مردم کرمانشاه امسال ۱۰ درصد بیشتر از پارسال خون اهدا کردند

کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل انتقال خون کرمانشاه گفت: ۴۷ هزار نفر از مردم خیر و نیکوکار این استان امسال اقدام به اهدای خون خود کردند که نسبت به پارسال ۱۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

«مریم میرزاده» روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار کرد: از ابتدای سال تا اول اسفند ماه سال جاری حدود ۵۰ هزار نفر در این استان برای اهدای خون مراجعه کردند که از این تعداد ۴۷ هزار نفر شرایط اهدا داشته و موفق به اهدای خون و پلاکت شدند.

وی با بیان اینکه ۴۷ درصد از اهداکنندگان در استان جزو اهداکنندگان مستمر هستند، افزود: این دسته از اهداکنندگان خون به دلیل اینکه به طور مستمر خون اهدا می کنند و بیش از افراد دیگر مراقب سلامتی خود هستند از سالمترین افراد محسوب می شوند و ضریب سلامت خون در آنها نیز بیشتر است و همیشه هم یاریگر سازمان انتقال خون و نجات دهنده جان بیماران هستند.

مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه با اشاره با بالا رفتن شاخص اهدای خون در استان نیز گفت: شاخص اهدای خون در استان کرمانشاه هم اینک به ۲۷ در هر هزار نفر رسیده است.

میرزاده تاکید کرد: در حالی‌ که در بسیاری از کشورهای جهان هنوز اهدای خون پولی و از طریق جایگزین است، اهدای خون توسط هموطنان نیکوکار ما ۱۰۰ درصد داوطلبانه و بدون هیچ‌گونه چشم داشتی انجام می‌شود.

میزان مشارکت بانوان در اهدای خون پایین است

وی با بیان اینکه طی سال های گذشته استقبال از اهدای خون کاهش یافته است افزود: در تلاش هستیم تا زمینه مشارکت بانوان و جوانان را برای حضور در این امر خداپسندانه با عقد تفاهمنامه های مشترک و حتی به صورت چهره به چهره به ویژه در بانوان افزایش دهیم.

مردم کرمانشاه امسال ۱۰ درصد بیشتر از پارسال خون اهدا کردند

میرزاده اضافه کرد: میزان مشارکت بانوان در استان بیش از پنج درصد است که امیدواریم با توجه به تغییر هرم جمعیت اهداکنندگان، جوانان و نوجوانان با مشارکت و استمرار در امر خداپسندانه اهدای خون در سال جاری، ضریب تبدیل اهدای بار اول به اهدای مستمر خون را شتاب ببخشیم.

مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه در ادامه گفت: در همین راستا تفاهمنامه هایی با ورزش و جوانان، بسیج و آموزش و پرورش منعقد شده است ضمن آنکه این اداره کل هر هفته در شهرستان های مختلف حضور پیدا کرده و اقدام به خونگیری از اهداکنندگان می کند تا آنها برای اهدای خود با تحمل مشقات راه مجبور به حضور در مرکز استان نشوند.

استان کرمانشاه در «پلاکت فرز» جزو استان های پیشرو کشور است

وی با اشاره به افزایش سه درصدی میزان اهدای پلاکت در استان نیز گفت: در این روش که اصطلاحا « پلاکت فرز » نیز نامیده می شود به جای اینکه از اهداکننده خون کامل گرفته شده و سپس فرآورده های خونی از آن جدا شود از اهداکننده به صورت مستقیم پلاکت دریافت می شود.

پلاکت فرز به معنی خارج کردن پلاکت خون و برگشت دادن سایر اجزای خون از جمله گلبول های قرمز ، سفید و پلاسما به فرد دهنده است.

میرزاده با بیان اینکه پلاکتی که در این روش تهیه می شود به دلیل حجم بالاتر و کیفیت بهتر بیشتر از ۱۰ برابر برروی بیماران تاثیرگذارتر است افزود: استان ما بیش از ۱۵ سال است در این زمینه فعال است و هم اکنون نیز جزو استان های پیشرو در این زمینه محسوب می شود.

مردم کرمانشاه امسال ۱۰ درصد بیشتر از پارسال خون اهدا کردند

وی با اشاره به این امر که بیماران نیازمند به پلاکت بیمارانی هستند که به هر دلیلی میزان پلاکت در بدن آنها کاهش یافته و به علت این کاهش شدید در معرض خونریزی هستند گفت: بیماران سرطانی که به دلایلی مغز استخوان آنها دچار مهار خون سازی شده است نیازمند مصرف میزان زیادی از پلاکت هستند.

مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه مزیت استفاده از روش پلاکت فرز را عدم محدودیت اهدای آن خواند و گفت: در این روش که فقط پلاکت خون اهدا کننده دریافت می‌شود و طی فرایندی خون به بدن اهداکننده بازگردانده می‌شود، اهدا کننده می‌تواند در سال ۲۰ بار پلاکت فرز شود.

به گزارش ایرنا، سازمان انتقال خون، وظیفه تهیه و توزیع خون را به عهده دارد و دارای فرایندهای پیچیده است که از استانداردهای سخت و به روز در دنیا تبعیت می‌کند تا خون سالم مورد نیاز مراکز درمانی و بیمارستانی را فراهم آورد.

براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، ایران در بین کشورهای منطقه مدیترانه شرقی به عنوان مرجع منطقه در حوزه فعالیت‌های اهدای خون قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha