به گزارش روز یکشنبه ایرنا از کیودو، ژاپن به عنوان رئیس و میزبان دوره ای گروه ۷ در اجلاسی که همزمان با نخستین سالگرد جنگ اوکراین اتفاق افتاد از سایر اعضای این گروه خواست بر روی مسائل دیگر جهانی به جز جنگ اوکراین تمرکز کنند. برای مثال کارشناسان معتقدند ژاپن می تواند در راستای بهبود بهداشت جهانی به سایر کشورها کمک کند و تخصص و تجربه سیستم خود را در اختیار کشورهای دیگر قرار دهد، چرا که در این کشور شرق آسیا بیمه پزشکی عومی برای تمامی شهروندان از سال ۱۹۶۱ فراهم شده است.
با توجه به درخواست سازمان بهداشت جهانی از گروه ۷ درباره کاهش استفاده از سوخت های فسیلی که منجر به گرمایش جهانی و آلودگی می شوند، ژاپن می تواند نقشی تعیین کننده در جامعه جهانی با سرمایه گذاری و حمایت از تکنولوژی کربن زدایی داشته باشد.
همزمان ژاپن برنامه خود را برای تخلیه آب از نیروگاه اتمی فوکوشیما در اقیانوس آرام را برای سایر اعضای گروه ۷ توضیح داد. این تصمیم با مقاومت جدی چندین کشور همسایه ژاپن رو به رو شده است. قرار است فومیو کشیدا نخست وزیر ژاپن میزبانی گروه ۷ را به مدت ۳ روز از تاریخ ۱۹ مه در فوکوشیما شهری واقع در غرب ژاپن که در ماه اوت سال ۱۹۴۵ توسط آمریکا بمباران شد را به عهده داشته باشد.
یک منبع آگاه و نزدیک به نخست وزیر ژاپن در مصاحبه با خبرنگاران گفت: فومیو کشیدا مشتاق است تا دیدگاه خود را درباره جهانی بدون سلاح اتمی در بحبوبه افزایش نگرانی ها درباره استفاده روسیه از یکی از این سلاح های جنگی علیه اوکراین در این اجلاس مطرح کند، اما قطعا مسائل دیگری نیز به جز جنگ اوکراین وجود دارد که باید در اجلاس گروه ۷ به بحث گذاشته شود.
وی در ادامه سخنانش افزود با نگاهی جدی تر درباره این موضوع که ژاپن به عنوان ریاست دوره ای گروه ۷ چه کارهایی می تواند و باید برای جامعه جهانی انجام دهد، فومیو کشیدا باید ابتکار عمل را بدست گیرد و در سال جاری میلادی و به مقابله در برابر چالش های جهانی رود. در واقع واضح است که آنچه از دست ژاپن برای جنگ اوکراین برمی آید در مقایسه با سایر کشورها بسیار محدود است. چرا که توکیو توانایی کمک نظامی به این کشور را براساس قانون اساسی ندارد. بنابراین نخست وزیر ژاپن تلاش می کند تا نفوذ خود را در گروه ۷ با وعده در زمینه های دیگر از جمله تکنولوژی، پزشکی و مسائل محیط زیستی تقویت کند تا به حل مسائل جهانی کمک کند.
روز جمعه رهبران گروه ۷ در جلسه ویدئویی که نخستین جلسه با ریاست نخست وزیر ژاپن بود به همراه ولودیمر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین جهت تقویت یکپارچگی این گروه و نمایش همبستگی تزلزل ناپذیرشان در حمایت از اوکراین شرکت کردند.
در این جلسه اعضای گروه ۷ از روسیه درخواست کردند تا فوری اقدامات خشونت آمیز خود را متوقف کند و به شکلی کامل و بدون شرط سربازانش را از اوکراین خارج کند و در بیانیه مشترکی که در پایان این جلسه منتشر شد هشدار دادند لفاظیهای هسته ای غیرمسئولانه مسکو غیرقابل قبول است. در این بیانیه که متشکل از رهبران کشورهای انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، آمریکا و اتحادیه اروپا است بیشترین زمان به بحث درباره حمله روسیه به اوکراین اختصاص داده شد.
نظر شما