فرامرز محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با توضیح این که این طرح پس از ابلاغ سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور توسط کارشناسان خبره عملیاتی شده است، افزود: هیات شناسایی و نشانه گذاری با رعایت همه نکات فنی و بر اساس مصوبه اقدام به شناسایی و نشانه گذاری درختان کرده و مسیر بیرون کشیدن چوب آلات نیز ترسیم شد.
وی با ذکر این نکته که هنوز مجوز نهایی برای اجرای بیرون کشیدن درختان نشانه گذاری شده صادر نشده است ،ادامه داد: طبق برنامه پس از صدور مجوز ،چوب های افتاده و شکسته را خارج می کنیم، صد البته درآمد حاصل از این طرح برای حفاظت ، صیانت و توسعه جنگل هزینه خواهد شد.
رییس اداره جنگلداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری به مقررات نشانه گذاری و خروج درختان افتاده شکسته به فاصله ۷۰ متری از وسط جاده به دو طرف راست و چپ جنگل اشاره کرد و گفت: خروج درختان نباید به هیچ عنوان سبب از بین رفتن زایش نهال های در مسیر خروج درختان شود، یعنی کارشناسان نشانه گذاری به این نکته توجه کردند که حتی در منطقه ای چوب های زیادی از افتاده ها و شکسته ها وجود داشت ولی در مسیر خروج با نهال ها جوان در حال رویش مواجه بود ، نشانه گذاری برای خروج صورت نگرفت.
وی نظارت بر نحوه خروج را نیز بسیار مهم توصیف کرد و گفت: اگر درختی نصف تنه آن شکسته بود ولی تنه پایینی آن در ریشه سالم بوده است به هیچ عنوان درخت برای خروج نشان گذاری نشد.
محمدی خاکبرداری و خاکریزی برای برداشت چوب شکسته با هدف ورود به داخل جنگل را نیز ممنوع دانست و گفت: اگر در منطقه یا از جنگل شیب زیاد است به هیچ عنوان ضرورتی وجود ندارد تا چوب شکسته شده بیرون کشیده شود.
وی با توضیح این که از زمان اجرای طرح تنفس جنگل های شمال ( ۱۳۹۵) تا کنون خروج درختان شکسته و افتاده صورت نگرفت، ادامه داد: از آن جایی که به طور متوسط در هر هفت کیلومتر ،یک دهنه پل در مسیرهای جنگلی وجود دارد و چوب های زیاد شکسته و افتاده تجمعی و مزاحم مسیر طرفین جادههای جنگلی است ،ضرورت اجرای این طرح را دو چندان کرده بود.
رییس اداره جنگلداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری با تاکید بر این که درآمد حاصل از فروش این چوب آلات قطعا برای توسعه جنگل به خصوص کاشت نهال در مناطق مستعد و فاقد پوشش عملیاتی می شود، گفت: همزمان با بیرون کشیده شدن چوب آلات، پاکسازی کنار جوی و تثبیت رانش و لغزشی زمین نیز اجرا می شود.
وی به اهمیت حصار کشی عرصه های طبیعی با هدف حفاظت و ایجاد امنیت جنگل های شمال اشاره کرد و گفت: همکاری روستاییان همجوار جنگل در اجرای این طرح بسیار مهم است.
سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور به ادارات کل منابع طبیعی استانهای شمالی با هدف بازگشایی و مرمت جادههای جنگلی، مبنی بر جمعآوری درختان افتاده در داخل و حریم مسیلها، دستور شناسایی و نشانهگذاری درختان ریشهکن، شکسته و افتاده تجمعی و مزاحم مسیر طرفین جادههای جنگلی در شمال کشور را ابلاغ کرد.
استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند.در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
نظر شما