بهره‌برداری از پروژه‌های آبرسانی به بوشهر رسید/ افتتاح ۵ پروژه بزرگ آبی

تهران - ایرنا - قطار بهره‌برداری از پروژه‌های آبرسانی با گذر از استان خوزستان، چهارمحال و بختیاری، همدان، یزد، کردستان و آذربایجان غربی هم اکنون در ایستگاه بوشهر قرار دارد و روز جمعه هفته جاری ۵ پروژه بزرگ آبی در قالب بسته طرح‌های مدیریت منابع آب در این استان افتتاح می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ایرنا، مطابق جزئیات ارائه شده از شرکت مدیریت منابع آب ایران، در بسته طرح‌های مدیریت منابع آب استان بوشهر نام پنج پروژه بزرگ به چشم می‌خورد.

نخستین پروژه بسته طرح‌های مدیریت منابع آب استان بوشهر، فاز اول آب‌شیرین کن ۳۵ هزار متر مکعبی بوشهر است که با اعتبار بروز شده معادل ۲ هزار میلیارد تومان با مشارکت بخش دولتی و بخش خصوصی ساخته شده و قرار است در سفر رئیس‌جمهور به بهره‌برداری برسد. بر اساس آمار فاز اول این طرح ظرفیت شیرین‌سازی ۱۲ هزار متر مکعب آب را دارا است.

طرح دوم بسته جامعه مدیریت منابع آب بوشهر، مرتبط به طرح آب‌شیرین‌کن وحدتیه است و طرحی که با بودجه معادل ۲۵ میلیارد تومان با سرمایه‌گذاری بخش خصوص تکمیل شده است و ظرفیت شیرین‌سازی ۶ هزار ۵۰۰ متر مکعب آب را دارا خواهد بود.

سومین طرح بسته یاد شده نیز مرتبط با یک پروژه زمین‌مانده از سال‌های دور است که در مدت زمان کمتر از ۸ ماه با سرعت ویژه به بهره‌برداری رسیده است. این پروژه عظیم با عنوان آبرسانی از سیراف به جم با اعتبار معادل ۲.۵ هزار میلیارد تومان ساخته شده و آب‌شیرین کن این طرح به ظرفیت ۱۰ هزار متر مکعب در فاز اول همراه با خط انتقالی به طول ۲۳ کیلومتر، حجم مخازن آب به ظرفیت ۵۵ هزار متر مکعب بتنی و ۵ ایستگاه پمپاژ آماده بهره‌برداری با حضور رئیس جمهور است.

آبگیری ۲ سد با هدف ذخیره آب و مهار سیلاب

علاوه بر طرح‌های شیرین‌سازی آب از دریا، ۲ سد واقع در استان بوشهر در بسته طرح‌های مدیریت منابع آب استان بوشهر قرار گرفته است که در مرحله آبگیری قرار دارند.

آبگیری سد باغان چهارمین پروژه بسته مذکور بوده که با اعتبار معادل ۲.۵ هزار میلیارد تومان ساخته و آماده آبگیری است. این سد از نوع بتنی غلطکی بوده و ۵۶ متر ارتفاع دارد، همچنین حجم مخزن آن ۳۲ میلیون متر مکعب بوده و با هدف تامین آب شرب و صنعت در کنار بهبود اراضی ۷۰۰ هکتاری کشاورزی ساخته شده است.

دیگر سد حاضر در بسته مدیریت منابع آب بوشهر، آبگیری سد «اخند» است که با سرمایه‌گذاری معادل ۱۸۰ میلیارد تومان ساخته شده و سدی بتنی وزنی با ارتفاع ۴۱ متر و ظرفیت ۲ میلیون متر مکعب است.

هدف از ساخت این سد بر خلاف سدهای مخزنی، کنترل سیلاب رودخانه و حافظت از خطوط انتقال گاز شهری سیراف، بهبود کشاورزی و تامین بخشی از آب شرب روستاهای شهرستان عسلویه است.

با توجه به جزئیات یاد شده، بسته جامع طرح‌های مدیریت منابع آب در استان بوشهر که در هفته جاری با حضور رئیس‌جمهور به بهره‌برداری می‌رسد، مجموعاً ۷ هزار ۴۳۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری از بخش خصوصی و دولتی را به خود اختصاص داده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha