به گزارش خبرنگار ایرنا، سید عباس حسینی چهارشنبه در همایش و رویداد تانا (توسعه و ارتقای زیست بوم نوآوری) که با هدف ترویج گفتمان نوآوری، توسعه و تقویت اکوسیستم نوآوری با نگاه به مزیت های نسبی و ظرفیت های فناورانه و همچنین رفع مسایل و نیازهای استان مازندران در دانشگاه شمال آمل برگزار شد، افزود: تا یکی دو ماه آینده مقدمات لازم برای احداث کارخانه نوآوری در آمل فراهم می شود.
وی ادامه داد: در این راستا قطعه زمینی در فاصله یک ساعته به پایتخت در آمل تهیه شده و از تمام زیرساخت های لازم از جمله آب، برق، گاز و اینترنت نیز برخوردار است.
فرماندار ویژه آمل گفت: بزرگترین شرکتهای دانش بنیان با ارزش افزوده بالا در این شهرستان به عنوان صنعتی ترین شهر استان مازندران مستقر هستند و حضور ۴۰ شرکت دانش بنیان در آمل و اشتغالزایی فارغ التحصیلان دانشگاهی در این شرکتها بیانگر وجود ظرفیت های فراوان در این بخش است.
حسینی بیان کرد: استفاده و بکارگیری از دانش و فناوری های نوین بستری مناسب برای رشد و توسعه پایدار است و در این راستا نقش شرکت های دانش بنیان به عنوان کانون های موثر در ایده پردازی و کارآفرینی بر کسی پوشیده نیست.
وی با بیان اینکه در طی سال گذشته هشت شرکت دانش بنیان در آمل راه اندازی و ۳۲ فارغ التحصیل دانشگاهی نیز جذب این شرکتها شدند، اظهارکرد: با برگزاری منظم جلسات کارگروه با حضور همه دستگاه های اجرایی شهرستان و شرکت های دانش بنیان، اتفاقات خوبی در سطح شهرستان رقم خورد.
فرماندار ویژه آمل از پرداخت ۷۸ میلیارد ریال تسهیلات در سال گذشته به شرکت های دانش بنیان مستقر در این شهرستان خبرداد و خاطرنشان کرد: همایش فرصت های سرمایه گذاری با محوریت دانش بنیان در این شهرستان برگزار شد و طرح ارتباط صنعت با حوزه دانشگاه به طور ویژه در حال پیگیری است.
راه اندازی مرکز تخصصی سرمایه گذاری در آمل
حسینی گفـت: در حوزه تامین سرمایه شرکت های دانش بنیان نیز یک مرکز تخصصی سرمایه گذاری با رویکرد دانش بنیان در آمل راه اندازی میشود و در صورت تحقق این مهم بسیاری از مشکلات و معضلات فراروری شرکت های دانش بنیان رفع خواهد شد.
وی ادامه داد: با وجود اینکه مازندران رتبه نخست فارغ التحصیلان دانشگاهی و همچنین رتبه نخست در تعداد مراکز آموزشی و موسسات آموزشی عالی را در اختیار دارد، اما هنوز نتوانسته از ظرفیت های ملی در این بخش استفاده کند و در بخش زیست بوم فناوری این استان مغفول مانده است.
پسماند و محیط زیست مهمترین چالش مازندران
مدیر مرکز رشد آمل و دبیر رویداد تانا نیز در این نشست گفت: با توجه به چالش های موجود در استان، پارک علم و فناوری مازندران مشکلات استان در سه محور پسماند و محیط زیست، کشاورزی و صنایع وابسته و تجهیزات پیشرفته صنایع را احصا و همچنین تواناییهای فناورانه شرکت ها را شناسایی و در ادامه با برگزاری نشستهای تخصصی در خصوص راهکارهای حل مشکل، زمینه انعقاد قرارداد میان بخش عرضه (محققان و شرکتهای دانشبنیان) و بخش تقاضا (صنعت و دستگاههای اجرایی) را فراهم کرده تا از این طریق به رفع موانع کمک شود.
مصطفی ابراهیم پور اظهار کرد: بدون تردید شرکت های دانش بنیان در بسیاری از موارد می توانند گره گشای مشکلات بخش صنایع کشور باشند و در صورت بسترسازی برای ارتباط شرکت های فناور و دانش بنیان و صنایع می توان به دستاوردهای خوبی رسید.
وی ادامه داد: در این رویداد ۱۳۱ نیاز فناورانه توسط ۳۷ سازمان دولتی و غیردولتی احصا شد که با توجه مشکلات استان، بیش از ۵۰ درصد از نیازها در حوزه پسماند و محیط زیست بوده است.
وی با بیان اینکه نشست های تخصصی تجاری میان شرکت های دانش بنیان و برخی شهرداری های استان برگزار شد، گفت: به منظور تامین مالی اجرای پروژه، صندوق ملی محیط زیست هم در این رویداد برای پروژه های که به کاهش آلاینده های محیط زیستی جلوگیری از تخریب، حفاظت از منابع طبیعی و احیا و بهره برداری پایدار از منابع پایه و محیط زیست و تنوع زیستی باشد، تامین مالی خواهد کرد.
رویداد تانا (توسعه و ارتقای زیست بوم نوآوری استان) با هدف ترویج گفتمان نوآوری، توسعه و تقویت اکوسیستم نوآوری با نگاه به مزیت های نسبی و ظرفیت های فناورانه و همچنین رفع مسایل و نیازهای استان روز چهارشنبه با حضور مشاور معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه شمال آمل برگزار شد.
نظر شما