰ میلیون نفر برسد.
آفریقا ۶۵ درصد از زمینهای قابل کشت جهان را در اختیار دارد ولی سالیانه بیش از ۱۰۰ میلیون تن غذا وارد میکند.
گزارش وضعیت کشاورزی آفریقا در سال ۲۰۲۲ نشان میدهد که بخش کشاورزی در آفریقا هر سال به ۲۵۷ میلیارد دلار برای رویارویی با تغییرات آب و هوایی و بحران های جهانی نیاز دارد.
گفته میشود یکی از دلایل اصلی مشکلات غذایی در آفریقا با وجود زمینهای زراعی حاصلخیز آن، عادت به کشت مداوم همان محصول واحد از دوره استعمار است.
کشورهای استعماری قبل از استقلال کشورها، یک محصول واحد را در راستای نیازهای خود به کشاورزان آفریقایی تحمیل کردند و تداوم این عادت امروزه مانع از توسعه این قاره در زمینه کشاورزی شده است.
نظر شما