به گزارش ایرنا، یازدهمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان کردستان روز شنبه به ریاست استاندار تشکیل شد در این جلسه ضمن ارایه گزارشی از مصوبات کارگروه امور زیربنایی، توسعه روستایی، عشایری، شهری و آمایش سرزمین و محیط زیست، ۲۴ طرح بزرگ و ۱۶۵ طرح مقیاس کوچک برای اجرا مصوب شد.
از جمله پروژه های مصوب شده در این جلسه می توان به عمل آوری و بسته بندی گوشت انواع دام و کشتارگاه دام و طیور در شهرستان قروه به مساحت ۲ هکتار، پروژه کشتارگاه طیور در روستای وزمان از توابع شهرستان دیواندره، تولید مصالح سنگی دانه بندی شده در کامیاران، گلخانه در روستای سراب دهگلان، خوراک دام بر پایه علوفه و بسته بندی انواع علوفه در کامیاران، سنگ آهن دانه بندی شده در قروه، احداث گلخانه در روستای سراب قامیش در شهرستان سنندج، کارخانه تولید انواع فرآورده سیب زمینی در مریوان، تولید انواع پروفیل آلومینیومی در دیواندره و احداث گلخانه در روستای دره سفته دیواندره اشاره کرد.
طرح آماده سازی اراضی ۱۲ هکتاری شهرک صنوف مزاحم شهر کامیاران در اراضی شمال صنوف زحمتکشان و غرب شهرک صنعتی این شهر از دیگر طرح های مطرح شده در این جلسه بود که با دستور استاندار برای بررسی بیشتر به شرکت شهرک های صنعتی ارجاع داده شد.
زارعی کوشا بیان کرد: اولویت با توسعه شهرک صنعتی کامیاران است و اگر طرح آماده سازی شهرک صنوف مزاحم مانع این توسعه نیست قابلیت اجرا خواهد داشت.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: ۳۴۷ مصوبه کارگروه زیربنایی استان از ماه های دی و بهمن ۱۳۹۹ باقی مانده بود که بررسی آنها در دستور کار قرار گرفت.
ارسلان ازهاری در ارتباط با برخی از این طرحها گفت: به عنوان نمونه طرح ساماندهی رودخانه قشلاق مربوط به دهه ۸۰ است که از آن دوره تاکنون قرار شده حریم آن مشخص و از توانمندی گردشگری موجود در این محدوده استفاده شود که هنوز هم این اتفاق نیافتاده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان با بیان اینکه ساماندهی رودخانه قشلاق نیازمند طرح مطالعاتی است، ادامه داد: سال ۱۳۸۴ در سفر وزیر وقت کشور مرکز بازیافت زباله سنندج افتتاح شد و قرار براین بود که بر روی بازیافت زباله بیشتر کار شود.
پاسکاری یک دههای کمربندی قشلاق-گریزه سنندج بین راهداری و شهرداری
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: ۱۰ سال است که کمربندی قشلاق-گریزه بین راهداری و شهرداری در ارتباط با تعیین متولی آن پاسکاری می شود.
کیومرث حبیبی ادامه داد: براساس آخرین حکم قضایی صادر شده، اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان متولی این کمربندی است و راهداری به این حکم اعتراض کرده و پرونده آن در حال پیگیری است.
وی با اشاره به اینکه این کمربندی برای آینده استان به دلیل عبور کریدور شماره هفت شمال جنوب کشور بسیار مهم است، افزود: از دیگر مسائل مهم مربوط به مرکز استان این است که عمر طرح تفصیلی سنندج به اتمام رسیده و باید بازنگری شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان در بخش دیگری از سخنانش یکی از حلقه های مفقوده اقتصادی استان را گلخانه خواند و گفت: اجرای طرح های احداث گلخانه نباید گرفتار بروکراسی اداری شود و می طلبد در کمترین زمان ممکن پاسخ استعلام ها داده شود.
معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: امسال ۶ جلسه کارگروه زیربنایی با ۱۶۵ مصوبه تشکیل شده است و بیشترین مصوبات هم مربوط به بخش های کشاورزی، صنعت و معدن بود.
مصطفی رضایی ادامه داد: ۲۵ مورد از ۱۶۵ مصوبه براساس مساحت و اهمیت موضوع در جلسه شورای برنامه ریزی استان مطرح شد.
قلع و قمع ۱۳۰ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی کشاورزی کردستان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: طرح های کشاورزی مطرح شده از جمله طرح های مورد نیاز استان هستند به عنوان نمونه در شهرستان قروه کشتارگاه دام نداریم و با اجرای پروژه عمل آوری و بسته بندی گوشت انواع دام و کشتارگاه دام و طیور، این مشکل در این شهرستان برطرف می شود.
پیمان اسکندری با اشاره به اینکه در اراضی کمتر از یک هکتاری اجازه ساخت و ساز و احداث خانه کارگری داده نمی شود، گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۳۰ مورد قلع و قمع در اراضی کشاورزی استان داشتیم که سه مورد مربوط به کمربندی قشلاق گریزه بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان هم در این جلسه یکی از معضلات شهر سنندج را تخلیه نخاله های ساختمانی خواند و گفت: ساخت و سازهای غیرمجاز به صورت دیوارکشی و تخلیه نخاله در حد مسیر رودخانه، کمربندی و بلوار ساحلی شکل گرفته است.
اقبال حمیدی ادامه داد: محل تخلیه نخاله سنندج غیرقانونی است و شهرداری موظف است آن را جمع و به محل مورد تصویب یعنی آرندان منتقل کند.
وی در ارتباط با طرح شهرک صنوف کامیاران هم گفت: توسعه شهرک صنعتی کامیاران در ۱۹ هکتار به سمت ضلع شمالی آن تصویب شده است و این مهم تا ۳۰ هکتار امکان پذیر است و با آن موافقت کردیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان هم در این جلسه یادآور شد: انتقال آبرسانی بیجار حد فاصل سد سیازاخ تا دوراهی دیواندره یکی از بزرگترین پروژه های استان در سال آینده است که با بیش از پنج هزار میلیارد تومان اعتبار اجرایی می شود.
آرش آریانژاد ادامه داد: در حال حاضر آب شهر بیجار از منابع آب زیرزمینی تامین می شود که این مساله باعث کاهش افت آب زیرزمینی شده است بنابراین همه تلاش ما اجرایی کردن پروژه مذکور در راستای تامین آب شرب این شهر است.
نظر شما