مخالفت بوداپست با تحریم های اعمال شده یا پیشنهادی بر روسیه

تهران - ایرنا - پیتر سیجارتو وزیر امور خارجه مجارستان روز یکشنبه گفت که بوداپست با پیشنهاد اتحادیه اروپا برای اعمال دهمین بسته تحریمی بر روسیه و همه دیگر تحریم های اجرا شده، به علت مفید نبودن برای دستیابی به صلح در اوکراین و آسیب رساندن به اقتصاد اروپا، مخالف است.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس؛ سیجارتو به رادیو کوسیث گفت که همه اقدامات تحریمی، شکست خورده و دهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا که در بروکسل بررسی می شود، همانند ۹ بسته پیشین و حتی بیشتر از آنها تنها به کشورهای اروپایی زیان و آسیب می رساند.

وی افزود: این تحریم ها، نه تنها روسیه را وادار به تغییر موضع نکرده و برای اوکراین، صلح به بار نیاورده، بلکه موجب سختی های غیرقابل تصور در اروپا مانند سرازیر شدن موج پناهجویان و تورم اقتصادی شده است.

سیجارتو با اشاره به پیشنهادهای برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای تمدید تحریم ها بر انرژی هسته ای روسیه، با تاکید بر عدم حمایت بوداپست از آنها، افزود: این تحریم ها، امنیت انرژی مجارستان را مختل خواهد کرد، زیرا نیروگاه تولید برق هسته ای "پکس" که نیمی از برق تولیدی این کشور و یک سوم از برق مصرفی آن را تامین می کند، از سوخت هسته ای روسیه استفاده می کند.

این تاسیسات چهار رآکتور هسته ای فعال دارد و مقدمات ساخت ۲ رآکتور دیگر توسط شرکت "روس اتم" نیز فراهم می شود.

به گفته سیجارتو؛ در صورتی که فعالیت نیروگاه هسته ای پکس، به علت تحریم سوخت هسته ای روسیه، ادامه پیدا نکند، تامین برق مجارستان غیرممکن خواهد شد و بوداپست از هیچ تحریم محدود کننده دسترسی به انرژی هسته ای یا همکاری با روسیه در این حوزه، حمایت نمی کند.

بلندپایه ترین دیپلمات مجارستان افزود: بوداپست تنها در صورتی می تواند وابستگی خود را به بازارهای انرژی بین المللی، کاهش دهد که بتواند در داخل برق هسته ای تولید کند، بنابراین به اجرا گذاشته شدن هرگونه محدودیتی بر دسترسی کشورش به انرژی هسته ای، در روند تامین انرژی اش، اختلال ایجاد کرده و حاکمیت آن را در معرض خطر قرار خواهد داد.

وزیر خارجه و روابط خارجی اقتصادی مجارستان پیشتر گفت که کشورش اجازه نمی دهد که نهمین بسته تحریم های اتحادیه اروپا کهم شامل شرکت های انرژی هسته ای روسیه است علیه این کشور اعمال شود.

وی خاطرنشان کرد: تحریم‌های اتحادیه اروپا که قبلاً علیه روسیه اعمال شد، به پایان درگیری اوکراین کمکی نکرد و تنها وضعیت اقتصادی در اروپا را بدتر کرد. به گفته وی، تحریم ها «اقتصاد این قاره را به سمت رکود سوق می دهند».

مجارستان با همکاری شرکت روس اتم پروژه ساخت فاز دوم نیروگاه هسته ای پاکش را ادامه می دهد. شرکت آمریکایی جنرال الکتریک و شرکت فرانسوی «فرام اتم اس اس ای اس» و زیمنس آلمان نیز در این پروژه مشارکت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha