سید محمدنور موسوی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح تولید و کاشت نهال حرا از دهه ۷۰ در هرمزگان آغاز شده است و تاکنون برای حفاظت و توسعه جنگل های حرا با همکاری جوامع محلی بیش از ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال در سواحل این استان کاشته شده است.
وی بیان کرد: پیش از این مساحت جنگلهای حرا در هرمزگان ۱۹ هزار و ۸۵۰ هکتار بوده که با تولید نهالهای جدید این میزان با پنج هکتار افزایش به ۲۵ هزار هکتار رسیده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان با اشاره به اینکه این استان بیشترین طول نوار ساحلی به میزان یکهزار و ۲۷ کیلومتر را دارد، اظهار کرد: قرار است سال آینده در قالب طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت، سه میلیون اصله نهال حرا با مشارکت جوامع محلی در شهرهای ساحلی هرمزگان تولید و کشت شود که در توسعه جنگلهای حرا، سرسبزی منطقه، اکوتوریسم و بالارفتن ظرفیت دریایی استان تاثیرگذار است.
موسوی ادامه داد: حرا از گونههای درختان دریایی شناور در سواحل خلیج فارس و زیستگاه مهمی برای آبزیان، بی مهرگان و پرندگان است که نقش تاثیرگذاری در حفظ اکوسیستم دریایی دارد.
وی یادآورشد: از مساحت ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار هکتاری عرصههای منابع طبیعی هرمزگان، یک میلیون و ۹۲ هزار هکتار آن جنگل بوده که ۲۵ هزار هکتار آن جنگل حرا است.
استان هرمزگان با ۲۵ هزار هکتار بیشترین سطح جنگل های حرا را در کشور دارد؛ جنگل های دریایی حرا از اول خرداد به مدت یک ماه، گل های خوشه ای زرد رنگ می دهند و از آخر مردادماه نیز بذر آن برای تولید نهال از این درختان برداشت می شود که با مشارکت مردم بومی ساحل نشین بذرها انجام می شود.
جنگل های منحصر به فرد حرا، زیستگاه پرندگان، حشرات، دو کفه ای ها و محلی امن برای تخم ریزی آبزیان به ویژه میگو است به طوری که ۵۰ درصد از آبزیان خلیج فارس و دریای عمان در جنگل های حرا تخم ریزی می کنند.
جنگلهای حرا بر روی خاکهای لجنی ناشی از رسوب خاکهای حاصل از فرسایش سواحل رشد میکند و با جزر و مد آب در دریا شناور میشوند و این ویژگی راز شگفتی جنگلهای اسطورهای حرا است.این گونه نهالها پس از رشد تا ارتفاع ۲۰ تا ۳۰سانتی متر برای کاشت به سواحل، دهانه رودخانه و محل جزر و مد دریا منتقل میشود.
در استان هرمزگان افزون بر یکهزار گونه گیاهی وجود دارد که گونه های گیاهی با ارزش اکوسیستم های خشکی شامل بادام کوهی، مورخوش، دیونیزیا، ارس، انواع آکاسیا، کهور ایرانی، بنه، ارژن، کنار، جگ، داز، گازرخ، افدرا، پامچال صخره ای، زیره، بومادران، کلپوره، پونه، ژیمنوکارپوس، انار شیطان، گون، خنجک، زیتون، کیکم، سرخس شانه ای، اوستیگما، آبنوس، پرسیاوش، شاخ غزالی و کلیر است.
نظر شما