پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم‌وفناوری ادغام شد

تهران- ایرنا- رئیس موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام اعلام کرد: ادغام پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری با نام جدید "موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام" پس از گذراندن مراحل قانونی و با موافقت هیات امنای موسسه به تصویب شورای گسترش آموزش عالی رسید.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وزارت علوم، احمد فاضل‌زاده روز چهارشنبه افزود: ادغام پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری با نام جدید موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (Islamic World Science Citation Center) در جلسه شماره ۹۶۱ روز یکشنبه (هفتم اسفند) شورای گسترش آموزش عالی و به اتفاق آرا به تصویب رسید.

وی یادآور شد: موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام به موجب اساسنامه مصوب، دارای ۹ هدف دارد. این اهداف شامل؛ کمک به ترویج و توسعه ضوابط اخلاق علمی در کلیه مولفه‌های تولید و انتشار مجلات علم و فناوری با رعایت حقوق صاحب اثر، ایجاد فرصت و تقویت روح نوآوری در علوم و فناوری با توجه به ارزش‌های اسلامی، مدیریت داده و اطلاعات، گسترش علم، ارزیابی، رتبه‌بندی و کمک به سیاست‌گذاری آگاهانه در حوزه علم و فناوری در کشور، منطقه و جهان اسلام برای تحقق مرجعیت علمی و فناوری، ارائه خدمات اطلاعات علمی و فناوری به شیوه‌های متنوع به کلیه مخاطبان مؤسسه اعم از ملی یا بین‌المللی با تأکید بر شبکه الکترونیکی در فضای مجازی، پایش علم، فناوری و نوآوری در سطح کشور و محیط بین‌الملل و کمک به کشورها به‌ خصوص کشورهای اسلامی داوطلب و منطقه در نیل به اهداف علمی، توسعه سکوهای علمی و فناوری در جهت نظام ایده‌ها و نیازها «نان»، آشنایی با نخبگان و آینده‌سازان «دانا» و ایجاد شناساگر دیجیتالی پژوهشگر با اختصار (ISC-ID) در راستای اسقرار نظام ملی نوآوری، گردش آزاد و تأمین اطلاعات علمی و فناوری لازم و تبادل آنها بین مراکز آموزشی، پژوهشی، فناوری و نوآوری برای مأموریت‌گرایی با تأکید بر بهره وری، کیفیت‌گرایی و کارآمدی، تدوین و تولید انواع نقشه علم و روند فناوری منبعث از مستندات و مدارک علمی و کمک به دیپلماسی علمی و فناوری در سطح ملی، منطقه‌ای، کشورهای اسلامی و بین‌المللی است.

رئیس موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام ادامه داد: مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری در سال ۱۳۷۰ پس از تصویب شورای گسترش آموزش عالی، مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان تاسیس شد. سپس در اجلاس سال ۱۳۸۷ کنفرانس سران کشورهای اسلامی در باکو تاسیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام به جمهوری اسلامی محول شد که پس از تصویب اساسنامه در شورای گسترش آموزش عالی، شورای انقلاب فرهنگی، این پایگاه در شهر شیراز افتتاح شد.

پس از سه دهه فعالیت مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری و بیش از دو دهه رصد و پایش علم و فناوری کشورهای جهان اسلام توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، شورای گسترش آموزش عالی در سال ۱۳۹۸ تصمیم به ادغام مرکز و پایگاه گرفته تا با افزایش بهره وری هر دو مؤسسه تحت یک مؤسسه، وظایف رصد و پایش علم و فناوری ایران و کشورهای اسلامی را با جدیت بیشتر دنبال کند.

فاضل زاده یادآور شد: با حمایت‌های وزیر علوم، با تشکیل هیات امنای مستقل مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام در دولت سیزدهم، روند ادغام دو مؤسسه تسریع شد. اساسنامه و نام جدید مؤسسه در اولین جلسه هیات امنا مورخ ۱۷ دی ماه ۱۴۰۱ به تصویب اعضا رسید و سپس با تایید وزیر علوم، دفتر هیات امنا، اساسنامه را ابلاغ و در جلسه شماره ۹۶۱ شورای گسترش آموزش عالی با اجماع اعضا تصویب و تایید شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha