حفظ، بازسازی و استفاده صحیح از منابع اهداف مهم محیط زیست در گام دوم انقلاب است

بوشهر – ایرنا -  معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: این سازمان در گام دوم انقلاب اسلامی سه هدف عمده شامل حفظ وضعیت کنونی، بازسازی علمی و استفاده صحیح از منابع و محیط زیست را دنبال می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مجتبی ذوالجودی روز دوشنبه در آیین تودیع و معارفه مدیر کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر بیان کرد: در این ارتباط گام نخست حفظ وضعیت کنونی است تا آسیب‌ها بیشتر نشود و برای بهبود آن در آینده برنامه ریزی شود.

ذوالجودی ادامه داد: قدم دوم در این زمینه بازسازی زیست بوم به شکل علمی و کمک گیری از فعالیت دانش بنیان است؛ در این بخش هیچ طرحی نباید بدون پیوست زیست محیطی اجرایی شود و دولت نیز در تامین اعتبار و اجرای پروژه‌ها توجه ویژه‌ای به این پیوست دارد.

وی اضافه کرد: سومین گام استفاده صحیح از منابع و محیط زیست است و در این زمینه ارزیابی مجدد بسیاری از آیین‌نامه‌ها ضروری است.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: شیوه برداشت از طبیعت باید به گونه‌ای باشد که با کوله پشتی دانش همراه شود تا به سوی حفظ زیست بوم حرکت کند.

وی ادامه داغد: سازمان حفاظت محیط زیست با توسعه صنعتی کشور همراه است اما این توسعه نباید بر بزرگترین چالش مشترک بشریت یعنی حفظ محیط زیست اثرگذار باشد و این ملاحظه‌های بدون هیچ گذشتی دنبال می‌شود.

توسعه اقتصادی و صنعتی کشور از اولویت‌های امروز ایران است اما این نباید به قیمت تهدید و آسیب به محیط زیست و منابع ملی متعلق به نسل آینده تمام شود.

وی با اشاره به شعار امسال سازمان محیط زیست؛ "محیط زیست مردم پایه، هوشمند و فناورانه"، اظهار کرد: این شعار در اقدامات صورت گرفته در بوشهر و خوزستان نمود خوبی داشته است.

ذوالجودی گفت: بوشهر با چالش‌های زیست محیطی متنوعی از تامین آب شرب تا تجمع صنایع آلاینده، استحصال سواحل و مسائل تالاب‌ها روبرو است اما در کنار این مشکلات امیدواری‌هایی نیز برای حل آنها وجود دارد؛ این مشکلات به دست خودمان ایجاده شده و باید آن را حل کنیم.

وی ادامه داد: یکی از امیدواری‌ها برای حل مشکلات زیست محیطی ایجاد شده، این است که دیگر کشورها با مشکلات مشابه موفق به ارائه راهکار و حل آن شده‌اند؛ بنابراین در ایران نیز می‌توان با الگوگیری از تجربه‌های موفق این مشکلات را چاره کرد.

برای حفاظت از محیط زیست بوشهر تسلیم فشارها نشوید

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر در این آیین با اشاره به فشارهایی که به مسئولان محیط زیست برای اجرای مسئولیت‌هایشان وارد می‌شود، خطاب به مسئولان این اداره کل گفت: تسلیم این فشارها نشوید و با قوت به وظیفه نظارتی خود عمل کنید.

اکبر پورات افزود: استانداری بوشهر در این مسیر اداره کل محیط زیست را حمایت و پشتیبانی و در صورت نیاز نشست‌های تعاملی برای حل مسائل برگزار می‌کند.

وی اذعان کرد: در توسعه صنعتی جنوب استان بوشهر از ابتدا توجه کافی به محیط زیست صورت نگرفته است اما در سال‌های اخیر این مساله با دغدغه مندی مسئولان محیط زیست بوشهر دنبال شده و این مسیر باید تداوم یابد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر ادامه داد: بسیاری از مشکلات با آگاهی بخشی هدفمند به مردم و برخی از فشارهایی که بر مسئولان این حوزه اعمال می‌شود، با برگزاری نشست‌ها و اقناع سازی قابل حل است.

محیط زیست بوشهر با چالش‌های متنوعی روبرو است

سرپرست اداره کل محیط زیست استان بوشهر گفت: محیط زیست بوشهر به دلیل حضور صنایع بزرگ نفت و گاز بویژه در جنوب استان روبرو است.

عبدالرحمن مراد زاده ادامه داد: بوشهر بیش از ۹۳۰ کیلومتر نوار ساحلی و هشت شهرستان آن با خلیج فارس مرتبط است که ورود فاضلاب خام به دریا یکی دیگر از چالش‌های بزرگ محیط زیست این استان به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: بهبود چالش‌های متنوع حفاظت از محیط زیست بوشهر نیازمند همراهی و همگامی بخش‌های مختلف است تا شاخص‌های زیست محیطی این استان ارتقا یابد.

در این نشست از زحمات بیش از چهارساله فرهاد قلی نژاد مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست استان بوشهر تقدیر و عبدالرحمن مراد زاده به عنوان سرپرست این اداره کل معرفی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha