به گزارش ایرنا از روابط عمومی موسسه پژوهشی و فرهنگی انقلاب اسلامی - دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای(مد ظله العالی) - آیین تجلیل از زهره یزدانپناه قرهتپه نویسنده کتاب اینجا سوریه است با حضور جمعی از خانواده شهدای مدافع حرم، مسئولین فرهنگی و فعالان حوزه نشر در سالن اجتماعات موسسه پژوهشی و فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد.
در این نشست علیرضا مختارپور قهرودی با اشاره به ویژگیهای بارز آثار زهره یزدانپناه عنوان کرد: کسانی که با آثار منتشر شده ایشان آشنا هستند، همین سبک کار تحقیقاتی و نگارشی ایشان را در آثار قبلی این نویسنده هم دیدهاند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران گفت: قلم یزدانپناه، قلم دقت در جزئیات و فاصلهگذاری خاص با کتب مشابهی است که با سبک ادبی نوشته شدهاند. مختارپور افزود: در واقع کتاب ایشان مانند یک کتاب تصویری است، اما به جای قطعات تصویری، شما با قلم سر و کار دارید و کلمات هرکدامشان قاب تصویری هستند که خواننده با این متن، صحنهای را میبینید.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، تهذیب متن را از دیگر ویژگیهای این اثر برشمرد و تاکید کرد: هیچ نشانی از حواشی و زوائد در کتاب نیست و گویی کلمات مانند قطعات نگینی که در جواهر کار گذاشته میشود، در جای خودش قرار دارد و لذا امکان خلاصه شدن کتاب وجود ندارد. مختارپور افزود: ما کتاب هایی با موضوع دفاع مقدس داریم که ۸۰۰ صفحه هستند، اما با یک نگاه میتوان ۳۰۰ صفحه آن را حذف کرد و همان پیام را برساند، ولی این کتاب را نمیشود خلاصه و یا مطالبی را حذف کرد. وی افزود: مطالب در کتاب به قدری مختصر و مستند آمده که اگر چیزی را برداریم، بخشی از واقعیت را برداشته ایم و این همان مهارت ویژه نویسنده بوده که اطلاعات فراوان و مفید را بدون زوائد زیاد در کتاب آورده است.
مختارپور قهرودی در ادامه اظهار داشت: نویسنده کتاب از توانمندی و هنرمندی ویژهای برخوردار است، کتاب از سویی تصویرگری جنایت و توحش یک گروه و از طرفی مظلومیت و معصومیت گروه دیگر را روایت می کند، پس ذاتا چنین کتابی باید بسیار تلخ و خواندنش سنگین باشد، اما متن این کتاب سرشار از شور زندگی کودکان، نوجوانان، دختران و زنان در صحنه رویایی توحش و معصومیت و مظلومیت است. مختارپور تاکید کرد: متن کتاب، متن زنده، شوق آفرین و سرشار از حیات، پویایی و تحرک است.
او با تاکید بر نگاه انسان مدارانه و مبتنی بر ارزشهای انسانی در این کتاب گفت: «اینجا سوریه است» سند صریحی است از اینکه نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی، توانسته است ارزشها و رفتارها و عملکرد خودش را در جوامع مختلف صادر کند.
مختارپور قهرودی "متن روان" را از دیگر ویژگیهای کتاب «اینجا سوریه است» خواند و تاکید کرد: این کتاب خوش خوان، جذاب، دقیق در ثبت مناطق و اشخاص با پاورقی کوتاه، مفید و مستند است. وی این کتاب را یک کارگاه آموزشی برای کسانی دانست که میخواهند مستندنویسی و روایتگری کنند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در پایان اظهار داشت: کتاب «اینجا سوریه است» در۲۲ فصل نمایانگر تلاش زیاد نویسنده در تولید اثری ارزشمند و درخشان از گزارشگری و روایتگری وقایع جبهه مقاومت است و باید خوشحال بود که این افتخار در خلق چنین اثری نصیب یک بانوی مجاهد شده و امیدوارم در آینده ارزشها و تلاشهای ایشان در مورد این کتاب بیشتر نمایان شود و مردم بیش از پیش با این اثرآشنا شده و از آن استفاده کنند.
در ادامه نشست زهرا امامی همسر شهید مدافع حرم، محمدحسین مرادی، در سخنانکوتاهی با اشاره به اینکه تا کنون بیشتر نوشتهها و کتابها در خصوص روایت زندگی شهدای مدافع حرم بوده است، خاطرنشان کرد: یزدانپناه با نگاهی نو و فکری جدید و شجاعت، در کشوری که درگیر جنگ است، وارد شدند تا مسائل را خودشان بدون واسطه ببینند و بشنوند. به میدان آمدند و چیزهایی که شهدای مدافع حرم دیدند، ایشان هم مشاهده و روایت کردند.
وی کار یزدانپناه را زینبگونه خواند و گفت: یک خانم وسط معرکه جنگ قرار میگیرد و این شرایط را برای کسانی که در آن صحنه حضور نداشتند، تشریح کرده و روایت میکند. وی افزود: امیدوارم خداوند توفیقات روز افزون نصیب ایشان کند که مجاهدتی را که در جبهه مقاومت با قلم خودشان شروع کردند ادامه دهند.
تصویرگری مجاهدت زنان در جبهه مقاومت
علی رمضانی نیز در سخنانی اظهار داشت: کتاب اینجا سوریه است جبهه مقاومت و خصوصا نقش زنان در مساله کلان مقاومت را روایت میکند و آن چیزی که تکمیل کننده نقش عمومی جبهه مقاومت و مردم مقاوم در ملتهای مختلف است را به تصویر میکشد.
مدیر عامل موسسه خانه کتاب وادبیات ایران افزود: آن چیزی که در جنگها بیشتر مورد توجه قرار میگیرد نقش مردان است. اما به تعبیر رهبر در این عرصه اگر زنان نقش موثرتری از مردان نداشته باشند، قطعا نقش برابری با آنها دارند.
مدیرعامل خانه کتاب جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: یزدانپناه اثر خود را در سوریه روایت کرد. کار مجاهدانهای با حضور مستمر در آن منطقه که شاید برای برخی نویسندگان مرد هم این میزان وقتگذاری متصور نشود، انجامداد.
رمضانی افزود: از تلاش انتشارات «راه یار» که خط مهمی را در حوزه تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی ، دفاع مقدس، جبهه مقاومت و پیشرفت کشور آغاز کرده اند، تقدیر می کنیم و ما نیز موظفیم در خانه کتاب و همچنین رسانهها در معرفی این آثار ارزشمند گام برداریم.
برای دفاع از مظلوم هرجای دنیا باشد، میرویم
در ادامه این مراسم ابراهیم پور، همسر شهید مدافع حرم مصطفی صدرزاده ضمن قدردانی از یزدانپناه اظهار داشت: از دید یک مادر، از نویسنده کتاب اینجا سوریه است تشکر میکنم. مادری که همسر و پدر خانوادهاش به خاطر دفاع از مظلومان رفت.
وی گفت: وقتی قسمتهایی از این کتاب را میخواندم، صحبتهای مصطفی و سختی های ایشان در اعزام به سوریه در ذهنم تداعی میشد.وقتی برای رفتن به سوریه و شرکت کردن در این جهاد ،خودشان را بهعنوان افغانستانی جا زدند و شناسنامه و زبان یاد گرفتند که برای دفاع از مظلومان به سوریه بروند.
مجاهدت خانواده شهدا کمتر از شهدا نیست
زهره یزدانپناه نویسندهکتاب اینجا سوریه است در بخش پایانی این مراسم ضمن قدردانی از خانواده شهدای مدافع حرم، اظهار داشت: مجاهدت همسران و مادران شهدا کمتر دیده شده و مجاهدت آنان قطعاً کپی برابر اصل مزد مجاهدان و شهدا است.
وی گفت: لطف خدا و عنایت ویژه شهدا و به ویژه شهید حججی بود که به برکت خون ایشان این مسیر باز شد. یزدانپناه افزود: این کتاب، حاصل یک کار تیمی است که نویسنده در جلوی صحنه است.
نویسنده کتاب اینجا سوریه است در پایان با اشاره به سختیهای زیاد در به ثمر رسیدن این کتاب، با وجود بیماری جسمی اش گفت: بعضی اوقات این دردها را بیان نمیکردم که مبادا برای دیگران و کسانی که راه را برای حضورم درسوریه باز کرده بودند بهانهای باشد که نگران شوند و زمینه برگشتم به کشور را فراهم کنند.
در پایان این مراسم، ضمن اعلام تحسین و تقدیر رهبر معظم انقلاب اسلامی از نگارش کتاب ارزشمند اینجا سوریه است یکجلد قرآن امضا شده توسط حضرت آیت الله خامنهای به همراه هدیه ویژه ایشان، توسط خانواده شهدای مدافع حرم و مسئولین فرهنگی حاضر در این نشست به زهره یزدان پناه اهدا شد.
نظر شما