به گزارش ایرنا، جشنواره فیلم فجر را به جرات یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگ میتوان دانست، دستاوردی که این روزها با چهل و یکمین جشنواره خود به داغترین سوژه در حوزه فرهنگ و هنر تبدیل شده است.
برگزاری جشنواره فیلم فجر در حالی در استان های کشور مورد توجه بوده که به گفته کارشناسان فرهنگی در لرستان و خرم آباد بدلیل عدم همکاری دستگاههای اجرایی و فرهنگی و شهری با متولیان اکران فیلمها، موجب شده تا مردم از این جشنواره اطلاع کمتری داشته باشند.
عدم اطلاعرسانی شهری در تابلوهای سطح شهر و عدم اطلاع رسانی دقیق در رسانه ملی موجب شده تا چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر و همزمان هشتمین جشنواره استانی فجر به گونهای عجیب در غربت به سر میبرد.
این در حالی است که شهرداری خرمآباد به عنوان یکی از اعضای ستاد دهه فجر است که متاسفانه در راستای ترویج و معرفی جشنواره فیلم فجر در مرکز استان نتوانسته است گامی موثر بردارد.
به گزارش ایرنا در استان لرستان تاکنون فیلم های آه سرد، عطرآلود، هفت بهار، هوک، کت چرمی در سینما استقلال خرمآباد اکران شد و روز چهارشنبه نیز فیلم های سرهنگ ثریا، پرونده باز است اکران شد.
در روزهای ابتدایی آغاز جشنواره فیلم فجر در خرمآباد استقبال مردمی مثبت ارزیابی میشود اما باتوجه به اختصاص برخی فیلمهای درجه یک برای اکران انتظار میرود مردم برای حضور در سینما حضوری پررنگ داشته باشند.
یادگار جنوب، بعد از رفتن، در آغوش درخت، آنها مرا دوست داشتند، گل های داوودی، کاپیتان، روایت ما، چرا گریه نمی کنی، هایپاور، غریب، جنگل های پرتغال، شماره ۱۰ و وابل در روزهای آینده اکران میشود و به دلیل قرارگرفتن در روزهای پایانی جشنواره پیشبینی میشود مورد استقبال قرار گیرد.
نقد هنرمندان لرستانی بر فیلم های سینمایی "آه سرد" و "عطر آلود"
میلاد سلیمی در خصوص فیلمهای اکران شده میگوید: " آه سرد " به کارگردانی "ناهید صدیق" حالم را بد کرد. کاش جشنواره را با این فیلم شروع نمیکردند. اساسا این یک فیلم نبود که حالا بخواهیم مثلا آنرا در مدیوم سینما به تحریر بگذاریم.
وی افزود: یک نمایش بد رادیویی که پر شده از اتفاقات کاملا بیگانه از بوم ایران است. پلان های بی خاصیت و بدون دلیل بسیار که اصلا نه در خدمت فرم میشود آنرا دانست و نه در اختیار محتوا.
وی ادامه داد: این فیلم حتی اگر کوتاه هم ساخته میشد باز در نمیآمد چون سوژهی فیلم واریته خودش را نداشت و درواقع نرسیده چیده شده بود. فیلمی که خودش نمیداند چه قرار است بگوید و یک نهایت ممتد را مدام تکرار میکند و در آخر نیز گزارهای را بدون نقطه تنها گذاشته و با تیتراژ فیلم را میبنندد.
سلیمی در خصوص فیلم"عطر آلود" ساخته "هادی مقدمدوست" اظهار کرد: نگاه اثر به مانند فیلم دیگر "مقدم دوست" (سربهمهر) ساده ، صمیمی و برآمده از زندگی ایرانی است. این نوع ساختار باعث بیان بُن مایه هایی میشود که حاصل اشتراکات گسترده در مخاطب و شخصیت های فیلم است.
وی گفت: لکن متاسفانه نویسنده روند قصه را بر اتفاقاتی بسته که دائما خود نویسنده بدنبال حلقه هایی برای وصل آنها میگردد و همین هم موجب سقوط و از ریتم افتادگی قصه میشود.
وی افزود: چیزی که در ۳۰ دقیقه پایانی به وضوح دیده میشود و تنها اینجا بازیهای نسبتا خوب "مصطفی زمانی" در کنار تصویرهایی با فوکوس های به موقع ، تدوین عالی و نشسته بر صداگذاری و موسیقی است که فیلم را نجات میدهد. به عقیده نگارنده این فیلم میتواند در موارد ذکر شده از کاندیداهای سیمرغ باشد.
اکران ۲۰ فیلم جشنواره در خرم آباد
معاون هنری، سینمایی و سمعی و بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان گفت: هشتمین جشنواره فیلم فجر لرستان همزمان با چهل و یکمین جشنواره کشور با اکران ۲۰ فیلم در سینما استقلال خرمآباد درحال اکران است.
سید غلامرضا نعمتپور اظهار کرد: چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر از دوشنبه هفدهم بهمنماه در سینما استقلال خرمآباد آغاز شد و تا بیست و چهارم بهمن ماه جاری با اکران ۲۰ فیلم در سه سانس ادامه خواهد داشت.
وی گفت: فیلم های آه سرد، عطرآلود، هفت بهار، هوک، کت چرمی، سرهنگ ثریا، پرونده باز است، یادگار جنوب، بعد از رفتن، در آغوش درخت، آنها مرا دوست داشتند، گل های داوودی، کاپیتان، روایت ما، چرا گریه نمی کنی، هایپاور، غریب، جنگل های پرتغال، شماره ۱۰ و وابل در سینما استقلال خرم آباد درحال اکران است.
وی با اشاره به اینکه فیلم ها در ساعت ۱۶، ۱۸ و ۳۰ دقیقه و ۲۰ و ۳۰ دقیقه اکران خواهد شد افزود: علاقهمندان به تماشای فیلمهای این جشنواره میتوانند بلیط مورد نظر خود را از طریق سایت آی تیکت (iticket.ir)، ایرانتیک (irantic.com) و گیشه هفت (gisheh۷.ir) خریداری کنند.
نظر شما