احمد بهمنی نژاد روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا گفت: نهال صنوبر، برگ سوزنی، زالزالک، کاج و سرو، زبان گنجشک، اَفرا،بلوط و کنار، گونه های مناسب جنگل و فضای سبز هستند که با هدف احیای طبیعت، تقویت پوشش گیاهی توزیع می شوند.
بهمنی نژاد ادامه داد: از ۱۱۰ هزار نهال، حدود ۸۰ هزار تا برای طرح های زراعت چوب همانند صنوبر در اختیار کشاورزانی که از قبل درخواست و تشکل پرونده دادند به صورت رایگان توزیع می شود.
وی گفت: ۳۰ هزار نهال جنگلی همانند "کنار" ، "بلوط" و... در بین متقاضیان اعم از سازمان ها و مردم عادی توزیع می شود که سه هزار اصله از آنها که سوزنی برگ هستند و برای فضای سبز (اعم از منازل و فضای سبز و بوستان ها) اختصاص می یابد و مابقی گونه های جنگلی همانند "کنار"، "بلوط" علاوه بر توزیع در بین مردم در قالب پویش هایی کاشته می شوند.
رییس اداره جنگلداری و جنگلکاری منابع طبیعی در پاسخ به نظارت بر کاشت ۳۰ هزار نهال جنگلی توزیع در بین افراد مختلف، گفت: این ۳۰ هزار اصله را به صورت تکی یا ۲ تا چهار تایی در اختیار افراد قرار می دهیم و امکان نظارت نیست ولی کسانی که تعداد نهال بالا دریافت کنند در قالب پویش های مشخص شده با حضور همکاران منابع طبیعی، توزیع و کاشت نهال انجام می شود.
بهمنی نژاد با اشاره به مکان و شیوه تامین ۱۱۰ هزار نهال، گفت: اغلب این نهال ها در ۱۶۵ نهالستان های منابع طبیعی کشور و سازگار با شرایط اقلیمی استان ها تامین شده است.
وی گفت: در استان سه نهالستان وجود دارد و سه تا نیز در حال احداث هست، همچنین ۶ نهالستان خصوصی گونه های جنگلی تولید می کنند.
بهمنی نژاد تصریح کرد: نوع نهال های تولید و توزیع شده توسط منابع طبیعی، عمدتا گونه های بومی و جنگلی و غیرمثمر هستند چرا که متولی نهال های مثمر سازمان جهاد کشاورزی است.
به گزارش ایرنا، استان کهگیلویه و بویراحمد ۸۷۴ هزار هکتار جنگل دارد که بیش از ۵۰ گونه درختی و درختچه ای دارد که ۷۰ درصد جنگل های استان را ، درخت بلوط پوشش می دهد و در سال گذشته، ۲۶هزار هکتار از جنگل های بلوط استان درگیر آفت برگخوار بلوط شد.
این استان ، ۵۱۲ هزار هکتار مرتع خارج از جنگل دارد که بیش از ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی ملی این استان دارای پوشش گیاهی مرتعی است.
نظر شما