قوانین منطقه حفاظت شده البرز مرکزی نیازمند بازنگری است

نوشهر - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران گفت : قوانین منطقه حفاظت شده البرز مرکزی این استان نیاز به بازنگری دارد که این موضوع با جدیت در حال پیگیری است.

عطاء الله کاویان روزیکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : این موضوع در ماه های اخیر پیگیری شده و افزون بر نامه نگاری با مسوولان سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر اعزام کارشناسان مربوط برای ارزیابی فنی مناطق حفاظت شده البرز مرکزی همچنین حضوری هم با همراهی استاندار مازندران در این رابطه با رئیس سازمان ملاقات داشتیم.

وی بیان داشت : یکی از مهم ترین درخواست ها در بازنگری این قوانین این است آن نقاطی از اراضی این استان که ارزش زیستگاهی حیات وحش دارد و در زمان حاضر جزو مناطق حفاظت شده البرز مرکزی نیست این مناطق افزوده شود و در نقاط دیگر که چنین ارزشی ندارد و ساخت و سازهای صورت گرفته از منطقه زیرپوشش البرز مرکزی خارج شود و البته این به معنای آن نیست از سطح عرصه کاسته شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران تصریح کرد : افزون بر آنکه گزارشی فنی در این استان تهیه شده شماری از کارشناسان و مسوولان سازمان هم به تازگی به این استان اعزام شده اند و با بازدید های میدانی ارزیابی های فنی هم از وضعیت موجود داشته اند و گزارشی هم در این زمینه تهیه کرده اند امیدوارم به زودی این پیگیری ها نتیجه دهد و زمانبر نباشد.

کاویان افزود : یکی از مزیت های به سرانجام رسیدن این پیگیری آن است از این پس تاحدودی محدودیت های زیست محیطی در باره واگذاری اراضی برای اجرای طرح های اقتصادی در سطوح مختلف اعم از گردشگری ، صنعتی ، خدمات و موارد دیگر برداشته می شود.

قوانین منطقه حفاظت شده البرز مرکزی نیازمند بازنگری است

طبق مستندات موجود، در سال ۱۳۴۶ طی مصوبه شورای عالی جنگل، گستره زیادی از عرصه های ملی حد فاصل استان های تهران، البرز و مازندران زیرپوشش منطقه حفاظت شده البرز مرکزی قرار گرفت و مساحتی در قالب منطقه حفاظت شده البرز مرکزی تعریف شده حدود ۳۹۸ هزار و ۸۲۶ هکتار است و سهم مازندران از این میزان سطح حدود ۲۹۵ هزار و ۷۶۸ هکتار به عبارتی بیشتر حوزه جغرافیایی در قالب منطقه حفاظت شده البرز مرکزی مربوط به استان مازندران است.

شهرستان های گردشگرپذیر غرب مازندران با داشتن ظرفیت های فراوان برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف با چالش موانع سرمایه‌گذاری از جمله محدودیت های زیست محیطی و کاغذبازی اداری مواجه است که انتظار می رود در دولت جهادی سیزدهم برای رفع آن تدابیر ویژه ای اتخاذ شود

در مازندران ۲۰ منطقه حفاظت شده شامل ۲ پارک ملی، سه اثر ملی طبیعی و ۱۱ منطقه حفاظت شده ملی و پنج پناهگاه حیات وحش وجود دارد که همه این نهاد ظرفیت های خوب استان هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha