به گزارش ایرنا، انقلاب اسلامی ایران در ۴۴ سال گذشته دستاوردهای مختلفی داشته که نسبت به دوران حکومت پهلوی و در مقایسه با کشورهای منطقه قابل قیاس نیست و اعطای عزت و آزادی واقعی به ملت برای رشد و توسعه در بخشهای مختلف از مهمترین این دستاوردهاست.
قبل از انقلاب اسلامی مدیریت ایران در دست استکبار بود و افراد خارجی زیادی در بخشهای مختلف کشور مشغول بهکار بودند به عبارتی در واقعیت مسوولان ایرانی اختیاری برای اداره امور نداشتند، در نهایت امام خمینی(ره) با اندیشه و حرکت انقلابی خود بر پایه اعتماد به مردم و تقویت وحدت و همدلی میان شیعه و اهل سنت دست مستکبران را از کشور کوتاه کرد.
جامعه اهل سنت گلستان موفقیتها، رشد و توسعه شهرها و روستاهای و حتی حوزههای علمیه و ساخت مساجد در کنار انتصاب افراد شایسته از میان اهل سنت در پستهای مدیریتی در سطح کلان و استانی را از برکات انقلاب اسلامی میدانند.
به اعتقاد اهل سنت، نگاه امام خمینی(ره) و در ادامه جانشین خلف ایشان رهبر معظم انقلاب در ارائه خدمات، توزیع عادلانه و مساوی بدون توجه به مذهب و قومیت افراد است که در نتیجه آن با افزایش سطح دسترسی به امکانات، مهاجرت معکوس در خیلی از مناطق روستایی اتفاق افتاد.
افزایش مشارکت اهل سنت در امور
یکی از علمای اهل سنت گنبدکاووس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با قدردانی از نظام مقدس جمهوری اسلامی در ارائه خدمات بدون نگاه تبعیض آمیز در چهار دهه گذشته، گفت: از نظر مذهبی توسعه مساجد و تقویت نمازهای جمعه و جماعات و فعالیت حوزههای علمیه همراه با حضور گسترده و فعال طلاب برادر و خواهر اهل سنت برای تحصیل در مقاطع مختلف با مدیریت مرکز بزرگ اسلامی از مهمترین برکات انقلاب است.
آخوند کمال غراوی افزود: مشارکت علمای اهل سنت به عنوان روحانی معین کاروان حج و استقبال وسیع مردم برای انجام فریضه حج عمره و تمتع با مدیریت بعثه مقام معظم رهبری در امور اهل سنت، ایجاد وحدت و عدالت بین مردم تشیع و تسنن در تمام مسائل با مدیریت مجمع تقریب مذاهب اسلامی و پیشرفت گسترده عمرانی در مناطق مختلف با مدیریت جهادگران انقلابی از دیگر ثمرات انقلاب اسلامی به حساب میآید.
وی اظهارکرد: اهل سنت گلستان در دوران پهلوی از داشتن امکانات اولیه محروم بودند و آگاهی نسبت به حق و حقوق واقعی خود نداشتند به عنوان نمونه جای زنان در حوزههای علمیه اهل سنت خالی بود اما انقلاب اسلامی فرصت افزایش آگاهی را به جامعه داد و امروز شاهد حضور جمعیت زیادی از بانوان فرهیخته در حوزههای علمیه هستیم.
ارزش گذاری انقلاب اسلامی برای اهل سنت
امام جمعه اهل سنت شهر مرزی «کرند» به خبرنگار ایرنا گفت: در دوران پهلوی برای جامعه اهل سنت ارزش و جایگاهی قائل نمیشدند اما به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی بعد از پیروزی انقلاب به حوزههای عملیه، طلاب و علمای اهل سنت خدمات خوبی ارائه شده است.
آخوند قربان حقیقی، خدمات نظام جمهوری اسلامی به اهل سنت را غیرقابل انکار دانست و افزود: اهمیت دادن به اهل سنت در ایران حاصل وحدت و اتحاد ایجاد شده در بین اقوام به برکت انقلاب اسلامی، امام راحل و رهبری است.
وی ادامه داد: در ایران به برکت انقلاب اسلامی شاهد استفاده از اهل سنت در پستهای مهم مدیریتی چون معاون وزیر، استاندار و فرماندار هستیم و تفاوتی میان برادران تشیع و اهل سنت قائل نمیشوند و میتوانیم به راحتی مسجد و حوزه علمیه احداث کنیم.
این روحانی اهل سنت اظهارکرد: انقلاب اسلامی و دهه فجر متعلق به همه اقشار مردم است و خداوند را شاکریم که هرساله در این ایام پروژههای زیادی بدون تبعیض در مناطق مختلف کشور از جمله اهل سنتنشین افتتاح و یا آغاز میشود.
آخوند حقیقی افزود: دهه فجر که با جانفشانی غیورمردان زیادی به ثمر نشسته برکات زیادی در عرصههای مختلف علمی و دینی، اقتصادی و فرهنگی به همراه آورده است به همین خاطر دشمنان تلاش میکنند جلوی رشد کشور را بگیرند و پیشرفتهای ملت ایران را کم رنگ جلو دهند.
وی تاکید کرد: همه باید هوشیار باشیم همچنان که رهبر معظم انقلاب فرمودند دشمنان از جنگ ترکیبی استفاده میکنند تا به اهداف شوم خود برسند و ما هم به نوبه خود وظیفه داریم نسل جوان را نسبت به حیلههای دشمنان آگاه سازیم و با اتحاد و همدلی بیش از پیش در مسیر رشد و تعالی کشور تلاش کنیم.
محرومیت روستاهای گلستان از امکانات اولیه در دوران پهلوی
کارشناس فرق و مذاهب در گلستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: در دوران پهلوی در خیلی از مناطق روستایی اهل سنت و یا تشیع در استان امکانات اولیه مانند راه ارتباطی مناسب، برق و گاز وجود نداشت و افراد دسترسی به جامعه مدرن را برای خود رویا میپنداشتند اما به برکت انقلاب امکانات به صورت عادلانه در تمام نقاط ارائه شده است.
آخوند عبدالجلیل فرهمند افزود: دولتمردان جمهوری اسلامی در چهار دهه گذشته با توجه به تاکید امامین انقلاب برای رفع محرومیت در سراسر کشور از جمله مناطق مرزی اهل سنت نشین گلستان پای کار آمده و خدمات قابل توجهی در بحث عمرانی، فرهنگی، اجتماعی و بهداشتی ارائه دادند.
وی گفت: مردم مرزنشین و عشایر مراوهتپه واقع در شرقی ترین قسمت استان گلستان با گذشت حدود چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی از داشتن بیمارستان و یا مراکز درمانی مجهز محروم بودند و به ناچار رنج سفر به شهرهای اطراف را به جان خریده و در این راه شاهد تلفات جانی زیادی بودیم.
دبیر نهاد بنیاد علوی در مراوهتپه ادامه داد: افتتاح بیمارستان ۶۴ تختخوابی علوی شامل بخشهای مختلف درمانگاه تخصصی داخلی و اطفال، زنان و زایمان، زایشگاه، اتاقهای عمل تخصصی، اتاق عمل سرپایی، دیالیز، اورژانس، آزمایشگاه، رادیولوژی، داروخانه، سیسییو و آیسییو در این شهرستان مرزی در سال ۱۴۰۰ با حضور مسوولان کشوری و استانی گوشهای از خدمات انقلاب به مرزنشینان است.
آخوند فرهمند افزود: در دوران پهلوی به دلیل نبود امکانات در بحث زایمان در روستاهای مراوهتپه تا ۷۰ درصد فوتی داشتیم و مردم از دسترسی به آب شرب بهداشتی و راههای ارتباطی مناسب محروم بودند اما امروز با افتتاح بیمارستان در کنار فعالیت مراکز بهداشتی شاهد توسعه چشمگیر ارائه خدمات درمانی به نیازمندان در منطقه هستیم و دولت به جد پیگیر رفع تنش آبی استان است.
وی اضافه کرد: تا پیش از انقلاب خیلی از روستاییان برای دسترسی به امکانات اولیه تمایل به شهرنشینی داشتند اما با توجه به تزریق امکانات و توسعه خدمات عمرانی و اقتصادی شاهد مهاجرت معکوس به روستاها هستیم.
این روحانی اهل سنت یکی از شعارهای اصلی جمهوری اسلامی را تقویت تقریب مذاهب و احترام به بشریت دانست و گفت: جمهوری اسلامی فرقی میان روستاهای اهل سنت و یا شیعهنشین در ارائه خدمات نمیگذارد.
فرصت تحصیل روحانیون اهل سنت در دانشگاهها از ثمرات انقلاب اسلامی
مدیر حوزه علمیه اهل سنت روستای صوفی شیخ داز کلاله در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: انقلاب اسلامی برکات زیادی برای ملت ایران داشت که مهمترین آن آزادسازی مردم از شرایط اختناق و خفگی و نشان دادن مسیر درست برای رشد و پیشرفت است.
آخوند عبدالباسط قرهباش افزود: در دوران پهلوی مردم فکر میکردند آزاد هستند اما در واقعیت زیر سلطه غرب و شرق بودند و کشورهای اروپایی و آمریکا برای سرنوشت مردم ایران تصمیم میگرفتند.
وی ادامه داد: دشمنان که تحمل حرکت مردم در مسیر پیشرفت و آبادانی و رفع محرومیت با پیروزی انقلاب اسلامی را نداشتند در چهار دهه گذشته با شکل دهی جنگ تحمیلی تا ترور شخصیتهای علمی و دانشمندان و یا اعمال تحریمهای اقتصادی تمام تمرکز خود را برای ضربه زدن به این انقلاب بهکار گرفتند اما ملت ایران هیچگاه اجازه رسیدن آنان به اهداف شومشان را نداده و نمیدهند.
این روحانی اهل سنت گفت: ایران با رهنمودهای امامین انقلاب پیشرفتهای خوبی داشته و خدمات ارائه شده در بخشهای گوناگون مانند ارتقای سطح علمی و بهبود وضعیت معیشتی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی قابل مقایسه با دوران پهلوی نیست.
آخوند قرهباش افزود: قبل از انقلاب طبق شنیدهها یک فرد دانشگاهی از جامعه روحانیت اهل سنت نداشتیم اما به برکت انقلاب بسترها به خوبی برای حضور روحانیون در مراکز دانشگاهی فراهم شده است.
وی ادامه داد: روحانیون پس از اینکه از حوزه علمیه فارغ التحصیل میشوند برای ارتقای سطح علمی خود در دانشگاهها جذب و ادامه تحصیل میدهند.
استان گلستان واقع در شمال کشور، یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت متشکل از اقوام و مذاهب مختلف در خود جای داده و به صورت مسالمت آمیز در کنار هم زندگی می کنند.
نظر شما