ضرورت دسترسی پژوهشگران به شبکه‌های اجتماعی بین المللی در موضوعات علمی و دانشگاهی

تهران-ایرنا- معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دسترسی دانشمندان و پژوهشگران به شبکه‌های اجتماعی بین المللی در موضوعات علمی و دانشگاهی با رعایت ملاحظاتی می‌تواند بخشی از مشکلات موجود در تعاملات علمی بین المللی را برطرف کند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وزارت علوم، پیمان صالحی روز سه شنبه در چهاردهمین نشست سراسری معاونان و مدیران بین الملل دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی و فناوری سراسر کشور با تاکید بر اهمیت رویت پذیری مباحث علمی، افزود: این مهم در مباحث علمی یا دانشگاهی فرآیندی است که در آن یک موجودیت دانشگاهی در زیست بوم علم و پژوهش برای جوامع علمی یا جامعه یافتنی و دست یافتنی می شود.

وی با طرح این سوال که چرا رویت پذیری سودمند است؟، اظهار داشت: افزایش استناد و تاثیر افزایش امتیازهای طرفی و ارتقا و بهبود کیفیت پژوهش ها و آثار پژوهشی شبکه سازی و افزایش همکاری جایگاه بهتر در نظام های ارزیابی و برندسازی و آوازه از جمله فواید رویت پذیری است.

معاون پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: لایه‌های رویت پذیری در آثار پژوهشی، نشریات، موسسات، پژوهشگران و کنشگران زیست بوم علم و پژوهش و در نهایت برای نشان دادن توان علمی و برآوردن هدف های سیاسی در زمینه رقابت پذیری کشورها اهمیت دارد.

صالحی با تاکید بر اینکه دانشمندان و پژوهشگران می توانند مباحث علمی خود را با اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی بین المللی به رویت پذیری بالایی برسانند، اظهار داشت: با توجه به فیلتر بودن شبکه‌های اجتماعی در ایران، امکان رویت پذیری بالا برای بخش‌های علمی و دانشگاهی میسر نیست، از این رو به نظر می‌رسد اجازه حضور در شبکه های اجتماعی بین المللی برای مباحث علمی و دانشگاهی و البته با رعایت ملاحظاتی که کشور جمهوری اسلامی ایران دارد، می‌تواند بخشی از این مشکل را مرتفع کند تا دانشمندان و کنشگران علمی و پژوهشی بتوانند توان علمی خود را در سطح بین المللی به نمایش بگذارند.

وی یادآور شد: با افزایش رویت پذیری در تعاملات علمی بین المللی اثربخشی مناسبی خواهیم داشت.

به گزارش دانشگاه پیام نور، چهاردهمین نشست سراسری معاونان و مدیران بین الملل دانشگاه ها، موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری سراسر کشور امروز با محوریت دیپلماسی علمی و فناوری در این دانشگاه برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha