به گزارش ایرنا از معاونت سیما، «مثل نامه» کاری از گروه کودک مرکز پویانمایی صباست که با نگاهی به زندگی ادیبان و بزرگان عرصه فرهنگ ،علم وادب راوی حکایتهای جذاب و دیدنی است. این مجموعه به کارگردانی مهدی حیدریان، محمدرضا کیانی و حامد جعفری کیا و تهیه کنندگی رضا تقدسی توانسته موفقیت زیادی را به لحاظ جذب مخاطب از آن خود کند و به سری چهارم تولید برسد.
رضا تقدسی تهیه کننده مجموعه پویایانمایی «مثل نامه» گفت: از آنجا که بعضی مثلها و حکایات به لحاظ محتوا، وصف حال، مضمون و شیوایی کلام، نکات ویژه و خاصی دارند، می توانند در القا و انتقال برخی مفاهیم و عملکردها نقش موثری داشته باشند و حتی این پتانسیل را دارند که به عنوان مضمون و محور اصلی یک داستان واقع شوند؛ مثلا «قناعت توانگر کند مرد را»، «ستارۀ سهیل شده است» و «آب در کوزه و ما گرد جهان می گردیم» از جمله ضرب المثل هایی هستند که قابلیت های متنوعی را به جهت دستمایه شدن برای روایت داستان های جذاب و آموزنده در بطن خود دارند.
وی پیرامون تمهیداتی که برای درک بهتر مخاطبان از روایت مثل های این مجموعه انیمیشن به کارگرفته افزود: در مسیر تولید این پویانمایی سعی شد قصه ها روان و شیرین پیش بروند تا از پیچیدگی بی مورد پرهیز شود. همچنین فضای ماجراهای مثل نامه ایرانی از حال و هوایی طنزآمیز برخوردارند و از امکانات و ظرفیتهای انیمیشن درجهت ایجاد اغراق بیشتر و برانگیختن قوه تخیل نیز بهره گرفته شد. از طرفی روایت و شرح داستان این مجموعه در قالب ترانه نیز کمک کرد تا اثر جذابتر، آموزندهتر و پویاتر شود. به طور مثال شخصیت زاغو در عین شیرین کردن حال و هوای کار، سوالهایی که ممکن است مخاطب کودک و نوجوان در ذهن داشته باشد را از راوی (شانهبهسر) میپرسد و از زاویۀ مخاطب به موضوع نگاه میکند.
تهیه کننده این برنامه در ارتباط با بهره گیری این مجموعه از فضای موسیقایی ادامه داد: موسیقی کاربردهای مختلفی دارد؛ علاوه بر جذاب و نشاطانگیز کردن فضای اثر، میتواند ضربالمثل یا مفهومی را به دور از فضای ملال آور و کسالت بار به مخاطب منتقل کند. مثلاً یک ضربالمثل میتواند چند بار در ترجیعبند ترانهای تکرار شود تا در اذاهان ماندگار شود. به طور کل برخی فضاهای این مجموعه برای تلطیف شدن و تأثیر بیشتر نیاز به استفاده از موسیقی داشت که تلاش کردیم ترانه ها و موسیقی های شاد و درخورِ این پویانمایی را بکار ببندیم تا مخاطب در شرایط شاد و جذاب پیگیر داستان های این پویانمایی باشد.
وی با بیان این مطلب افزود: در داستانهای مثل نامه ایرانی به فراخور موضوع داستان، به ادیبان و برزگان فرهنگ و ادب و علم اشاره میشود. و هر قصه مخاطب را با پیشهها، اصناف و اقشاری که هر یک نقشی در حیات و رشد جامعه داسته و دارند همراه میکند.
تقدسی اظهار داشت: با توجه به اقبال بینندگان نسبت به این مجموعه و بازخوردهای خوبی که از نظرسنجی های متعدد تلویزیون به دست آمده ، فکر می کنم تا حد خوبی به اهداف ساخت این برنامه رسیده ایم. همچنین مرکز پویانمایی صبا با حمایت های بی دریغ مدیریت و کارکنان خود و همچنین کمک های کارشناسی شده سهم بسزایی را در شکل گیری این پویانمایی داشته است.
وی با بیان اینکه حکمت، اخلاق، زبان فارسی، جایگاه خرد، اندیشه و عمل از مهمترین شاخصه های انیمیشن مثل نامه ایرانی هستند پیرامون جایگاه آموزش هایی از جنس روابط اجتماعی وچگونگی دست یابی به موفقیت ها در مسیر زندگی، در این مجموعه گفت : ضربالمثلهای زیادی دربارۀ روابط اجتماعی (سلام سلامتی میآورد ، مهارتهای زندگی (سنگ بزرگ نشانۀ نزدن است، گرهی که با دست باز میشه نباید با دندان باز کرد) و کار و اقتصاد (جزای گرانفروش نخریدن است، جنگ اول به از صلح آخر) وجود دارند که دستمایۀ داستانهای مثلنامه شدهاند. نکته شیرین دیگری که در تولید مثل نامه به رخ کشیده می شود فضا سازی آن براساس نقاشی های مینیاتوری ایرانی است که به ایرانیزه بودن این اثر بسیار کمک کرده است.
هم اکنون سری چهارم و جدید این مجموعه در قالب ۲۵ قسمت برای پخش در ایام نوروز ۱۴۰۲ در حال تولید است.
نظر شما