بهره‌برداری از ۵ طرح نفتی به ارزش ۳.۴ میلیارد دلار در عسلویه

تهران- ایرنا- پنج طرح نفتی شامل پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی، مخازن ۹ گانه دوم مخازن سبز پتروشیمی عسلویه، پتروشیمی دماوند، طرح پتروشیمی پارس گلایکول و بلوک ۲ نیروگاه بعثت در مجموع به ارزش ۳.۴ میلیارد دلار امروز با حضور رییس جمهوری به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، منطقه ویژه پارس، پایتخت انرژی ایران است. در حال حاضر ۷۵ درصد از گاز کشور در این منطقه تولید و بخش بزرگی از محصولات پتروشیمی نیز در همین منطقه تولید و صادر می‌شود. توسعه نفتی و گازی این منطقه در اولویت قرار دارد تا تضمین انرژی و همچنین تامین ارز بدون وقفه ادامه داشته باشد.

از همین رو، همواره طرح هایی وجود دارد که در منطقه ویژه پارس در حال اجرا یا در مرحله بهره برداری است. در ماه های گذشته نیز به تدریج پنج طرح در این منطقه آماده بهره برداری شد و در نهایت ۳.۴ میلیارد دلار پروژه‌های نفتی امروز (پنجشنبه، یازدهم اسفندماه) با حضور رئیس‌جمهوری در منطقه ویژه پارس به بهره‌برداری رسید.

آیت الله سیدابراهیم رئیسی رییس جمهور و در سومین مقصد از دور دوم سفرهای استانی دولت مردمی به استان بوشهر، طرح‌های پالایشگاه فاز ۱۴ پارس‌جنوبی، طرح پتروشیمی پارس گلایکول، طرح افزایش ظرفیت یوتیلیتی پتروشیمی دماوند، مخازن ۹ گانه فاز دوم مخازن سبز پتروشیمی عسلویه و بلوک ٢ نیروگاه بعثت را به بهره‌برداری رساند.

رئیسی در این مراسم اظهار کرد: امروز، روز بسیار خوشحال کننده‌ای است، زیرا شاهد بهره‌برداری رسمی از یکی از جلوه‌های اراده قوی، کار و تلاشی ماندگار در این منطقه هستیم.

وی افزود: بهره برداری از فاز ۱۴ مجموعه پالایشگاه پارس جنوبی جلوه عزم و اراده بلند و تحقق شعار ما می‌توانیم است که با همه وجود اجرایی شده، مجموعه‌ای که با دست توانمند ایرانی، با کالای ایرانی، طراحی، مشورت و با اجرای متخصصان و کارگران ایرانی اجرا شده است.

رییس‌جمهوری با قدردانی از همه دست‌اندرکاران، مجریان، متخصصان و به‌ویژه کارگرانی که زیر آفتاب طاقت‌فرسای این منطقه برای ساخت این پالایشگاه تلاش کردند، گفت: امروز منافع این پالایشگاه و محصولات آن می‌تواند بخش‌های مهمی از صنعت نفت و انرژی کشور را فعال کند.

رئیسی با اشاره به محصولاتی تولیدی این پالایشگاه از جمله سالانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز، تصریح کرد: اینکه گفته می‌شود کشور ظرفیت‌های زیادی برای پیشرفت دارد یکی از جلوه‌های آن مجموعه‌هایی مثل همین پارس جنوبی است که امروز یکی از فازهای پالایشگاه آن به بهره‌برداری رسیده و تبدیل به جلوه خودکفایی و استقلال کشور شده است.

مجموع ارزش این طرح‌ها ۳.۴ میلیارد دلار است؛ سرمایه گذاری انجام شده در پالایشگاه فاز ١٤پارس جنوبی ۲.۷ میلیارد دلار، پتروشیمی پارس گلایکول ٣٠٠ میلیون دلار، افزایش ظرفیت یوتیلیتی پتروشیمی دماوند ١١٠ میلیون دلار، مخازن ۹گانه فاز دوم مخازن سبز پتروشیمی عسلویه ٩٥ میلیون دلار و بلوک ٢ نیروگاه بعثت ١٤٠ میلیون دلار است.

جواد اوجی، وزیر نفت در آیین بهره‌برداری رسمی از فاز ۱۴ پارس جنوبی و چند طرح پتروشیمی در حضور سید ابراهیم رئیسی اعلام کرد: توسعه این میدان از سال ۷۶ به برکت انقلاب اسلامی و خون شهدا آغاز شد، امروز به لطف پروردگار روزانه ۷۰۵ میلیون مترمکعب گاز (بیش از همسایه قطری) و ۷۵۰ تا ۸۰۰ بشکه میعانات گازی در روز از این میدان مشترک گازی برداشت می‌شود و ۳۷ سکوی دریایی وجود دارد که با توان متخصصان داخلی بنا شده است.

وی همچنین با اشاره به اینکه امروز ۲۱ مجتمع پتروشیمی فعال در منطقه ویژه پارس داریم، تأکید کرد: خوراک همه مجتمع‌های پتروشیمی از میدان مشترک گازی پارس جنوبی تأمین می‌شود و سالانه نزدیک به ۳۹ میلیون تن محصول پتروشیمی از خوراک تامین شده از میدان پارس جنوبی در کشور تولید می‌شود.

وزیر نفت تأکید کرد: امروز آخرین پالایشگاه پارس جنوبی به بهره‌برداری می‌رسد و قول می‌دهم ظرف یک تا دو ماه آینده، آخرین فاز پارس جنوبی در حوزه دریا (فاز ۱۱) که ۲۰ سال تنها قرارداد و کاغذ برای آن رد و بدل می‌شد، به همت صنعتگران و مردان این صنعت و توان متخصصان و مشاوران به بهره‌برداری برسد و پرونده سکوها و بهره‌برداری از پارس جنوبی بسته شود و پس از آن وارد مرحله فشارافزایی می‌شویم.

اوجی بیان کرد: تاکنون ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد مترمکعب گاز از میدان گازی پارس جنوبی برداشت شده که ارزش آن نزدیک به ۴۱۴ میلیارد دلار بوده است، در مناطق پارس جنوبی، کنگان و عسلویه نزدیک به ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده، اما ارزش گاز طبیعی و فرآورده‌های گازی و پتروشیمی تا امروز ۴۱۴ میلیارد دلار بوده است که این رقم نشان از سودمندی سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز دارد.

همچنین افتتاح آب شیرین‌کن شماره ۲ بوشهر، دیدار با مردم این شهر و مردم شهرستان خور موج، دیدار با علمای شیعه و اهل سنت استان بوشهر، نشست تخصصی با سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی استان بوشهر و شرکت در نشست توسعه و سرمایه‌گذاری استان بخشی از برنامه‌های سفر دو روزه رئیسی به استان بوشهر است.

رئیس‌جمهور همچنین در پایان این سفر در نشست خبری با اصحاب رسانه نتایج و دستاوردهای سفر دوم دولت مردمی به استان بوشهر را تشریح می‌کند.

جواد اوجی، وزیر نفت، علی اکبر محرابیان وزیر نیرو، بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، احمد وحیدی وزیر کشور، پرویز فتاح، رئیس بنیاد شهید، محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس جمهور و غلامحسین اسماعیلی، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری رئیسی را در این سفر همراهی می‌کنند.

رئیس‌جمهور مهرماه پارسال در قالب دور نخست سفرهای استانی به همراه جمعی از وزرا و معاونان خود به استان بوشهر سفر کرده بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha