حفاظت محیط‌زیست کرمانشاه نسبت به خرید و فروش گونه‌های جانوری هشدار داد

کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه گفت: خرید و فروش انواع حیوانات وحشی به ویژه گونه‌های نادر در روزهای پایانی سال و بازار عید نوروز ممنوعیت قانونی داشته و با متخلفان برخورد قانونی می‌شود.

«احد جلیلیان» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه خرید و فروش انواع حیوانات وحشی در روزهای پایانی سال و بازار عید نوروز ممنوعیت قانونی دارد، افزود: نگهداری و خرید و فروش گونه های گیاهی و جانوری طبق مواد هفت و ۱۰ قانون شکار و صید، نگهداری و خرید و فروش حیات وحش ممنوع است.

وی اضافه کرد: برهمین اساس در صورت مشاهده هرگونه تخلف در این خصوص ضمن توقیف حیوانات و رهاسازی آنها در طبیعت، با افراد خاطی بر اساس قوانین و مقررات به شدت برخورد می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه با اشاره به تشدید نظارت‌ها بر بازار نوروزی استان برای جلوگیری از عرضه و فروش غیرمجاز گونه‌های جانوری با همکاری دستگاه‌های اجرایی و نیروی انتظامی اظهار کرد: تلاش می‌شود علاوه بر تشدید نظارت‌ها، برنامه‌های آگاه‌سازی و آموزش‌های عمومی درباره ممنوعیت فروش غیرمجاز حیوانات در اولویت قرار گیرد.

حفاظت محیط‌زیست کرمانشاه نسبت به خرید و فروش گونه‌های جانوری هشدار داد

جلیلیان ادامه داد: در سال‌های اخیر عرضه و فروش گونه‌های گیاهی و جانوری از جمله این حیوانات می‌توان به انواع مار، لاک‌پشت، انواع سمندر و در مواردی نادر، سنجاب ایرانی و همچنین گونه گیاهی سنبل آبی در بازار شب عید تا حدودی افزایش یافته است.

وی تاکید کرد: گشت و نظارت مستمر توسط ماموران اجرایی یگان حفاظت محیط زیست استان از مراکز خرید و فروش نوروزی در ایام پایانی سال با جدیت پیگیری می‌شود و از عموم مردم تقاضا می‌شود که از خرید جانوران وحشی که عمدتا گونه‌های در معرض خطر انقراض یا مهاجم محسوب می‌شوند، اجتناب کنند.

جلیلیان افزود: با توجه به اینکه امکان پرورش و نگهداری گونه‌های وحشی به راحتی میسر نیست و بهتر است مردم از خرید این‌گونه‌ها خودداری کرده و در صورت مشاهده عرضه و فروش آن‌ها، موارد را با استفاده از سامانه ۱۵۴۰ اطلاع‌رسانی کنند.

حفاظت محیط‌زیست کرمانشاه نسبت به خرید و فروش گونه‌های جانوری هشدار داد

به گزارش ایرنا، استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۰ درصد آن را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

۱۰ منطقه تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان با مساحتی بالغ بر ۲۵۰ هزار هکتار وجود دارد و شامل ۵ منطقه حفاظت شده (بیستون،قلاچه،بوزین و مره خیل، امروله دالانی و بدر و پریشان همچنین ۳ پناهگاه حیات وحش (ورمنجه،زله زرد و قراویز ) و ۲ اثر طبیعی و ملی (قوری قلعه و پراو ) می باشدکه مساحت ۹/۷ درصد استان شامل می‌شود و سرانه جهانی ۱۰ درصد است.

بلوط ایرانی، بنه، زیتون، ارغوان، گلابی وحشی، کیکم، زالزالک، زبان گنجشک، آلوچه، ختمی، لاله واژگون از پوشش‌های گیاهی این منطقه حفاظت شده است. همچنین بز و پاژن، شوکا، قوچ و میش، پلنگ، سنجاب ایرانی، گربه وحشی، گرگ، روباه، تیهو، کبک، عقاب، گنجشک سانان و … از گونه‌های جانوری این منطقه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha