مذاکرات پاکستان و آمریکا با محور تروریسم زیرسایه بی اعتمادی متقابل

تهران- ایرنا - پاکستان هفته جاری درحالی میزبان دور جدید مذاکرات با آمریکا با محوریت مبارزه با تروریسم خواهد بود که سایه بی اعتمادی متقابل همچنان بر همکاری‌های دو کشور سنگینی می‌کند.

به گزارش روز شنبه ایرنا از منابع رسمی پاکستان، رایزنی‌های دو روزه ایالات متحده آمریکا و پاکستان با دستور کار مبارزه با تروریسم و امنیت مرزی از روز دوشنبه در اسلام‌آباد برگزار خواهد شد.

«کریستوفر لدنبرگ» هماهنگ کننده ایالات متحده در امور مبارزه با تروریسم ریاست هیات این کشور را در مذاکرات با مقامات برعهده خواهد داشت. این مذاکرات کمتر از یک ماه از برگزاری مذاکرات دفاعی آمریکا و پاکستان که اواسط ماه گذشته میلادی در واشنگتن منعقد گردید، برگزار می‌شود.

رسانه‌های پاکستانی به نقل از سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گزارش دادند که در مذاکرات آتی مبارزه با تروریسم بحث استفاده تروریست‌ها از قلمروی افغانستان علیه پاکستان، جلوگیری از تامین مالی تروریسم و امنیت مرزی در دستور کار قرار دارد.

رایزنی‌های ضد تروریسم واشنگتن و اسلام‌آباد درحالی صورت می‌گیرد که دو کشور همچنان نسبت به یکدیگر بی اعتماد هستند. آمریکایی‌ها همواره خواستار اقدامات بیشتر از سوی پاکستان در مقابله با تروریسم هستند و از سوی دیگر اسلام‌آباد حضور آمریکا در افغانستان و خروج فرارگونه آنان از افغانستان را عامل اصلی ترویج تروریسم در پاکستان و افزایش آن پس از روی کار آمدن دولت موقت در افغانستان می‌داند.

با نگاهی گذرا به روابط آمریکا و پاکستان در دو دهه گذشته، متوجه خواهیم شد که بسیاری از شاخص‌های رفتاری این دو کشور ناشی از الزامات راهبردی است اما در طول این سال‌ها اسلام‌آباد همواره از رویکرد جانبدرانه واشنگتن در مبارزه با تروریسم و ناکافی دانستن اقدامات پاکستان در این مسیر شاکی بوده است.

«خواجه محمد آصف» وزیر دفاع پاکستان اواخر آذرماه امسال در واکنش به ادعای واشنگتن برای کمک به اسلام‌آباد گفت: آیا آمریکایی‌ها توانایی این را داشتند که با تروریسم و خشونت طلبی در افغانستان مقابله کنند.

وی افزود: توانمندی آمریکا در افغانستان چگونه بود که حال آنان به پاکستان پیشنهاد کمک برای مقابله با تروریسم را مطرح می‌کنند.

سایه بی‌اعتمادی بر روابط دو کشور با وجود روی کار آمدن دولت فعلی در آمریکا به ریاست جوبایدن همچنان سنگینی می‌کند و شنیده‌ها حاکی از تلاش اسلام‌آباد برای متقاعد کردن واشنگتن برای توسعه روابط دوجانبه فراتر از بحث افغانستان و منافع امنیتی واشنگتن در منطقه است.

واشنگتن همواره بهبود همکاری‌ها با اسلام‌آباد را به اقدامات بیشتر طرف پاکستانی در مبارزه با تروریسم مشروط کرده است موضوعی که رهبران پاکستان همواره از آن به عنوان اهرم فشار واشنگتن علیه خود یاد می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha