محمدعلی پورعلی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شرکت عمران شهر جدید گلمان با ابلاغ اساسنامه و تخصیص اعتبارات لازم از سوی شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید کشور نسبت به ایجاد زیرساختها و احداث فضاهای خدماتی، آموزشی و درمانی مطابق سرانههای طرح جامع و تقصیلی مصوب شهر جدید گلمان اقدام خواهد کرد.
وی ادامه داد: هماکنون ۲ مدرسه ۱۰ و ۱۲ کلاسه، درمانگاه، یک باب مسجد، مجموعه ورزشی، مرکز تجاری و ۲ پارک در این شهر ایجاد شده و مشغول ارائه خدمات است.
مجری شهر جدید گلمان ارومیه افزود: در حال حاضر دارای ۱۰ هزار نفر جمعیت در قالب سه هزار و ۳۵۰ خانوار در ۱۰۰ هکتار اراضی زیر مجموعه شهر ساکن هستند.
پورعلی با اشاره به روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن در شهر جدید گلمان نیز اضافه کرد: در حال حاضر ساخت هفت هزار واحد برای نهضت ملی مسکن در این شهر بارگزاری و عملیات اجرایی آنها آغاز شده است.
وی گفت: کنترل رشد جمعیت در شهر ارومیه، تجربه شهرسازی نوین، پاسخگویی به نیازهای مسکن اقشار گوناگون، جلوگیری از مهاجرتهای بیرویه به نقاط شهری، ساماندهی فضای سکونتگاهها، جلوگیری از افزایش بیرویه قیمت اراضی و بازدارندگی از تخریب اراضی کشاورزی از مزایای تبدیل گلمان به شهر جدید است.
شهر جدید گلمان به مساحت ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار در ۱۲ کیلومتری شهر ارومیه واقع شده و با گسترش زیرساختهای شهری پذیرای جمعیتی بیش از ۱۷۸ هزار نفر است.
این منطقه با حمایت دولت و نگاه توسعه محور مسوولان میتواند موقعیت و نمادی برای رونق نهضت ملی مسکن در آذربایجان غربی باشد.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانغربی هم پیشتر گفته بود شهر جدید گلمان به لحاظ موقعیت طبیعی و قرارگیری در نزدیکی دریاچه ارومیه، مستعد اجرای طرحهای گردشگری است و جذب مشارکت بخش خصوصی، مولد بخش عمران این شهر محسوب میشود.
سید مسحن حمزهلو گفته که وجود اراضی مناسب، شیب قابل قبول جهت شهرسازی و استقرار سازهها، بهرهمندی از آب و هوای معتدل کوهستانی، احداث مراکز آموزشی، درمانی و خدماتی، همجواری با بافت روستایی و همچنین استفاده از تصفیهخانه فاضلاب از جمله امکانات این شهر جهت سرمایه گذاری امن و بازگشت سرمایه محسوب میشود.
طراحی شهر جدید گلمان میتواند به صیانت از هویت باغشهر ارومیه کمک کند
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانغربی با اشاره به اینکه دغدغه ساماندهی این منطقه و تامین نیازهای خدماتی مردم موجب شکلگیری کارگروه بررسی راهکارهای مدیریت بهینه اراضی و توسعه منطقه منفصل گلمان ارومیه شده، گفته که تشدید نیاز به ارتقای کیفیت زندگی ساکنان منطقه سبب شد بازدیدها و تشکیل جلسات کارشناسی در دفتر شورایعالی شهرسازی و معماری و جلسات استانی به شکل متناوب برگزار شود.
سید محسن حمزهلو افزود: در نهایت در ۱۶ تیر سال گذشته در پنجمین جلسه شورایعالی معماری و شهرسازی، موضوع ارتقای منطقه گلمان به شهر جدید و اصلاح محدوده و حریم شهر ارومیه مطرح و با کلیات تبدیل منطقه منفصل گلمان به شهر جدید موافقت شد.
وی ادامه داد: کنترل رشد جمعیت در شهر ارومیه، تجربه شهرسازی نوین، پاسخگویی به نیازهای مسکن اقشار گوناگون، جلوگیری از مهاجرتهای بیرویه به نقاط شهری، ساماندهی فضای سکونتگاهها، جلوگیری از افزایش بیرویه قیمت اراضی و بازدارندگی از تخریب اراضی کشاورزی از مزایای تبدیل گلمان به شهر جدید است.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانغربی تاکید دارد که اجرای الگوهای جدید در عرصه شهرسازی به ویژه طراحی شهر جدید گلمان با رویکرد گردشگری و ارائه خدمات متنوع اجتماعی میتواند به صیانت از هویت باغشهر ارومیه بیش از این کمک کند.
نظر شما