به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا از رویترز، به گفته یکی از مقامات آمریکا، طبق توافق موسوم به (AUKUS)، حداقل یک زیردریایی آمریکایی در سالهای آینده در بنادر استرالیا پهلو خواهد گرفت و تا اواخر دهه ۲۰۳۰ کلاس جدیدی از زیردریاییها با طراحی انگلیس و فناوری آمریکایی برای این کشور ساخته خواهد شد.
آنتونی آلبانیز نخست وزیر استرالیا قرار است روز دوشنبه آینده با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس در سن دیگو دیدار تا اقدامات بعدی (AUKUS) را اعلام کند. پیمان امنیتی اقیانوس آرام که اولین بار در سپتامبر ۲۰۲۱ اعلام شد، به عنوان تلاشی برای مقابله با قدرت رو به رشد چین در منطقه تلقی میشود که با محکومیت پکن مواجه شده است.
دو تن از مقامهای آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود، گفتند که پس از بازدیدهای سالانه از بنادر استرالیا، آمریکا تا حدود سال ۲۰۲۷ تعدادی زیردریایی در غرب استرالیا مستقر خواهد کرد.
قرار است در اوایل دهه ۲۰۳۰، استرالیا سه زیردریایی کلاس ویرجینیا بخرد که دو زیردریایی دیگر بعدا به آنها اضافه خواهد شد.
استرالیا ناوگانی متشکل از ۶ زیردریایی کلاس کالینز با نیروی معمولی دارد که عمر مفید آنها تا سال ۲۰۳۶ است. زیردریاییهای هستهای میتوانند برای مدت طولانی تری نسبت به زیردریاییهای معمولی زیر آب بمانند و شناسایی آنها سخت تر است.
مقامات در مورد کلاس جدید برنامه ریزی شده زیردریاییها از جمله ارائه جزئیات در مورد مکانهای تولید توضیح بیشتری ندادهاند.
در همین حال روزنامه انگلیسیی گاردین روز چهارشنبه به نقل از چندین منبع ناشناس گزارش داد که انگلیس "در تلاش خود برای فروش زیردریاییهای هسته ای طراحی شده توسط انگلیس به استرالیا، موفق شده است.
در حال حاضر هیچیک از اعضای معاهده منع گسترش تسلیحات هستهای (NPT) به جز پنج کشوری که این معاهده را به عنوان کشورهای تسلیحاتی به رسمیت میشناسند - چین، فرانسه، روسیه، انگلیس و آمریکا - زیردریایی هستهای ندارند.
نظر شما