ودود فخاری روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: آذربایجان غربی به دلیل برخورداری از تنوع قومیتی و فرهنگی و وجود اقوام و ادیان مختلف بستر و ظرفیت بهینهای برای شکوفایی صنعت بومگردی دارد.
وی اظهار کرد: تنوع فرهنگی جذابیت محصولات تولیدی را برای گردشگر بیشتر میکند یک محصول تنها یک جاذبه دارد ولی تولیدات متنوع جذابیتهای متنوع به دنبال دارند.
مدیر اقامتگاههای بومگردی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی ادامه داد: همجواری با سه کشور پتانسیل دیگری برای رونق صنعت بومگردی و همچنین گسترش اقامتگاههای بومگردی است.
فخاری یادآور شد: وجود سه هزار روستا با جاذبههای تاریخی بی نظیر ظرفیت دیگری برای رشد صنعت بوم گردی و توسعه اقامتگاههای بومگردی است زیرا گردشگران و توریستها امروز بیشتر به دنبال جاذبههای طبیعی و تاریخی روستاها و سبک زندگی آنها هستند.
وی ادامه داد: گردشگران اقبال زیادی به استفاده از اقامتگاههای بوم گردی دارند و این به دلیل همان تنوع قومیتی و فرهنگی، جاذبههای تاریخی طبیعی و فرهنگی مختلف روستاها است.
فخاری با بیان اینکه ۳۵ درصد جمعیت استان در روستاها زتدگی میکنند، گفت: روستاها و زیباییهای موجود در آن از جمله مولفههای صنعت بومگردی است.
وی به وضعیت اقامتگاههای سنتی در استان نیز اشاره کرد و ادامه داد: اقامتگاههای سنتی خانههای قدیمی با سبک و سیاق سنتی و با معماری خاص مربوط به ۵۰، ۶۰ سال قبل در شهرها هستند که به منظور حفظ معماری تاریخی آنها به اقامتگاه سنتی تبدیل میشوند که نخستین اقامتگاه سنتی در ارومیه در دهه فجر افتتاح شد.
به گزارش ایرنا، ۳۶ واحد اقامتگاه بومگردی در ۱۲ شهر استان از جمله ماکو، خوی، سلماس، ارومیه، نقده، پیرانشهر، سردشت، مهاباد، تکاب، شاهین دژ، اشنویه و بوکان فعالیت میکنتد.
سردشت به دلیل برخورداری از روستاهای بکر، آبشار شلماش، جنگل و طبیعت بکر دارای ۹ واحد اقامتگاه بومگردی یعنی بیشترین اقامتگاه بوم گردی را درخود جای داده است. پس از سردشت تکاب با هفت واحد بیشترین اقامتگاه بومگردی دارد.
آذربایجان غربی به دلیل برخورداری از جاذبههای تاریخی و طبیعی بی نظیر و داشتن روستاهایی با قدمت بالا میتواند به قطب صنعت بومگردی تبدیل شده و سالانه میزبان گردشگران بیشماری باشد حضور هر گردشگر در جاذبههای تاریخی در حقیقت سفیری است که فرهنگ و هویت و رسوم این سرزمین را به دنیا مخابره خواهد کرد.
براساس این گزارش آذربایجان غربی دارای یک هزار و ۷۰۰ اثر تاریخی ثبت ملی و جهانی شده است که از این میان قره کلیسای چالدران، کلیسای زورزور ماکو، آیین مذهبی قره کلیسا و تخت سلیمان تکاب در فهرست جهانی یونسکو قرار گرفته است.
نظر شما