سید علی احمدزاده عصر شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این این میزان اعتبار به غیر از آن اعتباراتی است که خود سازمان جنگل ها و مراتع و وزارت جهاد کشاورزی ملزم است، در این خصوص هزینه کند.
وی به ۲ نوع آفت در جنگل های استان شامل کرم جوانه خوار و پروانه سفید برگخوار اشاره کرد و افزود: کرم جوانه خوار در مناطق سردسیری استان از جمله بویراحمد و پروانه سفید برگخوار نیز در باشت بیشترین آسیب را به جنگل های بلوط استان وارد کرده اند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: در منطقه دهدشت نیز وارد شده و چاروسا و دیشموک نیز در حال آلوده شدن است.
آفت پروانه برگخوار و جوانه خوار بلوط بخش اعظمی از جنگل های کهگیلویه و بویراحمد را به گورستان دسته جمعی بلوط های زاگرس تبدیل کرده و حمله بی امان این آفت همچنان ادامه دارد با این حال دولت از همان ابتدای کار برای مبارزه با آفت ها پای کار آمد و اقدامات جهادی آن برای کاهش خسارات به قوت ادامه دارد.
براساس برآوردهای انجام شده تاکنون بیش از ۶۰ هزار هکتار از عرصههای جنگلی کهگیلویه و بویراحمد دچار آفت پروانه سفید برگ خوار بلوط و کرم جوانه خوار شده است.
کارشناسان منابع طبیعی می گویند به دلیل کاهش بارندگی و خشکسالیهای پی درپی جنگل های بلوط این استان دچار خسارت از آفت پروانه برگ خوار سفید بلوط و کرم جوانه خوار شده است.
استان کهگیلویه و بویراحمد با ۳۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار منطقه حفاظت شده و موقعیت اکولوژیکی و توپوگرافی خاص خود دارای پوشش گیاهی، جانوری و منابع حیاتی متنوعی است به گونهای که افزون بر ۲۰ درصد پوشش جنگلی زاگرس و حدود ۴۰ درصد گونههای دارویی کشور را در خود جای داده است.
نظر شما