زندانی‌ها بیش از ۵ هزار نوع محصول تولید می‌کنند

تهران - ایرنا - مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان با اشاره به اشتغال ۵۰ هزار زندانی گفت: زندانی‌ها بیش از پنج هزار نوع محصول تولید می‌کنند.

به گزارش خبرنگار قضایی ایرنا، رحیم مطهرنژاد روز دوشنبه در نشست با مدیران شرکت‌های دانش بنیان با اشاره به قدمت ۷۰ ساله این نهاد اظهارداشت: ایجاد شغل برای مددجویان در دوران گذراندن محکومیت و کسب درآمد و حرفه‌آموزی زندانیان با هدف توانمندسازی برای بعد از دوران محکومیت و بازگشت به جامعه، دو هدف اساسی بنیاد تعاون زندانیان است.

وی ادامه داد: بنیاد تعاون زندانیان در ۳۱ استان و در ۲۳۲ زندان نمایندگی دارد که اکنون ۵۰ هزار زندانی شاغل هستند و در حدود یکهزار واحد تولیدی با مشارکت بخش خصوصی فعالیت می‌کنند.

زندانی‌ها بیش از ۵ هزار نوع محصول تولید می‌کنند

مطهرنژاد اضافه کرد: بیش از سه هزار هکتار باغ پسته، بیش از ۱۰ هزار هکتار گلخانه و تولید انواع گل و گیاه، بیش از ۱۵ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید انواع محصولات، تولید مصنوعات چوبی و فلزی و مبلمان، بافت فرش و تابلوفرش و پرورش ماهی و میگو و بسیاری فعالیت های دیگر از جمله محورهای اشتغال زندانیان است.

مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان بهمن، ۸۴ هزار گواهینامه با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای کشور و سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور برای زندانیان صادر شده است و در مجموع ۱۰۰ هزار نفر ساعت آموزش برای مددجویان به ثبت رسیده است البته ممکن است برخی زندانیان در چند حرفه، آموزش دیده باشند.

وی با بیان اینکه با همکاری شهرداری‌ها روزانه ۲۰ هزار زندانی اعزام به کار می‌شوند، افزود: برای برخی سوال است که آیا این زندانیان فرار نمی‌کنند؛ این درحالیست که از ۱۰سال قبل تاکنون این اقدام انجام می‌شود و این زندانیان تابع مقررات هستند و هیچ خطری برای امنیت عمومی ندارند و اغلب از بدهکاران و افرادی هستند که مرتکب جرایم غیرعمد شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

کار زندانی اختیاریست یا اجباری؟

زندانی‌ها بیش از ۵ هزار نوع محصول تولید می‌کنند

رونمایی از طرح نسل پنجم پابندهای الکترونیک

مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان با اشاره به رونمایی از طرح نسل پنجم پابندهای الکترونیک اظهارداشت: قانون مربوطط به استفاده از پابند الکترونیک برای زندانیان از سال ۱۳۹۰ مصوب شد اما تا سال ۱۳۹۵ هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشد تا اینکه تولید این محصول توسط بنیاد تعاون و به صورت کاملا دانش بنیان و داخلی انجام و ثبت رسید.

وی ادامه داد: اکنون ۱۲ هزار زندانی از پابند الکترونیک استفاده می‌کنند همچنین ۱۰ هزار پابند آماده و به سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور تحویل شده است و ۱۵ هزار پابند دیگر نیز تهیه شده است.

مطهرنژاد اظهارداشت: طرح دیگری را با دادستانی کل کشور و پلیس راهور فراجا در زمینه توقیف الکترونیک خودروها پیگیری می کنیم. بدین ترتیب که در این طرح ردیاب، هنگام توقیف خودروها که باید جرثقیل خودرو توقیف شده را به پارکینگ انتقال دهد و علاوه بر اینکه احتمال آسیب به خودرو وجود دارد، آن خودرو فضای پارکینگ عمومی را هم اشغال می‌کند همچنین کرامت و اعتبار افراد ممکن است به دلیل ارتکاب یک تخلف و اشتباه زیرسوال برود؛ در این طرح پیشنهادی، خودرو با نصب یک دستگاه روی آن در محلی که مورد نظر مالک باشد توقیف می‌شود. این مکان ممکن است پارکینگ منزل، جلوی در منزل یا یک پارکینگ عمومی باشد.

مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان اضافه کرد: طرح ردیاب برای محموله‌های صادراتی و کامیون‌های تخلیه نخاله‌های ساختمانی و زباله نیز می تواند مفید باشد.

براساس این گزارش، تفاهم نامه همکاری میان بنیاد تعاون زندانیان و پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی منعقد شد و به امضای مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان رحیم مطهرنژاد و سید محمدجواد صدری مهر دستیار معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha