به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از شبکه خبری ان.تی.وی، «مولود چاووشاوغلو» گفت: طرفین برای بررسی پرونده درخواست عضویت سوئد و فنلاند، در بروکسل دیدار کرده و روند اجرای پیش شرطهای اعلام شده ترکیه را بررسی خواهند کرد.
به گزارش این رسانه، سومین نشست سهجانبه قرار بود بهمن ماه برگزار شود اما پس از اقدام تحریکآمیز در سوئد و اهانت به قرآن کریم در استکهلم، به درخواست آنکارا به تعویق افتاد.
چاووشاوغلو اعلام کرده که ترکیه میخواهد شاهد گامهای ملموس دو کشور سوئد و فنلاند در مبارزه با تروریسم باشد.
وزیر خارجه ترکیه با بیان اینکه اقدامات لازم هنوز از سوی این کشور متقاضی عضویت در ناتو انجام نشده است، افزود: آنکارا بدون مشاهده نتایج ملموس از اقدامات این دو کشور به خصوص از سوی سوئد، با عضویت آنها در ناتو موافقت نخواهد کرد.
وی اضافه کرد: در مجموع آنکارا دیدگاه مثبتی نسبت به عضویت فنلاند در ناتو دارد.
وزیر خارجه ترکیه یک هفته پیش نیز اعلام کرده بود که آنکارا در صورت اجرای شروط و تعهدات اعلام شده، با درخواست الحاق سوئد به پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) موافقت خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، برای بررسی پرونده درخواست الحاق سوئد به ناتو، تاکنون دو جلسه مشترک برگزار شده و جلسه سوم نیز به علت اقدام افراط گرایان در اهانت غیرقابل قبول به قرآن کریم، به تعویق افتاد.
«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو و مقامات آمریکا عضویت ان دو کشور را منوط به جلب رضایت و موافقت ترکیه اعلام کردهاند.
پس از آغاز جنگ بین روسیه و اوکراین، فنلاند و سوئد درخواست عضویت در ناتو را ارائه کردند که این درخواست باید به تایید تمام ۳۰ عضو این پیمان نظامی برسد.
ترکیه از زمان ارائه این درخواست، با اعلام شروطی از این دو کشور خواست که از مخالفان کُرد و حامیان پ.ک.ک در کشورشان میزبانی نکرده، از آنها حمایت نکنند و افراد مظنون به اقدامات تروریستی را به ترکیه تحویل دهند.
اقدام موهن یک نماینده تندروی مجلس سوئد در مقابل سفارت ترکیه در استکهلم و آتش زدن قرآن کریم در آن محل نیز به پیچیدهتر شدن موضوع درخواست عضویت این کشور شبهه جزیره اسکاندیناوی منجر شد.
پس از این اقدام موهن، «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهوری ترکیه اعلام کرد که اقدام این فرد با مجوز دولت این کشور انجام شده و دیگر استکهلم نباید انتظار حمایت ترکیه را از پیوستن این کشور به ناتو داشته باشد.
آنکارا خواستار تحویل ۱۳۰ نفر از مخالفان دولت ترکیه برای موافقت با عضویت سوئد و فنلاند در ناتو است که هماکنون در این دو کشور ساکن بوده و اغلب هم جزو معارضان کُرد و متهمان مشارکت در کودتای نافرجام ۲۰۱۶ ترکیه هستند.
نظر شما