کارکردهای مساجد در مقابله با آسیب های اجتماعی برجسته شود

ساری - ایرنا - نماینده ولی فقیه در مازندران و امام جمعه ساری با بیان اینکه مساجد در شکل گیری و پیروزی انقلاب و همچنین در حفاظت و پاسداری از ارزش های والای نظام اسلامی نقش بی بدیلی دارند، بر برجسته سازی نقش مساجد در مقابله با آسیب های اجتماعی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله محمدباقر محمدی لائینی روز یکشنبه در جلسه قرارگاه محله مهدوی استان بر لزوم تقویت کارکردهای اجتماعی و فرهنگی مساجد تاکید کرد.

نماینده ولی فقیه در مازندران با بیان اینکه مساجد از دیرباز تاکنون پایگاه مردم بوده و کمک‌های مادی برای پشتیبانی از جبهه‌های دوران دفاع مقدس از سنگر مسجد جمع آوری و ارسال می‌شد، افزود: باید کارکردهای مسجد را به ویژه در حوزه آسیب‌های اجتماعی و تلاش برای رفع آن برجسته کنیم.

وی با بیان اینکه کارکرد مساجد نباید صرفا جنبه فرهنگی و تقویت اعتقادات مذهبی و فرهنگی در بین مردم باشد، اظهار داشت: مساجد محلات باید با شناسایی آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی به دنبال کاهش این معضلات و مشکلات باشند.

آیت الله محمدی لائینی بر لزوم شناسایی مشکلات و معضلات محلات با استفاده از ظرفیت مردمی تاکید کرد و گفت: دشمنان اسلام و انقلاب درصدد ضربه وارد کردن به این پایگاه‌های دینی و مردمی هستند و ما هنوز برای تقویت نقش مسجد و بهره‌گیری درست از این ظرفیت برنامه درستی نداریم.

وی با اشاره به وجود چهار هزار و ۶۰۰ مسجد در استان مازندران، خاطرنشان کرد: ازاین تعداد، تنها یک سوم مساجد در سطح استان امام جماعت دارند و این زیبنده نظام اسلامی نیست.

امام جمعه ساری بیان کرد: امام جماعت مسجد باید برای ادامه فعالیت در راستای احیای کارکردهای مسجد برنامه مدونی تهیه کند و در شرایطی که از ظرفیت مساجد استفاده درستی نمی‌شود، پیوند مسجد و خانواده مهم و اساسی است چرا که مردم اگر فعالیت‌های درست مسجد را مشاهده کنند پای کار می‌آیند.

آیت الله محمدی لائینی با بیان اینکه امور مساجد یک تشکیلات سراسری است، همه نهادها موظف به اجرای قوانین و دستورات و خواست امور مساجد هستند، گفت: در بخش فرهنگی و فعالیت‌های مسجدی با توجه به اینکه اعتبار مصوب نداریم، باید از ظرفیت مردم و خیرین استفاده کرد.

وی ادامه داد: همراهی مسجد، مدرسه و خانواده موجب موفقیت در حوزه فرهنگ می‌شود. آسیب شناسی مشکلات محلات مساجد باید مورد توجه قرار گیرد و مسئولان نیز باید برای رفع این مشکلات همراه شوند.

وی افزود: در اختیار نداشتن اطلاعات آماری دقیق از مشکلات و ظرفیت‌های مساجد باعث می‌شود برنامه‌هایی که در آن موقعیت مکانی اقبال ندارد اجرا و اثربخش نباشد و الگوگیری از فعالیت سایر مساجد موفق نیز می تواند در این بخش کارگشا و اثربخش باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha