به گزارش ایرنا، روابط رژیم صهیونیستی با روسیه در تداوم سیاست سرسپردگی و نوکری سران این رژیم به آمریکا در جریان بحران اوکراین وارد مرحله تهدید و تنش شده و مسکو از آغاز این بحران همچنان رژیم صهیونیستی را متهم به حمایت از «نئو نازی» های اوکراین می کند.
در تازه ترین موضع گیری، معاون وزیر امور خارجه روسیه در اظهاراتی که امروز (پنجشنبه) در برخی رسانه های منطقه منتشر شده است با انتقاد و خشم از رژیم صهیونیستی ارسال تجهیزات نظامی اسرائیل به ارتش اوکراین را نشانه موضع خصمانه تل آویو نسبت به روسیه دانست.
این مقام روسی در این باره تاکید کرد که مسکو رویکرد منفی به موضوع ارسال کلاه و زره از اسراییل برای تجهیز ارتش اوکراین دارد.
معاون وزیر امور خارجه روسیه اظهار کرد که کشورش از سیاست و اظهارات خصمانه اسرائیل در قبال روسیه و حمایت از اوکراین شگفت زده شده است و مسکو علاقه مند به گفت و گو با سران تل آویو است.
این اظهارات مقام وزارت امور خارجه در حالی است که پیشتر «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه رژیم صهیونیستی را متهم به حمایت از نئونازی ها در اوکراین کرده بود.
زاخارووا با انتقاد از اظهارات «یائیرلاپید»، وزیر امورخارجه دولت صهیونیست، گفت که اظهارات مغایر با تاریخ وی مورد توجه مسکو قرار گرفته است، اظهاراتی که به طور گستردهای رویکرد دولت کنونی تلآویو در حمایت از رژیم نئونازیهای کی یف را بیان میکند.
سخنگوی وزارت امورخارجه روسیه خاطرنشان کرد: به دلایلی، مطبوعات غربی (و برخی لیبرال های روسیه) هنوز در مورد ماهیت نئونازی ها در اوکراین بحث می کنند و به عنوان یکی از شواهد و دلایل خود، ریشه یهودی ولادیمیر زلنسکی رییس جمهوری اوکراین را به عنوان گواه مطرح می کنند.
زاخارووا این گواه و دلیل را نه تنها پذیرفتنی ندانست، بلکه آن را خبیثانه خواند و افزود که متاسفانه تاریخ شاهد مثال های زیاد و دردناکی از همکاری یهودیان و نازیها بوده است.
سخنگوی وزارت امورخارجه روسیه افزود: در لهستان و دیگر کشورهای اروپای شرقی، آلمانیها، صنعتکاران یهودی را به عنوان رؤسای گتوها (ghetto) و شوراهای یهودی منصوب کردندو برخی از آنها با وحشیانهترین اعمالشان به یاد آورده می شوند.
زاخارووا بار دیگر تأکید کرد که ریشه یهودی رییس جمهوری اوکراین تضمینی بر این نخواهد بود که وی از گسترش نئونازیسم در کشورش حمایت نکند.
وی خطاب به وزیر امورخارجه رژیم صهیونیستی گفت: چگونه است که لاپید و حکومت اسرائیل این مسائل را درک نمیکنند، همچنان که آنها چشم خود را به روی اقدام نظامیان ارتش سرخ بستند که هولوکاست را متوقف و جهان یهود را نجات دادند.
انتقاد زاخارووا از اظهارات لاپید ساعاتی پس از آن مطرح می شود که خبرگزاریها اعلام کردند رژیم صهیونیستی با ارسال کمکهای نظامی به اوکراین موافقت کرده و مقام های این رژیم در مورد افزایش کمکهای نظامی به کییف در حال رایزنی و گفت وگو هستند.
اسرائیلی ها ادعا می کنند حدود ۱۰۰ تن کمک بشردوستانه به اوکراین ارسال و یک بیمارستان صحرایی در غرب این کشور برای مدت ۶ هفته راه اندازی کرده اند.
به گفته یک مقام دیپلماتیک، رژیم صهیونیستی ارسال تسلیحات تهاجمی یا فناوری های دفاعی پیشرفته مانند سامانه ضد موشکی گنبد آهنین را در برنامه ندارد، لیکن تلاش خواهد کرد تجهیزاتی را بیابد که بتواند بدون ایجاد بحران با مسکو، اهدا کند.
این منبع گفته است که هنوز برنامهای برای ارائه تسلیحات تهاجمی وجود ندارد و فقط سلاحهای دفاعی در برنامه هست.
رئیس جمهور زلنسکی و دیگر مقام های اوکراینی بارها از دریافت سامانه گنبد آهنین به عنوان مهم ترین آرزوهای خود برای تجهیزات دفاعی این کشور یاد کرده اند.
رئیس جمهوری اوکراین ماه گذشته، در کنست (مجلس رژیم صهیونیستی) گفت: همه میدانند که سامانه های دفاع موشکی شما قوی است. شما به طور قطع می توانید به مردم ما کمک کنید، جان اوکراینی ها و یهودیان اوکراینی را نجات دهید.
در همین پیوند، فروردین گذشته نیز، منابع خبری رژیم صهیونیستی از سفر هیات اوکراینی به تل آویو برای خرید سلاحهای اسرائیلی خبر دادند.
این هیات بیش از یک هفته در تل آویو اقامت کرده بود و چندین دیدار میان اعضای آن با مسئولان شرکتهای تسلیحاتی خاص اسرائیلی برگزار شده بود.
روزنامه عبری «هآرتص» در این باره گزارش داد که این هیات اوکراینی با یک مقام بلندپایه سابق ارتش اسراییل (رژیم صهیونیستی) دیدار کرده و در مورد راههای خرید سلاح از شرکتهای اسرائیلی با او دیدار و گفت وگو کرده است.
شبکه خبری «روسیا الیوم» نیز گزارش داد که امضای قراردادهای خرید سلاح از اسراییل باید با موافقت «بنی گانتس» وزیر جنگ این رژیم صورت بگیرد.
رسانههای صهیونیستی آن زمان نوشتند که بنی گانتس هنوز موافقت خود را با فروش سلاح به اوکراین به دلیل ترس از خشم روسیه اعلام نکرده است.
منابع رسانه ای معتبر دو هفته پیش نیز خبر دادند که رژیم صهیونیستی با ارسال کمکهای نظامی به اوکراین موافقت کرده و مقام های این رژیم در مورد افزایش کمکهای نظامی به کییف در حال رایزنی و گفت وگو هستند.
به گزارش تارنمای خبری «فوربس»، مقام های اسرائیلی قرار است در مورد افزایش کمک ها به اوکراین، از جمله تامین تجهیزات نظامی و دفاعی که تاکنون توسط اورشلیم متوقف شده است، گفت وگو کنند.
طبق این گزارش، از زمانی که روسیه در ۵ اسفند به اوکراین حمله کرد، رژیم صهیونیستی درخواستهای کی یف و غرب برای تجهیزات نظامی مانند تجهیزات ضد موشکی را رد کرد و اخیراً با ارسال کلاه ایمنی و جلیقههای پوستهدار برای امداد و نجات غیرنظامیان و نیروهای پزشکی موافقت کرد؛ امری که به زعم آگاهان امر، بخشی از سیاست به نعل و به میخ زدن دولتمردان اسرائیلی برای حفظ توأمان روابط با اوکراین و روسیه است.
«ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه گذشته (دوم اسفندماه) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
وی، سه روز پس از آن نیز در ۲۴ فوریه (۵ اسفند) آغاز عملیات نظامی ویژه علیه اوکراین را اعلام کرد و روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
نظر شما