روزگار جوانی و ضرورت ترویج فرهنگ ازدواج آسان

شهرکرد-ایرنا- به عقیده برخی از کارشناسان، سخت‌گیری برخی از خانواده‌ها برای ازدواج، گرانی وسایل و اسباب خانه و حتی سنگین بودن اجازه بهای خانه و نداشتن اشتغال پایدار باعث می‌شود بعضی از جوانان از ازدواج به هنگام فاصله بگیرند.

این در حالی است که به عقیده کارشناسان، ترویج فرهنگ ازدواج آسان از اهمیت بالایی برخوردار است از سوی دیگر برخی از طلاق‌ها در بین جوانان به دلیل نداشتن تفاهم و کوتاه نیامدند زوجین می‌دانند.

با این حال، فرهنگ غنی مردمان چهارمحال و بختیاری و اهمیت ارزش‌هایی مانند صلح، سازش، بخشش و رضایت در زندگی مردمان این دیار باعث شده تا این اُستان سال‌ها پس از استان سیستان و بلوچستان کمترین میزان طلاق در کشور را داشته باشد.

بی‌شک بخش عمده‌ای از طلاق‌ها در هر جامعه‌ای مربوط به نبود گذشت و بخشش است و اگر رفتارهای زوجین، والدین و فرزندان در خانواده ریشه در فرهنگ غنی ایرانی داشته باشد، خانه و خانواده محل آرامش و سکون خواهد بود و از تنش‌ها و فشارها کاسته می‌شود.

نسبت طلاق به ازدواج در استان چگونه است؟

معاون امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری در این پیوند به ایرنا گفت: نیمه اول امسال سه هزار و ۶۴۵ مورد ازدواج و در مقابل آن در همین بازه زمانی ۷۹۴ مورد طلاق در استان ثبت شد که نشان می‌دهد نسبت طلاق به ازدواج در استان ۲۱/۷ درصد است.

طهماسب شیروانی افزود: این آمار نشان می‌دهد در اُستان در کنار هر پنج ازدواج یک طلاق ثبت شده است که طلاق‌ها لزوما از همان ازدواج‌ها نیست.

وی ادامه داد: از نظر نسبت طلاق به ازدواج در سال گذشته، چهارمحال و بختیاری رتبه ۳۰ کشور را به خود اختصاص داد و تنها اُستان سیستان و بلوچستان بود که در سال گذشته میزان طلاق کمتری نسبت چهارمحال و بختیاری در مقابل ازدواج‌های ثبت شده، داشت.

شیروانی یادآور شد: بر اساس آخرین آمار منتشر شده، استان از نظر میزان ازدواج در رتبه ۱۷ کشور قرار دارد و میانگین سن ازدواج ۲ زوج در چهارمحال و بختیاری به ۲۷/۵۲ سال رسیده است که در سال ۱۳۹۵ این میانگین برابر۲۵/۳۲ سال بود که نشان از افزایش بیش از ۲ سال در این مدت دارد.

معاون اداره کل ورزش و جوانان استان اظهار داشت: البته از نظر میانگین سن ازدواج اُستان نسبت به میانگین کشوری وضعیت بهتری دارد و افزایش بیش از ۲ سال در میانگین سن ازدواج در کشور نیز مشابه استان اتفاق افتاده است.

معاون امور جوانان چهارمحال و بختیاری گفت: میانگین سن طلاق در استان نیز هم‌اکنون به ۳۴/۸۹ رسیده است که در سال ۹۵ این میانگین ۳۲/۹۵ که افزایش حدود ۲ سال را نشان می‌دهند و میزان افزایش این شاخص نیز در کل کشور در همین حدود است.

شیروانی یادآور شد: اداره کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری برای تحکیم بنیان خانواده از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۴۵۰ کارگاه آموزشی قبل، حین و بعد از ازدواج در ۱۱ شهرستان اُستان با استفاده از ظرفیت‌های سازمان‌های مردمنهاد تشکیل داده است.

وی تصریح کرد: در دولت سیزدهم، اداره کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری موفق به ایجاد ۶ مرکز مشاوره تخصصی ازدواج و تعالی خانواده در شهرستان‌های شهرکرد، کیار، فارسان و لردگان شده است که این مراکز تخصصی پروانه و مجوز خود را به صورت مشترک از سازمان روانشناسی و اداره کل ورزش و جوانان استان دریافت کرده‌اند.

شیراونی خاطرنشان کرد: بیش از ۳۰۰ برنامه متنوع در خصوص جایگاه ازدواج نیز از ابتدای امسال در اُستان برگزار شده و معاونت امور جوانان اداره کل کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری در ارزیابی هفته ازدواج وزارتخانه رتبه اول را در بین ۳۱ استان کشور به خود تخصیص داده است.

افزایش سن ازدواج و طلاق در چهارمحال و بختیاری

سرپرست اداره کل ثبت‌احوال چهارمحال و بختیاری نیز در این پیوند به ایرنا شهرکرد گفت: از ابتدای امسال تا ابتدای بهمن‌ماه چهار هزار و ۸۳۸ مورد ازدواج در استان ثبت شده است که نرخ ازدواج در استان را به ۷.۱۶ درصد در هر هزار نفر رساند.

سید مهدی موسوی ادامه داد: از این چهار هزار و ۸۳۸ مورد ازدواج ثبت شده در اُستان سه هزار و ۷۴۲ مورد در شهرهای اُستان و یک هزار و ۹۶ مورد در روستاهای چهارمحال و بختیاری ثبت شده است.

وی با یادآوری افزایش میانگین سن ازدواج در اُستان گفت: میانگین سن ازدواج برای زوج در چهارمحال و بختیاری به ۳۰.۸ سال و برای زوجه به ۲۴.۸ سال رسیده است که بیشترین مقدار نسبت به سال‌های گذشته است.

موسوی تاکید کرد: از ابتدای امسال تا اول بهمن‌ماه یک‌هزار و ۵۷ مورد طلاق در استان ثبت شده است که نرخ ۱.۵۶ درصد در هر هزار نفر جمعیت را نشان می‌دهد و نرخ طلاق استان پایین‌تر از میانگین کشوری است.

وی اظهار داشت: از یک هزار و ۵۷ مورد طلاق ثبت شده در چهارمحال و بختیاری ۹۰۸ مورد در شهرهای اُستان و ۱۴۹ مورد در روستاهای استان ثبت شده است.

سرپرست اداره کل ثبت‌احوال چهارمحال و بختیاری گفت: میانگین سن طلاق در استان برای آقایان به ۳۸.۵ سال و برای خانم‌ها به ۳۳.۴ سال رسیده است.

به گزارش ایرنا، بر اساس آخرین آمار سرشماری نفوس و مسکن کشور ۳۲۱ هزار و ۹۸۶ نفر از جمعیت یک میلیونی چهارمحال و بختیاری بین ۱۸ تا ۳۵ سال سن دارند و جوان محسوب می‌شوند.

شهرستاهای فارسان، لردگان و شهرکرد جوانترین شهرستان‌ها در بیین شهرستان‌های ۱۱ گانه استان هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha