میانجی‌گری یونان برای مذاکرات عادی سازی روابط صربستان و کوزوو

تهران- ایرنا- نیکوس دندیاس وزیر امور خارجه یونان روز یکشنبه در کوزوو با ویوسا عثمانی سادریو رئیس جمهور و آلبین کورتی نخست وزیر این کشور پیش از آخرین دور گفت وگوها در مورد عادی سازی کوزوو و صربستان دیدار کرد.

به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا از خبرگزاری آناتولی، دفتر رئیس جمهور کوزوو اعلام کرد که توافق عادی سازی بین کوزوو و صربستان که قرار است ۲۷ اسفند در مقدونیه شمالی امضا شود، باید مطابق با قانون اساسی کوزوو باشد.

بر اساس این بیانیه، عثمانی سادریو رئیس جمهور کوزوو انتظار دارد که این توافق به صلح و ثبات بلندمدت در منطقه و عادی سازی روابط بین دو کشور کمک کند.

بنا به گزارش آناتولی، دندیاس ابتدا با عثمانی سادریو و سپس با کورتی در یک شام کاری ملاقات کرد.

کورتی به دندیاس در مورد انتظارات کوزوو از مذاکرات کوزوو و صربستان که در ۱۸ مارس (۲۷ اسفند) در اوهرید مقدونیه شمالی برگزار می‌شود، اطلاع داد.

دندیاس در بخشی از این سفر با دونیکا گروالا شوارتز همتای خود در کوزوو نیز دیدار کرد.

یونان از جمله کشورهایی است که کوزوو را به رسمیت نمی‌شناسد. کوزوو در سال ۲۰۰۸ استقلال خود را از صربستان به عنوان یک کشور مستقل به طور یکجانبه اعلام کرد.

کوزوو که عمدتاً آلبانیایی‌ها در آن ساکن هستند، در سال ۱۹۹۹ از صربستان جدا شد و در سال ۲۰۰۸ اعلام استقلال کرد. این کشور آرزوی عضویت در اتحادیه اروپا را دارد و هدف آن دستیابی به یک رژیم بدون ویزا با منطقه اتحادیه اروپا است.

اما صربستان استقلال کوزوو را به رسمیت نشناخته و استان سابقش را قلمرو خود می‌داند.

اتحادیه اروپا ۸ اسفند اعلام کرد که صربستان و کوزوو پس از دیدار کورتی و الکساندر ووچیچ رئیس جمهور صربستان با امضای پیشنهادی برای عادی سازی روابط موافقت کردند.

دور بعدی گفت وگوهای بلگراد و پریشتینا در ۱۸ مارس در مقدونیه شمالی برگزار می‌شود.

گفت‌وگوی بلگراد - پریشتینا به رهبری اتحادیه اروپا که در سال ۲۰۱۱ آغاز شد، با هدف یافتن راه‌حلی قابل توافق برای اختلافات در چارچوب یک توافقنامه الزام‌آور است.

پس از شعله ور شدن تنش‌های مرزی در تابستان گذشته، میروسلاو لایکچاک نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای گفت وگوی بلگراد و پریشتینا، آخرین پیشنهاد اتحادیه را در مورد عادی سازی روابط در ماه مهر ارائه کرد.

اتحادیه اروپا از کوزوو و صربستان خواسته است که به توافق نهایی دست یابند و اختلافات را برای پیشرفت در ادغام خود در این بلوک حل کنند.

آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و ترکیه، کوزوو را پس از اعلام استقلال از صربستان در ۱۵ سال پیش به عنوان یک کشور جداگانه به رسمیت شناختند با این حال صربستان همچنان آن را قلمرو خود می‌داند.

ووچیچ رئیس جمهور صربستان در ماه مهر گفت که آلمان و فرانسه پیشنهاد داده‌اند در صورت به رسمیت شناختن استقلال کوزوو و اجازه عضویت صربستان در سازمان‌های بین المللی، روند عضویت صربستان در اتحادیه اروپا را تسریع کنند.

بر اساس پیشنهاد فاش شده، کوزوو باید به نوبه خود اجازه ایجاد اتحادیه‌ای از شهرداری‌های صرب را در شمال، جایی که بسیاری از صرب‌ها در آن زندگی می‌کنند، بدهد.

مقامات اتحادیه اروپا امیدوارند مذاکرات در مورد این طرح را در بهار به نتیجه برسانند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha