روایت رسانه آمریکایی از هراس رژیم صهیونیستی برای کمک تسلیحاتی به اوکراین

تهران-ایرنا- تارنمای نشنال اینترست در ارزیابی خود از نگرانی تل آویو برای ارسال سلاح به کی‌یف نوشت؛ این رویکرد، به ویژه با توجه به همکاری نزدیک راهبردی میان روسیه و ایران مهم است و می‌تواند پیامدهای نگران‌کننده‌ای برای روابط رژیم صهیونیستی با مسکو داشته باشد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، نشنال اینترست نوشت: واکنش رژیم صهیونیستی به جنگ اوکراین تاکنون محدود بوده و کمک های انسان دوستانه ای در زمینه ایجاد بیمارستان های صحرایی، در اختیار گذاشتن آمبولانس، جلیقه های محافظتی، کلاهخود، غذا، تجهیزات تصفیه آب و غیره را شامل شده است. همچنین تل آویو، اطلاعات امنیتی را در اختیار اوکراین قرار داده و از این کشور در سازمان ملل حمایت کرده است. اما با درخواست کی‌یف برای ارسال سلاح های دفاعی و از جمله تجهیز این کشور با سامانه گنبد آهنین مخالفت کرده است.

این گزارش، روسیه را به یک خرس زخمی خطرناک تشبیه کرده و مدعی شد روسیه می تواند به تل آویو آسیب وارد کند. نویسندگان این مطلب مدعی اند که خودداری رژیم صهیونیستی از فروش سلاح به اوکراین می تواند با توجه به اقدامات مسکو تغییر کند. آنها پیشنهاد کرده اند که فعلا برخی از اقدامات شبه نظامی می تواند به نفع اوکراین باشد و جایگاه رژیم صهیونیستی را در اردوگاه غرب حفظ کند و در عین حال واکنش احتمالی روسیه علیه تل آویو را کاهش دهد.

آنها همچنین با طرح هفت ادعا به توجیه چرایی خودداری رژیم صهیونیستی از کمک تسلیحاتی به اوکراین پرداخته اند: نخست، این رسانه با ادعای همکاری پهپادی مسکو- تهران و نیز با اشاره به همکاری ایران و روسیه در حوزه نظامی و نیز سایبری به برنامه این دو کشور برای دور زدن تحریم‌های بین‌المللی اشاره کرده و معتقد است: اسرائیل (رژیم صهیونیستی) باید از اقداماتی که ممکن است باعث نزدیک تر شدن اتحاد راهبردی روسیه و ایران شود، اجتناب کند.

دوم، روسیه و ایران دو بازیگر اصلی در سوریه هستند. در مواردی، روسیه به دنبال ایجاد توازن در تلاش‌های ایران برای گسترش نفوذ خود در این کشور، بوده است. نیازهای زمان جنگ، روسیه را مجبور کرد که برخی از نیروها را از سوریه خارج کند، اما سامانه های اس-۴۰۰ هنوز در آن کشور هستند و اگر علیه هواپیماهای صهیونیستی استفاده شود، توانایی آن را برای مقابله با قدرت ایران بسیار محدود خواهد کرد. مسکو هنوز این کار را نکرده ولی رویکرد روسیه ممکن است به مرور زمان تغییر کند. تل آویو امروز کمتر از کشورهای ناتو در خط مقدم با روسیه قرار ندارد و هر لحظه می تواند خود را در جنگ با ایران، حزب الله و حماس و جهاد اسلامی فلسطین که از سوی تهران حمایت می شوند، بیابد و نباید اجازه دهد چنین اتفاقی رخ دهد.

سوم، روسیه طرف توافق هسته ای با ایران و مذاکرات بین المللی مربوطه است. روسیه نقش سازنده ای را در این زمینه ایفا کرده اما حامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی بوده است. اگر مسکو مستاصل شود ممکن است کمک بیشتری به برنامه هسته ای ایران کند و تل آویو نمی تواند هزینه دورتر شدن مسکو از خود را بپردازد.

چهارم، اسرائیل (رژیم صهیونیستی) یک قدرت جهانی با ذخایر عمده تسلیحاتی نیست و نمی تواند سامانه های حیاتی را بدون به خطر انداختن امنیت خود، به اوکراین منتقل کند. همانطور که وزیر دفاع اوکراین اشاره کرد، سامانه های دیگری از جمله از نوع آمریکایی آن، برای تامین نیازهای این کشور مناسب‌تر هستند، اما آمریکا تاکنون از تامین آن‌ها خودداری کرده است. آنچه که اوکراین واقعاً می‌خواهد این است که تل آویو را به سمت درگیری بکشاند اما تل آویو در مقابل به منافع خود فکر می کند.

پنجم، حدود ۱۵ درصد از جمعیت تل آویو ریشه در اتحاد جماهیر شوروی سابق دارند و ۶۰۰ هزار یهودی هنوز در روسیه زندگی می کنند. روسیه قبلاً اقداماتی را برای نشان دادن توانایی خود در توقف مهاجرت انجام داده است.

ششم، روسیه یک بازیگر مهم در منطقه محسوب می‌شود. علاوه بر حمایت از ایران، روسیه به ترکیه و مصر تسلیحات پیشرفته و راکتورهای انرژی هسته‌ای می‌دهد که می‌توانند به برنامه‌های هسته‌ای نظامی تبدیل شوند. همچنین معاملات مشابهی را با سعودی‌ها و دیگران پیشنهاد کرده است. این کشور یک بازیگر مهم در اوپک پلاس و لیبی نیز هست.

هفتم، کمک های دیگر کشورهای مهم از جمله فرانسه، آلمان، ژاپن و غیره به اوکراین تاکنون محدود و با تردید بوده است. کره جنوبی از ارسال کمک تسلیحاتی به کی یف خودداری کرده و حتی آمریکا نیز سلاح های ارسالی خود را محدود کرده است. تل آویو قصد ندارد با کمک تسلیحاتی به اوکراین نقش پیشتازی را ایفا کند.

نشنال اینترست تغییر رویکرد رژیم صهیونیستی در ارسال سلاح به اوکراین را منوط به تغییر اقدامات روسیه از جمله در قبال ایران دانست و نتیجه گرفت روسیه باید این موضوع را درک کند که اگر تل آویو احساس کند بیش از حد تحت فشار قرار دارد می تواند به منافع خود آسیب برساند.

این رسانه مدعی شد رژیم صهیونیستی می تواند به کمک های بشردوستانه به اوکراین ادامه دهد و گسترش این کمک ها را به نفع اوکراین دانست. همچنان که این امر به واکنش جدی از سوی روسیه منجر نخواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha