به گزارش گروه اقتصادی ایرنا از وبگاه رویترز، این اقدام در حالی صورت میگیرد که این کشور که از صادرکنندگان کالا در آمریکای جنوبی محسوب میشود، با شدیدترین خشکسالی در ۶۰ سال گذشته مواجه است. خشکسالی شدید محصولات سویا، ذرت و گندم را نابود کرده و اندک ذخایر ارز خارجی را به خطر انداخته است.
یکی از مشاوران وزارت اقتصاد آرژانتین، که خواست نامش فاش نشود، به رویترز گفت که مذاکرات در خصوص تأثیر خشکسالی بر اهداف سال ۲۰۲۳ میلادی برای ذخایر خالص است و بر توافق بر سر ارقام دقیق متمرکز شده است.
مقامات وزارت اقتصاد آرژانتین از هرگونه اظهارنظر خودداری کردهاند.
سخنگوی صندوق بینالمللی پول گفت که کارکنان صندوق و مقامات آرژانتینی برای چهارمین بار در حال بازنگری این برنامه هستند و در زمان مناسب نتیجه گفتوگوها را اعلام خواهند کرد.
گروهی از نمایندگان بانک مرکزی و وزارت اقتصاد آرژانتین، این هفته برای چهارمین بازنگری برنامه تسهیلات صندوق توسعه (extended fund facility program) که در ماه مارس (اسفند، فروردین) ۲۰۲۲ میلادی تصویب شده بود، وارد واشینگتن شدند. چهار سال پیش از آن، یک برنامه کمک مالی با شکست مواجه شده بود.
گفته میشود مذاکرات برای تغییر اهداف ذخایر خالص بانک مرکزی برای سال جاری با هدف پیشگیری انجام میشود؛ زیرا این کشور به اهداف ذخایر خالص پایان ماه دسامبر (آذر، دی) ۲۰۲۲ میلادی خود دست یافته است.
آرژانتین، بزرگترین صادرکننده روغن و کنجاله سویا در جهان است که در اثر جنگ در اوکراین با افزایش هزینههای واردات انرژی و کودهای شیمیایی مواجه شده است که فشار را بر ذخایر دلاری این کشور افزایش داده است.
این مذاکرات اندکی پس از آن صورت میگیرد که آرژانتین در ماه ژانویه (دی، بهمن) تصمیم گرفت بازپرداخت بدهی خارجی خود را تا سقف یک میلیارد دلار آغاز کند. در اوایل ماه جاری، نایجل چالک (Nigel Chalk)، مسئول صندوق بینالمللی پول، گفت که آرژانتین نباید برای بازسازی ذخایر ارز خارجی محدود خود، اهداف را تضعیف کند.
نظر شما