۱ اسفند ۱۴۰۱، ۱۳:۴۲
کد خبرنگار: 3107
کد خبر: 85034943
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

آوای دلنشین موسیقی خراسان در پایتخت

۱ اسفند ۱۴۰۱، ۱۳:۴۲
کد خبر: 85034943
آوای دلنشین موسیقی خراسان در پایتخت

بجنورد- ایرنا- برگزاری سی‌وهشتمین جشنواره موسیقی فجر و حضور هنرمندان بسیاری در این رویداد عظیم نشان از پروراندن هنر و هنرمند است و نوازندگانی نیز از دیار قومیت ها در این جشنواره با نواهایی دلنشین شورآفرینی می کنند.

موسیقی ریشه دار و اصیل ایرانی را باید در خراسان جستجو کرد، جایی که محل پیوند فرهنگ های مختلفی از ترک، لر، کرد تا بلوچ و کرمانج است و موسیقی در رگ و خون مردم این دیار تنیده شده و به رسم و آیین پدران خود، علاقمندی به موسیقی محلی را حفظ کرده اند.

شمال خراسان در برگیرنده شهرهای بجنورد، اسفراین و شیروان از مناطقی است که خواستگاه موسیقی در قالب نواهای کردی،ترکی و ترکمنی محسوب می شود و سازهای کمانچه، سورنا، دوتار، دهل و نی بر دستان نوازندگان این خطه شورآفرینی می کند.

مردم این دیار به گنجینه فرهنگ ها معروف هستند و این موضوع را می توان در سبک زندگی، آداب، رسوم و سلایق افراد به وضوح مشاهده کرد و این خود موجب جاذبه و متفاوت بودن این خطه شده است.

ویژگی خاص این سرزمین موجب شده تا موسیقی‌دان های زیادی از این خطه هنرور در سطح کشوری و ملی صاحب عنوان شوند و نام آوران این دیار باشند، امسال نیز هنرمندان این مرزو بوم در سی‌وهشتمین جشنواره موسیقی فجر شرکت کردند و همچون گذشته می درخشند.

آوای دلنشین موسیقی خراسان در پایتخت
استاد «حسین ولی نژاد» نوازنده موسیقی مقامی خراسان شمالی

شورآفرینی پنج گروه موسیقی

جشنواره موسیقی فجر از جمله رویدادهایی است که همواره هنرمندان خراسان شمالی در آن هنروری می کنند و دست به پنجه می شوند و هر یک به فراخور هنر اقوام هنر خود را به رخ می کشند.

این جشنواره به محلی برای بروز استعدادهای سرود بدل شده است و هر ساله تعدادی از نوازندگان استان در این رویداد شرکت می کنند و امسال نیز پنج گروه موسیقی از دیار قومیت ها به سی ‌و هشتمین جشنواره موسیقی فجر معرفی شدند که در نهایت گروه موسیقی «غوغا» به مرحله نهایی این جشنواره و برای اجرا انتخاب شد.

گروه مقامی غوغا که در جشنواره موسیقی فجر با هنرمندی خواننده و نوازنده دوتار استاد "حسین ولی نژاد" معروف به حسین بخشی، نوازنده دوتار "محمدرضا گل افروزی"، نوازنده کمانچه "شهرزاد فروتن"، نوازنده تار "شیدا فروتن"، نوازنده دهل و دایره و به سرپرستی "شایان آدینه زاده" به صورت زنده اجرا خواهند داشت.

گروه موسیقی "غوغا" در سال ۱۴۰۱ توانسته با حضور در ۶ جشنواره ی معتبر ملی و بین المللی موسیقی و کسب عناوین متعدد برتر استانی و ملی، باعث درخشش نام موسیقی استان خراسان شمالی در بین سایر استان های توانمند موسیقی ایران شود.

جشنواره موسیقی فجر از ۲۸ بهمن ماه امسال تا سوم اسفندماه پیش رو، ۸۷ اجرا در بخش‌های ردیف دستگاهی، نواحی، کلاسیک، بین الملل، ارکسترال، پاپ، بانوان و سرود در سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر حضور دارند.

آوای دلنشین موسیقی خراسان در پایتخت

استقبال از موسیقی‌دان‌های فجر

اجرا و هنرنمایی هنرمندان در این جشنواره مختص پایتخت نبوده و بجنورد مرکز خراسان شمالی از امروز (یکم اسفندماه) میزبان نوازندگان موسیقی در بخش استانی در مجتمع فرهنگی و هنری گلشن است.

در بخش استانی جشنواره، ۱۱ اجرای صحنه ای خواهند داشت که در این اجراها شامل پنج گروه و پنج اجرای پیشکسوت و یک اجرای ۲ نوازی در رشته های مقامی، محلی و دستگاهی هنرنمایی خواهند کرد.

پیشکسوتان موسیقی استان هم از جمله «علی حدادیان»، «فرامرز رستمی»، «روشن گل افروز» و «جمشید ولی نژاد» در این جشنواره به اجرای برنامه می پردازند.

سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر از ۲۸ بهمن به دبیری بهزاد عبدی در بخش‌های رقابتی (جایزه باربَد) و غیررقابتی (ارکسترال، کلاسیک، ردیف دستگاهی، نواحی، هنرستان‌های موسیقی، پاپ) آغاز شده و تا سوم اسفند ادامه دارد.

استان خراسان شمالی با توجه به حضور قبایل و طوایف مختلف از فرهنگ موسیقیایی بسیار غنی برخوردار است و در زمینه موسیقی مقامی صاحب عنوان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha