به گزارش ایرنا، طی یک ماه گذشته برای چندمین بار است که کنگاور رخت سفید بر تن می کند و موجب شادی مردم، طراوت هوا و سیمای زمستانی طبیعت می شود.
پس از سفیدپوش شدن کنگاور و آفتابی شدن هوا، فرصتی ایجاد شده تا مردم دل به رخت سفید طبیعت زده و مشغول سرگرمی های پرتحرک و نشاط آور روزهای برفی همچون تیوپ سواری، ساختن آدم برفی و برف بازی شوند و چه خاطرات خوبی قرار است برای فردا رقم بخورد.
لوکیشن اول: سَریوه
روستای "سَریوه" در دهستان کرماجان از توابع کنگاور هرساله در روزهای برفی سال میزبان صدها نفر از مردم برای تیوپ سواری و بازی های زمستانه است.
منطقه ای که بی هیچ هزینه و زحمت و ابزاری، فقط به لطف طبیعت و همراهی ابر و باد برای فراهم ساختن نزولات آسمانی خلق شده و مستعد ورزش های زمستانی است.
نشستن حریر سفید بر دامنههای کوهستانی "سریوه" علاقهمندان به طبیعت به ویژه شور و هیجان با تیوپسواری را برای گذراندن یک روز سرد برفی به این منطقه کشانده است.
عقربه های ساعت، حدود ساعت ۲ و نیم بعداز ظهر را نشان می دهد.
در خیابان منتهی به ارتفاعات خودروهای پارک شده بسیاری به چشم می خورد که سرنشینان آنها در حال باز کردن تیوپهای بزرگ و کوچکی هستند که بر روی سقف ماشین هایشان طناب پیچ کرده اند.
نزدیکی کوه جمعیت بسیار زیادی از زن و مرد، پیر و جوان و حتی کودک و خردسال دیده می شوند که با مشقت از کوه بالا میروند و سپس با تیوپ در عرض چند ثانیه از بالای کوه به پایین سر میخورند.
امیرحسین خود را ساکن کنگاور و ۲۴ ساله معرفی می کند. از او می پرسم فکر نمیکنید تیوپسواری در این ارتفاعات که با سنگهای تیز و برنده همراه است خطری برایتان داشته باشد؟ او لبخندی میزند و ادامه میدهد وقتی امکاناتی برای ورزشهای زمستانی وجود ندارد مجبوریم که این خطرات را به جان بخریم! این را که میگوید خودش را به پایین کوه سر میدهد و با سرعت زیاد حرکت میکند.
برخی والدین هم که در گوشه ای حلقه زده اند زودتر از پیشنهاد فرزندان به استقبال این بازی پرخطر اما جذاب میروند و معتقدند: در این ایام ترجیح میدهیم به صورت خانوادگی و گروهی به تیوپ سواری بپردازیم.
برخی نیز خواستار ایجاد فضایی استاندارد برای برف بازیهای مردم در کنگاور هستند و میگویند: تیوپ سواری خیلی طرفدار دارد و بهتر است مسوولان اجرایی فضای استانداردی را برای فعالیت در این بازی فراهم کنند چرا که نمیتوان مردم را از این تفریح لذت بخش منع کرد.
لوکیشن دوم: سرپل حاج امیر
ورودی غربی کنگاور و به اصطلاح محلی"سرپل حاج امیر" خودروهای زیادی پارک کرده اند و از دور دست مشخص است مردم مشغول تیوپ سواری و برف بازی هستند که بار دیگر بخشی از هویت تاریخی این شهر، شاهد خوشحالی و نشاط فرزندان این دیار باشد.
ارتفاعات این نقطه از شهر کنگاور هرساله میعادگاه بازی عصرگاهی تیوپ سواری انبوه جوانان و نوجوان هایی است که با همراه داشتن تیوپ های باد کرده بزرگ و کوچک به سوی هیجان و نشاط می شتابند.
مردم در اینجا به دنبال تجربه لذتی پرهیجان توام با اتفاقات تلخ و شیرین هستند. دلخوشی جوانان و نوجوانان برای تیوب سواری و لیز خوردن پر شتاب در مسیرهایی است که براثر استفاده زیاد لغزنده و وسوسه کننده است.
مسیرهای تیوپ سواری ناگزیر فاقد ایمنی لازم بوده و در طول مسیر تخته سنگ ، حتی اشیاء رها شده مانند تکه های برنده شیشه و چوب مانع تیوپ سواری راحت وبی درد سراست، اما چه می شود کرد که تیوپ سواران لذت لحظه ای را به خطرات آن ترجیح می دهند.
یک تیوب سوار گفت: هرسال برای تیوپسواری به ارتفاعات پوشیده از برف کنگاور میآیم و وقتی سوار بر تیوب در سراشیبی قرار گرفته و با سرعتی بالا به سمت پائین سر میخورم، احسال لذت وصف ناشدنی میکنم.
وی افزود: خطر در همه جا هست بنابراین بر خدا توکل کرده و دست به این کار می زنم هرچند میدانم خطرآفرین است اما دلم راضی نمیشود در این فصل و این هوای برفی و خودم را از لذت تیوب سواری به خاطر احتمال خطر آن محروم کنم.
برای جلوگیری از خطرات تیوپ سواری تدبیری اندیشیده شود
«مجتبی میرتوفیقی» پدر یکی از جوانان تیوب سوار در این باره گفت: به اصرار فرزندانم برای تیوب سواری آنها به این منطقه آمدهام در حالی که به هیچ عنوان از این بازی راضی نیستیم چرا که خطرات زیادی دارد.
وی اضافه کرد: متاسفانه تیوب سواری به عنوان یک بازی رایج در فصول زمستان تبدیل شده و نمیتوان جوانان را از این بازی منع کرد بنابراین بهتر است مسوولان مسیرهای امن را برای این بازی درنظر بگیرند تا شاهد اتفاقات ناخوشایند نباشیم.
میرتوفیقی اظهار داشت: در مسیر تیوب سواری نمیتوان سرعت را مهار کرد و در مسیرهای صاف سرعت افزایش مییابد و همین مساله باعث میشود که آنها کنترل خود را از دست بدهند و حتی دچار سانحه شوند.
هیچ ساختار و قانونی برای تیوپ سواری تعریف نشده است
رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان کنگاور، گفت: تیوب سواری به علت وجود خطرات و تهدیدهای جدی، جزو ورزشهای زمستانی محسوب نمیشود و این اداره در قبال آن هیچ مسئولیتی ندارند.
«داود مبرا» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تیوب سواری برخلاف دیگر ورزشهای زمستانی، دارای ساختار و قوانین نیست و برخیها به صورت خودسرانه دست به این کار خطرآفرین میزنند که این پذیرفتنی نیست.
وی ادامه داد: تیوپ سواری، سرسره بازی و راه رفتن بر روی آبهای یخ بسته، به هیچ وجه جایز نیست و هر آن ممکن است حادثهای تلخ و ناخوشایند اتفاق بیفتد که جبران آن غیرممکن باشد.
مبرا با بیان اینکه تماشاگران تیوب سواری نیز از عواقب خطرناک این کار در امان نیستند، تاکید کرد: همه ساله بر اثر این تفریح زمستانی ناسالم، بسیاری از افراد دچار شکستگی و آسیب دیدگی از نقاط مختلف بدن میشوند که حتی در برخی مواقع نیز منجر به آسیب های شدید غیرقابل جبران و قطع نخاع هم شده است.
لوکیشن سوم: بوستان شاهد
امیر رهام در این روز برفی گونه هایش از سرما سرخ شده، دست های کوچکش در جیب فرو برده و با چهره معصومش به زمین خیره شده است. مادرش می گوید او به خاطر اینکه دست هایش از فرط سرما یخ زده و نمی تواند برف بازی کند، ناراحت است.
شهر پر شده از خنده و شادی
آن طرف تر کودکانی هستند که با شور و شوقی وصفناشدنی هر چه ذوق هنری دارند، بیرون ریختند و با نعمت و رحمت خداوند که یک شبانهروز بر زمین نشسته است، آدمی ساختند از جنس برف، بر سرش کلاه گذاشتند و دور گردنش شال پیچیدند و از عمق وجودشان به آدم برفی محبت می کنند.
خندههای کودکان کنگاوری در بساط شادی که دانه های درخشان برف آن را فراهم کرده است، فضای شهر را پر کرد، به دور از هرگونه سختی و غم، با دستان کوچکشان آدم برفی می سازند و خاطرهسازی می کنند.
این روزها هوای سرد و دلچسب زمستان همراه با بلورهای درخشان برفش، خاطره انگیز ترین صحنه ها را برای شهروندان کنگاوری می سازد که البته باید مواظب باشیم با ورزش خطرناکی همچون تیوب سواری روی برف هر چند پرهیجان و لذت برانگیزیست، اما بازی غیراستانداردی محسوب می شود و خانوادهها باید مراقب خطرات احتمالی این هیجان زمستانی باشند.
شهرستان کنگاور با بیش از ۸۵ هزار نفر جمعیت در ۹۰ کیلومتری شرق کرمانشاه واقع شده است.
نظر شما