به گزارش خبرنگار ایرنا، این مراسم به همت انجمن علمی ریاضی و خانه علم دانشگاه کردستان، بنیاد ملی نخبگان، اداره آموزش و پرورش کلاترزان، اداره کل آموزش و پرورش کردستان، انجمن علمی آموزشی معلمان ریاضی کردستان و انجمن علمی کامپیوتر و آمار دانشگاه کردستان در سالن آمفی تئاتر مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد.
پرویز رشیدیان، از بنیانگذاران دانشگاه کردستان در این مراسم با اشاره به ویژگیهای اعجاز عدد پی، اظهار کرد: این عدد یکی از عددهای بسیار تاثیرگذار ریاضیات در دنیای واقعی است.
وی با بیان اینکه دنیای امروزی وامدار ریاضیات است و بدون ریاضیات پیشرفت و داشتن تکنولوژی امکانپذیر نیست، گفت: کدگذاریهای کامپیوتری خاستگاهی ریاضی دارند و بدون ریاضیات تحلیل اعداد و ارقام برخواسته از عالم هستی معنا ندارد و ریاضیات و کامپیوتر به عنوان پیشتازان علم نوظهور بشریت میدرخشند.
این استاد قدیمی دانشگاه کردستان اضافه کرد: اگر انسانها در زندگی روزمره از ریاضیات الگو بگیرند و از آن استفاده کنند، آنگاه مشکلات اقتصادی و فرهنگی جامعه برطرف میشود.
در ادامه یکی دیگر از اساتید قدیمی و بنام گروه ریاضی به نحوه و چگونگی محاسبه عدد پی پرداختند و روش محاسبه آن را با استفاده از خاصیت تئوری ریاضی آن توضیح داد.
فرهاد جنتی افزود: بیشترین استفاده از عدد پی در پرتابهای فضایی و بشری تا ۲۰۹ رقم اعشار بود، در حالی که با استفاده از کامپیوتر، تا ۱۵۰ بیلیون بار رقم اعشار محاسبه شده است و هنوز به پایان نرسیده است.
وی اضافه کرد: این عدد به دلیل وجود در محیط دایره بنیانگذار یک مسئله حل نشده و مرموز بوده که یک مساله حل نشده ریاضی و مشهور است.
دبیر انجمن علمی ریاضی دانشگاه کردستان هم اظهار کرد: ۱۴ مارس هرسال در ۸۰ کشور جهان مراسم روز جهانی ریاضیات برگزار میشود این علم زیر بنای تمام علوم بشری و دنیای اقتصاد است.
هیمن رضایی با بیان اینکه پیشرفت اقتصاد ایران بدون استفاده از ریاضیدانان برجسته در مسایل کلان امکان پذیر نیست، تاکید کرد: لازمه ادامه راه پیشرفت و توسعه کشور در گرو پرورش ریاضیدانان خوب است.
رییس اداره آموزش و پرورش منطقه کلاترزان نیز با ارائه آمار قبولی دانشآموزان در کنکور سراسری و بیان اینکه تنها ۱۰ درصد دانشآموزان برای تحصیل در رشته ریاضی وارد این رشته میشوند، اظهار کرد: وجود درس ریاضی برای همه رشتهها لازم و ضروری است.
کاظم مرادی تاکید کرد: امیدواریم با برگزاری چنین مراسمی، شاهد تخصصی کردن نیرویهای تدریس در درس ریاضی و حتی بقیه دروس پیشرفت دانشآموزان و ارتقای آمار قبولی در کنکور و ارتقای سطح علمی استان باشیم.
نظر شما