بازدید سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان از ظرفیت‌های اقتصادی چابهار

چابهار - ایرنا - «نورالدین عزیزی» سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان با استقبال استاندار سیستان و بلوچستان، مدیرعامل منطقه آزاد چابهار و فرماندار و مسوولان و قضرهای مختلف مردم وارد فرودگاه کنارک شد و سپس از ظرفیت‌های اقتصادی، تجاری، مراکز تولیدی و کارخانه‌های در حال ساخت فولاد و پتروشیمی چابهار بازدید کرد.

به گزارش روز سه‌شنبه خبرنگار ایرنا، سرپرست صنعت و تجارت افغانستان در سفر به چابهار از زیرساخت‌ها، امکانات تخلیه و بارگیری، ظرفیت های تجاری، گردشگری و قسمت های مختلف منطقه آزاد و بندر بازدید می‌کند و در نشست‌هایی با مسوولان استان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری، تبادل کالا و توسعه روابط جاری و اقتصادی را بررسی خواهند کرد.

در این ارتباط، معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه چابهار نیز به خبرنگار ایرنا گفت: بندر چابهار با صرفه‌ترین و نزدیک‌ترین مسیر برای ترانزیت کالاهای افغانستان محسوب می‌شود؛ از این‌رو ضروری است سرمایه‌گذاری بخش خصوصی این کشور در بندر و منطقه آزاد چابهار افزایش یابد.

وی افزود: با توجه به تخفیف‌های در نظر گرفته شده، چابهار ارزانترین و با صرفه‌ترین بندر در بین بنادر حوزه خلیج فارس و دریای عمان برای ترانزیت و صادرات کالا محسوب می‌شود و این یک فرصت برای بازرگانان افغانستان برای حضور بیشتر در این بندر راهبردی است.

وی اضافه کرد: مشوق‌های ویژه‌ای برای فعالیت در بندر چابهار با ۸.۵ میلیون تن ظرفیت تخلیه و بارگیری در نظر گرفته شده است تا این منطقه به یکی از قطب های مهم تجاری و اقتصادی تبدیل شود.

بازدید وزیر صنعت و تجارت افغانستان از ظرفیت‌های اقتصادی چابهار

بندر چابهار بهترین و کم هزینه ترین مسیر ترانزیت به کشورهای آسیای میانه و افغانستان است

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان نیز از جمله مشوق های در نظر گرفته شده را تخفیف ۸۰ درصدی برای حقوق وعوارض وارده بر کشتی ها، ۸۰ درصد هزینه توقف وارد بر کشتی ها، ۶۰ درصد هزینه های راهنمایی، یدک کشی و لایروبی وارد بر کشتی ها، تخفیف ۸۵ درصدی در انبارداری کانتینرهای صادراتی وترانزیت خارجی و تخفیف ۷۵ درصدی برای انبارداری کانتینر خالی عنوان کرد.

وی همچنین از جمله مشوق های غیر تعرفه ای را تخصیص تسهیلات از محل وجوه اداره شده به بخش های غیر دولتی جهت خرید و تأمین شناورهای حمل مسافر و خودرو، ساخت مخازن نفتی، انبار، سیلو و سایر محوطه های نگهداری کالا در بندر شهید بهشتی چابهار ذکر کرد.

وی گفت: اعمال نشدن رشد اجاره بهای ثابت قرارداد اراضی به مدت پنج سال در مدل های مالی، احتساب نرخ بازگشت داخلی ۳۰ درصد برای قراردادهای سرمایه گذاری در بندر شهید بهشتی چابهار در مدل های مالی، اعطای معافیت پرداخت سهم درآمدی سازمان در کلیه قراردادهای سرمایه گذاری شامل اجاره بهای متغیر، سهم باربری، انبارداری و خن کاری و THC در خصوص کالاهای مازاد بر تعهد تناژ به مدت پنج سال از زمان بهره برداری از دیگر مشوق ها در بنادر چابهار است.

قاسم عسکری نسب ادامه داد: هم اینک علاوه بر تخفیف‌های سازمان بنادر معافیت های مناطق آزاد نظیر معافیت های مالیاتی و گمرکی را شاهد هستیم که امسال می تواند فصل جدیدی از رونق و توسعه و استقبال سرمایه گذاران را بدنبال داشته باشد.

وی گفت: بندر چابهار موقعیت مناسبی برای حمل و نقل، ترانزیت و ترانشیپ(حمل و نقل دریایی) کالا دارد و بهترین و کم هزینه ترین مسیر ترانزیت به کشورهای آسیای میانه و افغانستان است.

بازدید وزیر صنعت و تجارت افغانستان از ظرفیت‌های اقتصادی چابهار

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha